Eu am avut patru broaste testoase. In general sunt animale foarte linistite si nu sunt foarte jucause. Ale mele mancau o mancare speciala cumparata de la farmacia veterinara care avea mai multe pliculete si mancareaavea diverse culori. Mai cumparam si un pliculet cu niste chestii maronii care se numeau purici de balta. Una din broastele mele testoase manca bucatele mici de paine. Ca sa te joci cu ea poti sa iei o bucata de mancare si sa i-o tii putin deasupra capului. Doua dintre broastele mele se ridicau in doua picioare ca sa ia mancarea si era foarte amuzanta. Au nevoie sa traiasca intr-un acvariu cu rampa deasupra, un terariu pentru broaste testoase. Este preferabil sa traiasca mai multe broaste testoase impreuna, ca sa nu se plictiseasca atunci cand nu te poti ocupa de ele. AI grija sa o duci la doctor daca-i curge nasul, ca si a mea a patit la fel si intr-o saptamana a murit. Este normal sa cante cateodata la fel ca un papagal. Poti sa-i cumperi plante diin plastic pe care sa i le pui in acvariu. Le place mult sa se urce pe rampa si sa sara pe ele. Vezi ca daca o sa cada pe spate sa o intorci ca nu se poate ridica singura si poate sa ramana fara aer si sa moara. Si sa nu o mangai pe cap, ca mana omului e sarata si este o parte foarte sensibila a corpului sau si se poate infecta. Asta mi-a spus doctorul veterinar. Apropo, are nevoie de o instalatie cu lumina cu ultraviolete care sa incalzeasca apa tot timpul. Nu merge doar sa o pui afara la soare. Sper sa fii una dintre persoanele care descopera ca broastele testoase sunt niste animale foarte interesante si frumoase, fata de altii care le considera plictisitoare si neinteresante. Vezi sa-i schimbi apa la fiecare cinci zile, ca daca nu o sa miroasa foarte urat. Poti sa-i cumperi drept prieteni doi-trei pesti exotici de la magazin (vii). Broastele testoaste si pestii mei se intelegeau foarte bine si isi tineau de urat unul altuia. E bine sa o mai scoti la plimbare din cand in cand, dar nu regulat, ca pe un catel.
Eu am avut o broasca testoasa de Florida (cunoscute ca ''broastele testoase cu tample rosii''). Iti recomand sa nu ti puiul de broasca in vasul primit de la PetShop ci intr-unul mare cu nisip in el (nu pietris!) filtru de apa si incalzitor iarna. De mancare trebuie sa-i dai zilnic cat e pui mancare de la Petshop, iar cand e adulta ii poti da si carne de pui, mancare de la Petshop.
De zmotocit cat e mai micuta ai putea s-o scoti din acvariu, sa te joci cu ea. Dar cand e mare vezi ca musca foarte tare!
Ti-as recomanda cand ii dai sa manance s-o pui in vasul primit de la petshop si dupa aceea cand a terminat de mancat s-o pui in vasul ei mare.
Ai grija sa nu se imbolnaveasca de conjuctivita (cea mai frecventa boala a testoaselor de Florida) ca daca dai de un veterinar prost cum am dat eu iti poate muri! (din propria experienta)
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=155
http://www.121.ro/articole/art77-broasca-testoasa-de-florida.html
http://www.blog.petz.ro/cresterea-si-ingrijirea-broastelor-testoase/
Bafta!
Eu am o broasca testoasa de vreo 5 ani,la inceput era micuta cat un capar de cola acum este cat palma. Am hranito cu mancare cumparata din petshop adica creveti uscati,viermisori usacti,insecte uscate. I-am dat si bucatele de morcov,varza si bucati mici de carne de pui (dar mici). Cand a mai crescut ii dadeam tot aceeasi hrana uscata dar si bucatele mari de carne,am trecut si pe pestisori uscati cumparati tot din petshop.Ii dadeam si pestisori mai micuti pe care ii prindea un vecin de al meu la pescuit. Acum ca este cat palma ii dau si carne de vita, porc, pui taiata cubulete dar si pestisori cat un degetel.
Poti sa-ti cumperi una sau mai multe de la maxi pet.o poti hrani cu pestisori uscati.