anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

vreau sa imi iau un hamster sirian si va rog sa imi trimiteti multe site despre ei. Ori puteti sa imi spuneti voi. cel mai convenabil e sa trimiteti site despre hamsteri sirian.

3 răspunsuri:
| Scuturici a răspuns:

Hamsterul sirian era cunoscut si sub denumirea de,, hamsterul auriu'', datorita coloritului deosebit al blanii sale, desi astazi, sunt intalnite foarte multe culori. Acesti hamsteri au primit si alte denumiri in functie de anumite caracteristici, cum ar fi:,, hamsterul ursulet'' (pentru hamsterii cu firul de par lung),,, hamsterul extraterestru'' (valabil pentru acei hamsteri sirieni fara par),,, ursuletul negru'' sau,, ursuletul negru european'' (pentru hamsterii sirieni care au blana de culoare neagra).

Hamsterul sirian este cel mai cunoscut tip de hamsteri crescuti ca animale de casa. Acesta are corpul lung de aproximativ 17 cm si o coada scurta. Membrele nu sunt acoperite cu par si prezinta patru degete la membrele anterioare si cinci la cele posterioare. Obrajii sai sunt asemanatori cu niste saculeti, acestia ajutandu-l sa adune si sa care hrana, el putand cara astfel o cantitate de graunte egala cu jumatate de greutatea corpului sau. Hamsterul sirian este un animal retras, singuratic, care nu va trai de obicei mai mult de opt-zece saptamani daca este tinut in cusca cu un alt hamster. De aceea, este indicat ca aceste animale sa fie crescute in custi separate, in caz contrar existand chiar posibilitatea ca unul dintre ei sa moara.

In salbaticie, acest hamster este mai activ pe timpul noptii. Acesta traieste in general singur, in tunele adanci care ii ofera o temperatura mai scazuta si o umiditate mai mare decat mediul din desert. Hamsterii sunt omnivori hranindu-se cu seminte, legume si fructe.

Cel crescut in casa este un animal placut si usor de ingrijit, astfel incat poate fi supravegheat chiar si de catre un copil. Durata vietii sale este de aproximativ de doi ani si jumatate, desi au fost intalnite exemplare care au trait chiar trei-patru ani.

Cei mai multi dintre hamsterii sirieni au blana maro rosiatic, cu alb spre gri pe dedesubt. Printre alte culori ale firului de par putem aminti: nuantele scortisoarei, crem, nuante albicioase. Specific varietatilor ce sunt crescute in casa este firul de par mai lung decat la celelalte tipuri.

Hamsterii sirieni au tendinta de a musca atunci cand sunt tinuti in mana intr-un mod nepotrivit, cand sunt bruscati sau raniti.

Aspectul si comportamentul

Greutatea corpului poate ajunge pana la 95-150 grame in cazul femelelor si 85-130 in cazul masculilor. Caracteristic acestor animale este faptul ca incisivii acestora cresc continuu. Femelele sunt mai mari dar si mai agresive decat masculii. In anumite imprejurari, hamsterii vor hiberna. Expunerea acestora la rece stimuleaza comportamentul de colectare de hrana, in timpul hibernarii fiind necesara o temperatura de aproximativ 5 grade Celsius. Hibernarea va fi amanata daca nu se gaseste hrana ce trebuie adunata. Hamsterii nu se ingrasa inainte de hibernare, ceea ce presupune ca acestia sa se trezeasca periodic in timpul hibernarii pentru a se hrani. In timpul hibernarii, hamsterii raspund totusi la diferiti stimuli externi, trezindu-se de exemplu daca sunt luati in mana.

Hranirea

Hamsterii trebuie hraniti cu produse comerciale adecvate animalelor rozatoare si apa. Acest tip de dieta este, din punct de vedere nutritional, suficienta, fara a fi necesare alte suplimente. Ratia zilnica de hrana este de 10-12 grame, iar cea de apa este de 8-10 ml.

Inmultirea

Durata gestatiei este de 16 zile. Puii cantaresc la nastere 2-3 grame, nu au par si au pleoapele si urechile inchise. Este de preferat ca in prima saptamana dupa nastere, puiul si femela-mama sa nu fie deranjati.


Hamsterul este un rozator care in general nu face mofturi la mancare; este, de altfel, omnivor - in afara de mancarea speciala pentru hamsteri care se gaseste in pet-shop-uri, in conditiile in care te asiguri ca 1/5 din ratia zilnica sa fie alcatuita din alimente bogate in proteine, poti imbogati meniul zilnic al hamsterului tau cu aproape orice aliment de origine vegetala sau animala:

*
LEGUME: morcovi, salata, patrunjel (bogat in vitamina C), fasole pastai, porumb;
*
FRUCTE: banane, mere, nuci, caise;
*
CARNE: de pasare (pui, curcan) - fiarta, nu prajita;
*
ALTE ALIMENTE: orez fiert, ou fiert, paste, paine uscata.

IMPORTANT! A se evita citricele: lamai, portocale, grapefruit etc., deoarece, desi contin vitamina C, nu sunt sanatoase pentru aparatul digestiv al hamsterului!

| Aly_3645 a răspuns:

Http://www.animalutze.com/articole/hamsterul-sirian-auriu.php

Sper ca te-am ajutat! este foarte util site-ul asta ca si eu am citit de aici cand mi-am luat hamster

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ai mluttttttt eeeeeuna d s aonnt rau