| abynutz a întrebat:

Hei,as vrea sa imi iau un iepuras pitic! Imi puteti da cateva sfaturi si cateva informatii despre ei? Ce mai bun raspuns primeste fundahappy

Răspuns Câştigător
| MariA00 a răspuns:

Iepurasii pitici sunt foarte blanzi de obicei dar ai grija sa iti alegi unul care nu este salbaticit(asa cum am facut eu. acum am un iepure pitic dar saracul de el a fost atat de traumatizat incat abia ce pot sa intind mana sa-i pun mancarea in cusca).Cel mai bine ar fi sa ti-l iei dintr-un pet-shop. Are nevoie de: cusca, talas, fan, recipient pentru apa, si foarte multe legume. Schimba-i talasul foarte des (la maxim 3-4-5 zile). Uite niste sfaturi si informatii:Ei pot fi foarte buni parteneri de joaca, sunt afectuosi si simpatici, insa necesita destul de multa ingrijire, iubire si atentie, de aceea nu il cumpara dintr-un impuls, desi in perioada Pastelui mai ales si odata cu venirea primverii, ai putea fi tentat sa aduci unul acasa.

Trebuie sa ai suficient spatiu pentru ca iepurasul sa se simta liber: o cusca mare (cu cat mai mare, cu atat mai bine) sau un tarc. Daca locuiesti intr-un apartament mic sau simti ca nu ii poti oferi suficient loc de miscare, nu are rost sa il chinuiesti.

Ofera-i iepurasului fan proaspat mereu: desi sunt animale mici, le place sa rontaie in mod constant, nu atat pentru a-si potoli foamea, ci si pentru ca simt nevoia sa roada si sa isi toceasca dintii. De aceea este bine sa le dai si legume zilnic, cum ar fi bucati de morcov, mar sau banana.

Ofera-i suficiente jucarii cum ar fi o carte de telefon veche, suluri de hartie igienica (ideale pentru ros) si chiar o jucarie de plus. O cutie in care sa se poata ascunde este iarasi o idee buna pentru ca le poate oferi un loc in care sa se simta in siguranta, dar si in care sa se joace.

Asigura-te ca iepurasul are parte de cel putin patru ore de miscare pe zi. Fereste din calea lui cabluri de telefon, calculator, scoate din priza veiozele si ai grija la orice altceva ar putea roade. Iepurii nesupravegheati pot fi destul de stricatori.

Administraţi astfel în hrana iepurelui pelete şi fân în stare proaspată, de 2-3 ori pe zi, pentru că fânul să se menţină curat. De asemenea, fructele şi legumele reprezintă o sursă importantă de vitamine şi nutrienţi. Dintre plantele sălbatice se pot administra pătlagină, măcriş, podbal, măzăriche, trifoi, căpşuni sălbatice, plante medicinale (gălbenele, muşeţel, lavandă, coada şoricelului) etc.

Dintre legume puteţi administra morcovi, verdeţuri, ţelină, pătrunjel, broccoli, castraveţi, dovleac, gulii şi varză în cantităţi mici. Fructele care pot fi administrate în hrana iepurilor sunt mere, pere, căpşuni şi zmeură. Acestea se pot oferi ca desert, în cantităţi mici, datorită concentraţiei mari de glucide, putând aduce dezechilibre în cadrul aparatului digestiv.



În concluzie, administraţi iepurelui dumneavoastră o hrană cât mai diversificată, din care să nu lipsească toţi nutrienţii necesari.

Sper ca te-am ajutat!
Funda?

0 răspunsuri: