Eu zic ca nu se poate intamplat nimic, poate ciobanescul era batran sau tumora i-a afectat osul sau alte chestii si de aia nu i-a mai dat voie sa mearga corect. Daca nu-i va face detartraj de la 5-6ani ii va cadea dintii si nu ii va fi foarte bine catelului, cand va manca ceva mai tare il vor durea dintii, in fine. Partea cu pintenii poti sa-i dai si singura, eu asa am facut si acum nu i-au mai crescut sau ii cresc, dar se incolacesc si nu mai ii afecteaza pernutele.
Pintenii ii puteai taia si tu cu foarfecuta speciala pentru unghii,cumparata de la orice petshop, tartrul nu trebuie neglijat, eu nu am dus cainele la detratrat si a ramas fara dinti.O sa fie bine, nu-i va da doza mare de anestezic, se va trezi imediat.
Nu-ti face griji sa ai incredere in cainele tau si sa ii urezi noroc chiar daca nu i se va intampla nimic. Va fi bine sa stii.Toti de aici promitem.
O tumora este ceva mai grav probabil ca din aceasta cauza cainele nu a mai mers corect. Dar tartrul nu e ceva grav si este normal la cainii adulti asa ca fa ce e mai bine pentru el.
Nu te speria.doctorul stie ce face. Tartrul nu este grav dar pentru un micut dragala are nevoie si de atentiune
iustinul78 întreabă: