| JustKiddingBitch a întrebat:

Ieri l-am dus pe catelusul meu, rasa Yorkshire Terrier in varsta de 4 ani la veterinar.Acolo mi s-a spus ca el are tartru si ca trebuie anesteziat ca sa i se curete dintii.In plus, trebuie taiati pintenii de la labutele din spate pentru ca ii tot intra in carne si il jeneaza.Mie sincer mi-e frica sa-l anesteziez...sa nu se mai trezeasca sau sa nu mai poata merge bine.Am mai avut un caine, un ciobanesc german care a avut un fel de tumora in spatele cozii si dupa ce l-am operat nu a mai putut merge corect.Nu as vrea sa se intample la fel si cu el...Ce as putea face?

5 răspunsuri:
| RedNose a răspuns:

Eu zic ca nu se poate intamplat nimic, poate ciobanescul era batran sau tumora i-a afectat osul sau alte chestii si de aia nu i-a mai dat voie sa mearga corect. Daca nu-i va face detartraj de la 5-6ani ii va cadea dintii si nu ii va fi foarte bine catelului, cand va manca ceva mai tare il vor durea dintii, in fine. Partea cu pintenii poti sa-i dai si singura, eu asa am facut si acum nu i-au mai crescut sau ii cresc, dar se incolacesc si nu mai ii afecteaza pernutele.

| Mihaela1964 a răspuns:

Pintenii ii puteai taia si tu cu foarfecuta speciala pentru unghii,cumparata de la orice petshop, tartrul nu trebuie neglijat, eu nu am dus cainele la detratrat si a ramas fara dinti.O sa fie bine, nu-i va da doza mare de anestezic, se va trezi imediat.

| IncredibleJoker67 a răspuns:

Nu-ti face griji sa ai incredere in cainele tau si sa ii urezi noroc chiar daca nu i se va intampla nimic. Va fi bine sa stii.Toti de aici promitem.

| Ionela_Alice_1998 a răspuns:

O tumora este ceva mai grav probabil ca din aceasta cauza cainele nu a mai mers corect. Dar tartrul nu e ceva grav si este normal la cainii adulti asa ca fa ce e mai bine pentru el.

| Diana835 a răspuns:

Nu te speria.doctorul stie ce face. Tartrul nu este grav dar pentru un micut dragala are nevoie si de atentiune