Asa am patit si eu cu catelul meu si nu trebuie sa te ingrijorezi, isi revine singur[ al meu si-a revenit singur in vreo 3-4 zile ]
Dul la veterinarul de la petre ispirescu e cel mai bun nu mai astepta nici o zi ca dupa aia n-o sa mai mearga de loc grabesteteeeeeeeeee
Nu ai vazut cum a cazut? daca s-i-a dat-o peste cap sau altceva care ne-ar putea fi de folos in ati da un sfat cat mai bun?
Dar pentru ca nu mai am si alte indicii v-oi lua cazutile la rand:
1)e sclantit- in 3-4 zile (in cel mai bun caz in 2 zile) va merge bine
2)are un ligament rupt- in acest caz nu pene deloc piciorul pe pamant
3)are un muschi rupt- nu mai poate sa minte piciorul
4) are un os rupt- daca iei piciorul in mana este moale( adica nu sta cu el incordat) atarna in voie sau oricum iti poti da seama destul de usor daca e rupt
Mai exist un tip de trauma dar nu cred ca este cazul : fractura deschisa dar care iti dadeai deama ( de vedea osul
)
desi din ce ti-am spus eu mai sus poate iti dai seama ce are nu incerca sa il tratezi tu pentru ca:
-pot existe fracturu/fisurari minore care nu pot fi vazute de oricine
-daca il bandajezi si aceste fisuri exista (trebuie sa stii ca o fusura sau o ruptura de os, din momentul in care a fostr fizata isi incepe procesul de "autoreperare" ) chiar si in 5 zile liciorul incepe sa se sudeze gresit si atunci cand il vei duce la veterinar va necesita o operatie de 3 ori mai grea dect cea pentu "lipirea unui os" ( dezlipirea acestuie, pilirea intermediara, si apoi operatiunea obistuita)
sfatul meu: du-l la veterinat in maxim 24 de ore
![]()
mult noroc :*
Medyth, la acelcabinet veterinar lucreaza unchiul meu![]()
pun intr-adevar sulet pentru a salva animalele si iti dau celel mei bune sfaturi si nu cele mai scumpe ca sa iti ia banii ![]()
Bună! Te rog să nu îl bandajezi deloc si dă fuga la veterinar cu el. Dacă are o fractură şi îl legi greşit, se sudează osul strâmb şi ori va şchiopăta toată viaţa, ori va trebui să mergi la veterinar, să i-l rupă iar şi să-l pună în ghips, dar vindecarea va fi mai grea şi va dura mai mult. Încă o dată te rog, du-l la medicul veterinar! Pa, pa!
Te invit pe http://www.lecturirecenzate.ro/ Sper să-ţi placă :)
Incerca sa il bandajezi. Daca dupa 4-5 zile maxim o saptamana nu isi revine du-l la medicul veterinar