| Dorofteiu a întrebat:

Am si eu o cățelușă de un an, si in ultimul timp a devenit din ce in ce mai neastamparata. Eu sunt de la sat, noaptea mai latra cainii si incepe si ea. Nu e noapte in care sa nu ma trezeasca. Cateodata se potoleste destul de repede, dar sunt cazuri in care latra si o ora. In curte nu o pot lasa nesupravegheata pentru ca mai am un caine si nu vreau sa faca din nou catei. Ea a nascut la 10 luni, 7 catei, cand aveam cateii era mai cuminte, dar de cand i-am dat nu are stare deloc. Imi fac timp si ma joc cu ea ziua de cate ori pot, dar chiar si asa tot nu e cuminte. Ma deranjeaza in special noaptea pentru ca ma trezeste si pe zi sunt obosit. O sa inceapa scoala, eu voi fi la liceu, nu voi putea merge odihnit din cauza ei. Ma gandesc sa o sterilizez sa o pot lasa afara, dar tot va latra si ma va trezi. M-am gandit sa o dau altcuiva, dar m-am atasat mult de ea si mi-e frica sa nu pateasca ceva, sa nu fie ingrijita. As putea incerca sa o dresez, dar am un program destul de incarcat, mai ales cand va incepe liceul. Ce este de facut? Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| GabyT10 a răspuns:

Te sfatuiesc sa o castrezi, atunci se va mai linisti.Am intalnit cazuri in care femela, dupa 2-3 luni de la intarcare, a intrat iar in calduri.In aceasta perioada femela este agitata,latra, devine usor agresiva (face tot posibilul sa intre in contact cu masculii).Eu sunt contra fatarilor, prefer sa castrez de la primul ciclu, asa nu risc sa faca tumora mamara, piometru sau sa moara puiutii datorita virusului parvovirotic.Treaba cu dresatul nu stiu ce sa-ti spun, eu am caini dar nu i-am dresat, doar i-am educat.Eu cred ca solutia este castrarea.Nu spun ca nu va mai latra, dar nu va mai fi asa agitata.Ar fi pacat sa o dai in adoptie daca te-ai atasat de ea (clar si ea s-a atasat de tine).

2 răspunsuri:
| Elide a răspuns:

Nu stiu daca e bine s.o castrezi, stiu multe cazuri cand dupa ce sunt castrate, mor.Se va potoli ea. Dacă este o poti lega intr.un loc mai îndepărtat

| 1Marinn1111 a răspuns:

Primul lucru este sterilitatea, si o poti lasa linistit in curte. S-au ii poti face in curte un loc ingradit unde sa stea noaptea.