| ROSabinRO a întrebat:

Pescuiesc la crap de 4-5 ani.Am 3 lansete Maver Genesis Marker si 2 lansete Shimano Vengeance.Am un rod pod Pro Carp camou cu 3 posturi, swingere, hangere(pentru lansari aproape de mal) 3Senzori Carp Academy.Practic de fiecare data Catch&Release si pescuiesc in special vara-toamna aproximativ saptamanal.Imi plac boiliesurile de la Nutrabaits, Dynamite baits si, evident de la senzor.Doresc un pescar cu care sa pot socializa despre tot pe subiectul pescuituluitongue.Multumesc

Răspuns Câştigător
| LIN2010 a răspuns:

Salut! Eu m-am intoxicat cu microbul pecuitului de la varsta de 6 ani, detin un arsenal de 24 de lansete(nu sunt un pescar dedicat doar crapului, si mai nou mi-am dedicat mai mult timp stilului cu bete dedicate de feeder ), pentru aproape toate stilurile de pescuit, atat pe ape curgatoare cat si pe balti.Partidele de pescuit sunt adevarate oaze de relaxare pentru mine, de aceea pescuiesc de cate ori se iveste ocazia, indiferent de anotimp sau vremea de afara(doar timp liber sa fie, bine meritatdupa zilele de munca).Ma bucur si eu ca a aparut un confrate dornic de socializare si in afara malurilor de ape.In zilele toride de asta vara am incercat si eu cu vreo doua intrebari dar fara rezultatul scontat.Respecte

| ROSabinRO explică (pentru LIN2010):

Pai eu am 12 anitongue si de 5 ani pescuiesc la craphappy trofeul meu este de numai 7 kilograme...

8 răspunsuri:
| LIN2010 a răspuns:

Felicitari pentru trofeu,tine-o tot asa,si cu siguranta greutatea trofeului v-a creste,visul de a avea ''captura vietii'' o sa-ti fie multe nopti alaturi,(dupa un timp o sa visezi si ziua). Atentie sa nu devii prea patimas cu acest sport(creeaza dependenta),nu ca este ceva rau in asta, dar cu timpul poate deveni foarte costisitor. Exemplul l-am servit in mirifica ''Delta Dunarii'', unde incercam sa pacalim (momim) ceva crapi, de trei zile, o echipa de prieteni pescari dotati cu echipamente de clasa (undeva peste 10.000 de lei), si ne-a dat ''clasa'' un localnic dotat cu un bat de bambus grosolan, o mulineta veche ce scartaia ingrozitor, sa instalat la circa 30 de metrii de tabara noastra si a pesuit (fara sa nadeasca) cu boaba de porumb direct in carlig, la nici 25 de metrii de mal, in apa de maxim 2, 5 m, pe langa stuf si direct din barca, si culmea acolo incercasem si noi in ziua precedenta, culmea culmilor a fost ca in 3 ore a scos 5 crapi magnifici(nu mai grei de 5-6 kg) si ne-a lasat cu gura cascata si cu ochii si urechile la senzori.Asa a-m ajuns la concluzia ca nu echipamentul te face sa prinzi marea captura, dar iti usureaza viata de pescar. Urmeaza sezonul de iarna, cum te-ai gandit sa procedezi la pescuit?

Sa stii ca faza cu echipamentul asa e..si eu am patit asa..eram la un concurs Din judetul Botosani,)ca eu sunt langa judet)si eram la o balta din satul Costesti(nu stanca-costesti)asa, si am inceput aruncarile..eu frumos cu fir-de-par..nici un rezultat.Iar partenerul meu(echipele erau de cate 2)m-a rugat sa ii pun bob si m-a intrebat care o fi mai bun, si m-am gandit(hmmm,,, luna Mai, balta medie,,)si i-am pus pe carlig boabe cu tuica de prune. Dupa 30 de minute..baiatu avea bambine, si vad ca sare bambina, il strig si vine repede, agata, si scoate un Cteno de 1-2 kg(bine, eu am prins primul peste si primul trofeubig grin cel de 7 kg)dar a durat ceva sa il prind caci i-am prins pe toti noaptea de la 10pana la 5-6 dimineata.Concluzia este ca echipamentul nu prea conteaza.Bineinteles,nu te duci pe Tancabesti sau alte iazuri cu 50-60 metri de fir si lanseta de 1.80 la 8 lei.Pai sezonul de iarna...nu am mers niciodata iarna la pescuit.Pana se dezgheata apele am sa leg si dezleg carligehappyMai acus am sa dau comanda de cele utile(momeli, accesorii monturi, si toate cele)Tu cum te pregatesti? Unde mergi si ce momeli folosesti?

| LIN2010 a răspuns (pentru ROSabinRO):

Mi-am pregatit deja o lanseta pentru pescuit la copca,(daca o sa tina gheata)pentru rapitor, cu momeala vie(pestisori pastrati din toamna, in butoi, in pivnita) si una pentru pasnici, cu pluta si larve in carlig.Nu folosesc undite speciale de copca ci lansetele de rapitor normale (pentru stiuca sau salau un Cormoran de 5-40 gr. iar pentru biban, caras sau ciortan o Daiwa de 2-15 gr.)Locatia este in judetul Mures, pe o balta privata, cu circuit inchis pentru membrii clubului.Nu are taxa pentru pescuit, dar e necesara o invitatie de la un membru, asa ajung si eu acolo.Este o locatie mirifica, intre dealuri, intr-o livada imensa de meri, iar balta este de circa 5 ha, aproape salbatica, este foarte putin pescuita,(nu prea stiu crapii de bile si de fir de par)cu adancimea maxima de 5-6 m in partea digului si o medie de 2 m, in rest.

Deci sa inteleg ca ai echipatongue Bravo! Mi-as dori si eu sa merg in acel loc:}din cate ai spus e minunat acolo....Intrebarea mea este cum ai ajuns in club.Ca aici prin zona mea... nu prea sunt cluburi ca am toate cele necesare unui crap profesionist.Tot ce pot sa zic este fire intinse si sansa sporita sa prinzi ce vrei tutongue

Nu este un club de pescari si eu nu sunt membru, doar ca invitat ajung acolo.Membrii sunt in general fermieri,producatori de mere, fondatorul detine terenurile si livezile, un fond privat de vanatoare, dar si balta, care inainte de '90 era a IAS-ului si asigura apa pentru irigatii si fera zootehnica din acea perioada. Pompele de apa functioneaza si acum, dar nu deranjeaza nici pestii nici pescuitul.Acum am ajuns acasa, nu s-a putut sta pe gheata si am pescuit doar de pe mal, rezultat-ul nu este de laudat, capturile au fost mici si putine(personal:3 bibani la 250 gr si 1 salau la 1700 gr)captura zilei a reusit-o prietenul care ma si invitat o stiuca de 2300 gr.Stiuca si salaul s-au intors in adancuri iar bibanii si rosioarele (prinse de un alt prieten )au ajuns pe disc, la fata locului.Rapitorii s-au pacalit cu twistere albe iar rosioarele cu larve de libelula.Ploaia rece a fost cel mai neplacut factor al acestei partide dar echipamentul si-a facut datoria.

Pentru iarna capturile sunt exceptionale...

O partida reusita de pescuit (pentru mine) nu consta neaparat in capturile prinse ci mai degraba intalnirea cu grupa de impatimiti ai acestui sport(sigur ca fiecare viseaza la ''marea captura'')si explorarea de locatii noi si cat mai putin pescuite, unde capturile (chiar daca sunt mai mici sau mai putine)ofera satisfactii mult mai mari decat o pista de concurs(asta nu inseamna ca nu particip la concursurile organizate prin judet).