Sa nu-i dai in nici un caz mancare "omeneasca". Cel mai indicat ar fi sa-i maresti treptat ratia zilnica de mancare, pana observi ca incepe sa se apropie de greutatea "ideala". Apoi revino la doza recomandata pentru varsta lui.
Asta doar daca esti sigur ca nu
exista posibilitatea sa aiba paraziti intestinali (nu ai precizat nimic de varsta/schema de vaccinuri, deparazitari aplicate, mancarea pe care i-o dai).
Succes!
Ii dau mancare de la Purina, si ceva mancare din Ucraina, mi-a recomandat medicul veterinar acea mancare. A fost deparazitat intern de 3 ori, 4 luni
Oricum, pentru o jumatate de kg in minus nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme prea mari. Fiecare catel este unic in felul sau si sunt firesti abateri de la standarde. La urma urmelor, standardele nu sunt altceva decat niste medii.
Ca sa revin la catelul tau, la 4 luni, un mascul ar trebui sa aiba undeva la 19 kg, iar o femela cam 16-17. In ambele cazuri, 1/2 kg ar reprezenta cam 2, 5 - 3% din greutatea corporala, ceea ce acceptabil.
Chiar nu cred ca are sens sa-ti faci probleme daca diferenta de greutate in minus nu se accentueaza sau nu se manifesta pe o perioada lunga de timp.
O seara buna.
In nici un caz cu mancare de casa.Ia-i purina bogata in grasimi(12-13 ron/kg) sau daca vrei ceva mai bun royal canin pentru catei sub greutate(27ron/kg)
Poti sa-i dai orez cu carne de vita
aici gasesti o reteta:
http://www.happydogs.ro/articole-caini/148/orez-cu-carne-pentru-catei.html
Nici intr-un caz, nu ii da sa consume carne de porc sau ciocolata, e foarte periculos, deci poti sa-i dai carne de vita, pui, lactate, sunt terciuri speciale pentru ciini ele ingrasa.
RandomQuestionsAndAnswers întreabă: