anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Urgent! Ce pot sa ii dau perusului meu plcavi este racit stranuta intruna.Ma grabeam si i-am pus apa rece de la canal ca eu de obicei ii pun la temperatura camerei si acum mi-e mila de el si nu stiu daca este ceva pentru el sa ii iau.Cine stie dau funda orice sfat este bine primit!

8 răspunsuri:
| dragosbogdan001 a răspuns:

Du-te la veterinar!

| DiamondShine a răspuns:

Parerea mea este sa te duci la un veterinar si sa-ti dea o pastila care se dizolva in apa, speciala pentru asa ceva

| SlenderWomen a răspuns:

E ciufulit? doarme intr-una? mananca mult si are diaree? atunci ii pisezi jumatate de paracetamol in apa si i-o schimbi in fiecare zi. Daca nici asa nuii trece te duci la veterinar

| unpustiobisnuit a răspuns:

Tine-l undeva la caldura

| biaaremarenevoiedeajutor a răspuns:

In primul rand trebuie sa fii foarte calma si sa te gandesti ca totul va fi bine chiar daca s-ar putea sa nu fie. Trebuie totusi sa constientizezi ca papagalul nu poate scapa. In al doilea rand, si eu am avut papagali si mi s-a intamplat la fel cu ei. E ceva destul de comun la papagali. Ai putea sa incerci sa-l scoti din cusca (asta doar daca nu e agresiv cu tine si nu se agita cand vrei sa il atingi, pe scurt, daca e bland) si sa il tii la piept sau intr-un loc foarte calduros, asta s-ar putea sa il ajute. In al treilea rand, daca ai vreo seringa (fara ac, de la vreun medicament) sa o umpli cu apa si sa ii dai papagalului cam un sfert, pentru ca deshidratarea poate fi o cauza, dar, sa fii atenta cand faci asta, trebuie sa ii deschizi cioculetul si daca se trage si nu vrea sa ii dai, nu il asculta, dai! Ai grija ca s-ar putea sa te muste. In al treilea rand, daca nu il ai de mult, s-ar putea sa nu se fi acomodat, si asta nu poate fi rezolvat decat daca il duci la veterinar dar sansele sunt mici sa traiasca. Daca il ai de mai mult timp (de vreun an) inseamna ca nu asta e problema. apropo, ShockCICA, esti cam nesimtit, tu cum te-ai simti daca ai primi un asa raspuns? Imi pare chiar rau pentru tine, stiu cum e sa iubesti mult un animal si brusc sa se imbolnaveasca. Eu am avut multe animale si inca am asa ca stiu cum e. Sper sa mearga, apropo, nu am nevoie de nicio funda, sper doar sa ajut. Succes!

| Rebecca123 a răspuns (pentru biaaremarenevoiedeajutor):

Mersi mult pentru sfat.da nu il am de mult dar ma voi duce cu el la veterinar si sper din suflet sa gaseasca un leac pentru el; cat despre raspunsul aluia asta e prostia e mare.

| biaaremarenevoiedeajutor a răspuns (pentru Rebecca123):

A functionat? L-ai dus la veterinar? E ok? S-a facut bine?

| Olteanu_Mugurel_1990 a răspuns:

Nu-l mai chinuii dul la un medic veterinar daca nu este bolnav de ceva foarte grav are cele mai mari sanse sa scape