| DdDdde a întrebat:

Va rog un raspuns cat mai rapid catelul meu a rontait un tub de tempera in ulei sau nu stiu sigur ce sunt se numesc olfarbe cred ca sunt germane si sper sa nu fie toxice.l-am spalat repede pentru ca se facu-se tot roz si inca mai este. ce trebuie sa fac si daca stie cineva despre aceste tempera?

Răspuns Câştigător
| whatevernvm a răspuns:

Totusi.daca e material vegetal nu cred ca e toxic. Si de obicei acuarelele sunt pentru copii, multi au tendinta sa le bage in gura, deci nu cred ca sunt fabricate toxice. Eu zic sa stai linistita, insa nu scapa de sub ochi catelul si daca ti se pare ceva neinregula du-l la veterinar.

10 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Vezi pe alt tub daca are vreun simbol de averizare pentru "toxic" sau "daunator sanatatii" ca cele de aici : http://ro.wikipedia.org/wiki/Format:Simboluri_de_avertizare
Daca este toxic da-i un antidot: lapte, carbune medicinal pisat amestecat cu apa, albus de ou amestecat cu apa.

| whatevernvm a răspuns:

Acuarelele tempera nu sunt toxice. Poti sa stai linistita, insa ai grija unde le pui de acum in colo si mai spala catelul.

| DdDdde explică (pentru whatevernvm):

Nu stiu sigur daca sunt tempera sau cum se numesc dar sunt acuarele care nu trebuie sa pui apa cand pictezi au o textura,, grasa''

| whatevernvm a răspuns (pentru DdDdde):

Cum se numesc? Ce scrie pe tub?

Olfarbe si pe spate scrie in germana ca se usuca rapid si inca ceva cu pigmentare...

De obicei scrie si din ce sunt alcatuite si daca sunt sau nu toxice. Stii germana? Daca nu copiaza ce scrie si cauta pe net.

Nu am dat pe google traducere. scrie decat 3 chestii legate de culoare si in rest numele si material vegetal...si miros urat

Nu pe acuarela, pe cutia in care sunt toate. Nu scrie si altceva?

Numai am cutiastraight face dar din moment ce nu scrie nimic cum ca ar fi toxice ..nu cred ca sunt adica sper

Mersi de ajutorbig grin

| whatevernvm a răspuns (pentru whatevernvm):

Totusi.daca e material vegetal nu cred ca e toxic. Si de obicei acuarelele sunt pentru copii, multi au tendinta sa le bage in gura, deci nu cred ca sunt fabricate toxice. Eu zic sa stai linistita, insa nu scapa de sub ochi catelul si daca ti se pare ceva neinregula du-l la veterinar.