Se da inapoi in noaptea de sambata spre duminica. Si doar in noaptea aia dormi cu o ora mai mult. Adica daca te trezesti la 4, dai ceasul inapoi la 3 si apoi dormi pana la 6 pe noul ceas. Adica dormi ora de la 3 la 4 de doua ori. In noptile urmatoare, te culci dupa noul ceas, te scoli tot dupa el, deci dormi aceeasi perioada.
Reglarea asta a orei se face pentru a adapta ceasul la necesitatile oamenilor. Vei vedea ca dimineata va fi mai lumina si n-ai sa mai pleci la scoala pe intuneric.
Citez:În noaptea de sâmbătă, 24, spre duminică, 25 octombrie, vom trece oficial la ora de iarnă.
Astfel, ora 4 dimineaţa va deveni ora 3. Asta înseamnă că duminică va fi cea mai lungă zi din an, având 25 de ore.
Aia spun ca in loc de 4 va fi 3... ori au gresit ei?
Sursa: http://www.libertatea.ro/stire/duminica-trecem-la-ora-de-iarna-261214.html
Te culci cu 2 ore mai devreme si te trezesti cu o ora mai tarziu. Apoi totul v-a decurge normal, cu exceptia faptului ca ceasul v-a arata alta ora. Sper ca te-am lamurit
Eu am altă nelămurire, de ce se dă în noaptea asta? Ştiam că în ultima sâmbătă din octombrie se-ntâmplă reglarea asta... ori mă-nşel?
Adica la 12 noaptea opresti ceasul pentru o ora si dupa aia ii dai drumul...si tu te trezesti tot la 6...numai ca dormi 1 ora mai mult... cea in care ai oprit ceasul(e doar un exemplu nu trebuie sa stai pana la 12 noaptea sa opresti ceasul)