Draga mea, eu stiu ca uneori zilele de nastere sau de nume pot fi cele mai urate amintiri, mai ales pentru ca atunci, cum este cazul in familia voastra, se accentueaza starea lucrurilor, devine mai vizibil ca ai tai nu sunt impreuna, ca tatal tau, pe care il iubesti si de care iti este dor, nu va fi acolo la petrecere. Totusi trebuie sa te gandesti ca mama ta vrea sa-ti faca o petrecere tocmai ca sa-ti arate ca totul este bine, desi schimbat, inca mai puteti avea sarbatori de tinut, va puteti veseli, puteti sa apreciati viata. Ea simte nevoia asta, las-o sa faca acest lucru, o sa se simta mult mai bine, o sa simta ca poate face ceva pentru tine.
Cat despre tatal tau, mai mult ca sigur ca nu te-a uitat. Te iubeste, dar acum probabil ca este luat cu treburi, in plus dragostea de parinte nu si-o pierde nimeni. Este ceva ce nu poti uita. Totusi, probabil ca il doare sa te vada, sa te intalneasca ca sa simta ca deveniti din ce in ce mai straini. De obicei mamele leaga tatii de copii. Ele sunt cele care comunica in familie, cele care explica lucrurile. Probabil ca tatal tau te iubeste, dar nu are cine sa-i spuna cum s-o faca, pentru ca mama ta nu mai are cuvant in fata lui (din cauza despartirii). Tu acum inca esti mica si nu intelegi multe lucruri, totusi cu timpul aceste probleme se vor estompa. Veti intra pe un nou fagas, intr-o noua viata. Va fi altfel, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie neaparat un lucru rau. Va fi o schimbare cu care trebuie, atat tu, cat si mama ta sa va obisnuiti sa traiti.
Nu rezolvi nimic daca nu inveti. Trebuie sa dovedesti tatalui tau ca esti la fel de buna ca si pana acum, s-o faci chiar in ciuda lui (daca altfel nu merge). Iar mama ta nu merita sa sufere si din cauza faptului ca ai probleme la scoala. Cred ca are prea multe probleme pe moment. Aduna-te si invata. Nu te gandi la ceea ce nu poti schimba. Nu iti face nici un bine. Gandeste-te ca vei creste, ca vei merge la facultate, ca vei ajunge un om deosebit, de care mama ta, ca de altfel si tatal tau or sa fie mandri. Trebuie sa fii cea care s-o ajute pe mama ta de acum incolo, chiar daca inca esti mica. Va ajutati reciproc, va dati curaj una alteia si va fi bine. Nu te lasa prada disperarii si necazurilor pentru ca asa nu o sa faci fata, trebuie sa le infrunti cu hotarare. Sunt alaturi de tine, daca mai ai probleme nu ezita sa-mi scrii mesaj. Toate cele bune si LA MULTI ANI, DeeA! Fruntea sus!
Si mama ta cred ca este la fel de suparata si distrusa ca si tine! Ea totusi isi lasa durerea si incearca sa te ajute cum poate ca sa treci peste aceste momente. Cu timpul le vei intelege, le vei lua ca atare si te vei obisnui cu noua viata fara tatal tau. Sigur ca si el va fi prezent in viata ta chiar daca nu asa de des. Nu cred ca te-a uitat, dar pana se aseaza lucrurile o fi si el ocupat sa-si organizeze noua viata. Dupa ce va veti linisti si obisnui, vei vedea ca ambii te iubesc la fel de mult.
Iti recomand totusi sa incerci sa vorbesti deschis cu mama ta (si ea are nevoie de intelegere) si vei vedea ca va va fi mai usor la amandoua.
Mergi la psihologul scolii. Te va face sa te simti mai bine si iti va da niste solutii folositoare. El/ea a facut un juramant ca nu va spune nimanui povestea pacientilor sai deci ai putea avea incredere, in plus, e pe gratis. Imi pare rau daca nu te-am ajutat dar uneori cand viata e cruda, exista doar o solutie.
Deci in primul rand incearca sa nu amesteci scoala cu problemele tale. Incearca sa tii scoala pe primul loc. Incearca sa gandesti putin mai,, dur" fata de tatal tau daca u crezi ca acesta te-a uitat. Incearca sa te bucuri pentru surprizele pe care ti le face mama ta daca u ii raspunzi mereu cu,, nu" e logik ca va certati...Incearca sa treci incet incet peste aceste lucruri!
Succes!
Ar trebui sa mergi inainte. Cantodata simt si eu acest lucru. Trebuie sa gasesti un prieten cui sa te descarci. Eu am gasit unu care sa imi dea si sfaturi si imi face bine. Mama ta vrea sa faca totul bine. gandeste`te poate se simte vinovata de divortz. Nu stiu. Iar tatal tau poate are treaba. De certat nu trebuie sa te certi. Trebuie sa mergi mai departe. viata merge inainte nu avem ce face. cu greutati. cu bucuri. la scoala si eu am problema cu notele. invata si o sa iei note mai bune.
Astea sunt sfaturile mele. Daca te`au ajutat da`mi un mesaj privat daca vrei sa te ma ajut.
BYE
Nu trebuie sa disperi, nu e capatul pamantului fruntea sus! Vei vedea ca daca esti optimista o sa se rezolve toate problemele.Lasa timpul sa le rezolve pe toate si bucurate de viata. Fii puternica, aceste probleme pe care le ai o sa te faca sa intelegi altfel viata ...Nu fii trista Dumnezeu o sa iti dea ceva mai bun
Gabriela_Matei_1961 întreabă: