| octav005 a întrebat:

Buna ziua. Ce inseamna cand ai o valoare pe aparat de măsură între firul maro ( faza) albastru (nu-l de lucru) si v- galben (PE)

Valoare si între faza-nul, faza-PE, NUL-PE

ACESTE conductoare le-am deconectat de la doza de legătură.

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca scala de masurare este de tensiune alternativa (Volti A), inseamna ca este tensiune intre acele fire (cat indica aparatul).
Daca scala de masurare este petru rezistenta (Ohmi), atunci inseamna ca ai continuitate pe partea de consum, DAR "masurand" intre faza si nul, aparatul se va arde!

| octav005 explică (pentru Bula):

Firele sunt deconectate din tensiune. Am valoare pe ohmi(rezistenta) megaohmi

Firele sunt desfăcute si la un capăt si la celalalt. Nu se ating între ele.

Bula
| Bula a răspuns (pentru octav005):

Daca masori spre sarcina (plecarea), atunci:
- intre firele de "faza" si de "nul" masori rezistenta electrica (continua) rezultata a consumatorilor conectati (becuri si alte aparate electrice conectate).
- intre firul de "nul" si de "pamantare" masori rezistenta pamantarii (daca nu sunt legate laolalta)
- intre firele de "faza" si "pamantare" n-ar trebui sa masori rezistenta mai mica de 100 KOhmi (rezistenta izolatiei).

Cred ca nu sa înțeles. Am un cablu cu 3 fire. Acest cablu este băgat în perete. Nu știu de cât timp.

Ambele capete sunt desfăcute fiecare fir în parte si neatinse între ele. Pe acel cablu îmi arata o valoare. Undeva în perete se atinge între ele. Sau este dat în ele cu un dublu ceva.

Bula
| Bula a răspuns (pentru octav005):

Anomaliile/scurgerile de curent se pot gasi doar daca cablajul din perete se desface pe segmente si asa se fac masuratorile de rezistenta /izolatie.

Cheama un electrician autorizat cu experienta, sa depisteze defectul de izolatie!
In caz contrar, risti sa faci o greseala care poate provoca un incendiu!