| LisaJulie a întrebat:

Crăciunul este peste o săptămână! Ce fel de brad este mai bun, natural sau artificial?

10 răspunsuri:
| StoicAnalysis a răspuns:

Nu cred ca e o intrebare buna. Adica bun poate sa fie si unul si altul. Depinde de opinia fiecaruia.

| Kiran a răspuns:

Artificial daca vrei sa nu cumperi altul la anul sau daca ai o problema cu a-l duce la gunoi dupa eveniment. Iar unul natural daca chiar iti doresti ceva "biologic" conform traditiei si nu te deranjeaza minusurile din a avea unul natural

suntserios
| suntserios a răspuns:

Defineste ce inseamna ca e mai bun

| gabicoo a răspuns:

Brad natural cu ghiveci pentru a fi replantat.

| Frank51 a răspuns:

Cel sintetic.

| TIBERICA a răspuns:

Cel artificial, ca sa nu tai padurile.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Draga LisaJulie, întrebarea va genera răspunsuri la antipozi, cum este și normal, in funcție de preferințele fiecăruia. Am avut brazi naturali (din aceia răriți și handicapați de crengi) in comunism, dar asta aveam atunci. Prin 2000+ au apărut brazii artificiali. Am cumpărat simpli, apoi cu conuri de brad și stufoși, cu acele semi-vopsite cu alb, sa dea o nota de iarnă. In anii ce au urmat am luat și la ghiveci. Nici măcar unul nu a rezistat plantat (mi se spunea de la Bricostore/Bricodepot, Dedeman, că rădăcinile sunt tratate cu tot felul de soluții pline de natriu etc doar ca sa arate bine, urmând să moară după ceva timp, deoarece rădăcinile erau our și simplu "arse" de concentrația de bio stimulente. Clar: un brad natural va avea miros, datorita rășinilor eterice din compoziție. Însă pentru multi ani nu găseai unul perfect. Erau chei, fara ramuri superioare, strâmbi etc. Lumea s-a re-orientat spre artificiali. O vreme au mers brici. Anul acesta însă oferta de brazi naturali extrem de frumoși și majoritar importați din Danemarca la un preț mai mult decât decent, i-au făcut pe unii să schimbe macazul (macar o data) de la artificial. Acum apare și problema secundară: dorești un brad refolosibil (artificial, mirosul de brad se poate adăuga cu tot felul de spray-uri chimice și îndoielnice Made Pe Vapor- China, ușor de asamblat și strâns și, evident - refolosit) sau me fi pe varianta clasică: un brad perfect in imperfecțiunea lui. Un brad cu miros, un brad cu ace pe care le poți simți și mirosi. Tine de alegerea fiecăruia dintre noi. Va doresc tuturor acel Crăciun frumos, fericit, alaturi de cei dragi vouă.

| Cipi1212 a răspuns:

Natural la ghiveci. După aceea îl poți planta in curte.

| FoundYouLover a răspuns:

Natural miroase mai bine dar prea mult te chinui cu el, ia-ți artificial și parfum de cameră cu miros de conifere, molid poate.

| LisaJulie explică (pentru TIBERICA):

Eco-friendly?

Întrebări similare