| hatze a întrebat:

Eu am auzit ca daca nu ai antivirus e mai bine pentru pc! deoarece merge mai bine pc-ul! si daca am virusii il formatez din nou! e bine?

Răspuns Câştigător
| αndï a răspuns:

Da, antivirusul mananca ceva resurse cand scaneaza... dar n-ar trebui sa te deranjeze in cazul in care NU traiesti in epoca medievala. Foloseste AVG, mananca putin, merge bine, e rapid, e bun
daca vrei niste tehnologii anti-malaware / spy/addware care nu functioneaza ca un antivirus, dar in schimb scaneaza problemele pe care tu le ai, cand vrei tu, iti recomand : adaware SE, Malawarebytes, ccleaner

5 răspunsuri:
| unknownn a răspuns:

Foarte bine, doar ca trebuie sa nu downloadezi toate prostiile de pe net

| Ronnix a răspuns:

Nu, nu este bine. Daca vrei mai multe informatii lasa-mi id-ul pe privat.

| nevermint a răspuns:

Acea persoana cu siguranta nu are un pc. Sistemul de operare Windows este atacat in mod constant de virusi, spy, si lame boots. Nu cred ca ai vrea ca cineva sa iti fure toate informatiile de pe PC, parole, date personalesi poate ai norocul sa faci cunostinta si cu un sys trojan care iti poate da peste cap tot sistemul, asta insemnand nici mai mult nici mai putin sa iti cumperi alt PC...cu alte cuvinte alti bani alta distractie. Este adevarat ca viteza de reactie fara antivirus este mai mare. Succes!

| m5789932 a răspuns:

Sa lamuresc eu 2 lucruri!
1. Daca ai PC de pe timpu' lui Ceausescu. atunci e bine fara antivirus.
2. Daca ai un PC cat de cat de bun, atunci nu poti lasa PC-ul fara antivirus.
Asta a fost o explicatie mai pe romaneste.
Ca sa intelegi antivirusul este pentru scanari virusi, trojany etc. Poti supravetui si fara antivirus fara nici o problema. Dar nu poti sta fara un firewall. Firewall-ul este pentru, cum zicea si nevermint, pentru protejarea a tuturor informatiilor de pe PC, parole, date personale etc. Cu un firewall nimeni nu-ti poate intra in PC, fara acordul tau, atat timp cat e conectat la internet.
Pe scurt:
Firewall-ul:
-se foloseste pentru protejarea PC-ului de catre aceia care incearca sa patrunda si sa fure informatii dintr-un PC.
-se foloseste pentru protejarea de site-urile dubioase pe care le accesezi, prin blocare sau avertizare.
-se foloseste doar pentru calculatoarele care au o conexiune la net.
Antivirusul:
-se foloseste pentru a detecta virusii, care distrug windows-ul, partitiile, si pentru ai elimina. Un virus se poate lua de pe net, prin simpla vizitare a unui site, prin descarcarea a unor executabile, prin porturile externe ale unui PC (usb) etc. Aici intervine antivirusul. Il detecteaza si-l elimina, daca a fost setat corespunzator.
-se foloseste si pentru calculatoarele care nu au o conexiune la net.
Eu recomand:
Antivirus: Avira AntiVir
Firewall: Zone Alarm
Antimalware: Malwarebyte's
Cu acestea 3 aplicatii ai o securitate completa, si gratuita. (Consuma foarte putine resurse!)
( CCleaner este pentru a face curatenie in registrii; si mai are cateva functii; dar n-are nici o legatura cu antivirusul sau firewall-ul)

| cristi202 a răspuns:

Da, NOD-ul meu imi maninca ceva resurse, incit s-ar misca ceva mai repede calculatorul meu fara el, insa prefer asa decit sa se miste mult mai lent sau sa fac comenzi si calculatorul sa imi raspunda cu altceva, cum se intimpla cind ai virusi. OK, il formatezi, dar cred ca nu intelegi ce inseamna asta. Inseamna reinstalarea Windowsului, a tuturor programelor, a driverelor, deci ia ceva timp, plus ca calculatorul nu va mai acelasi, odata ce apar probleme sau erori induse de virusi care, vrei-nu vrei, mai pot aparea si dupa formatare. Daca vrei sa iti faci varza calculatorul intr-un an-doi, sau chiar mai repede, stai fara antivirus si tot formateaza-ti-l.