| Marie308 a întrebat:

Imi expira buletinul si stiu ca se poate face cu 180 de zile mai devreme se poate sa imi schimb buletinul la orice sectie fata de sectorul in care locuiesc? Bucuresti

5 răspunsuri:
| Alex765431 a răspuns:

Da, aşa ştiu.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cartea de identitate nu se preschimba la sectia de politie ci la Serviciul public comunitar pentru actele de identitate si la acel serviciu de care apartii cu domiciliul.

| Marie308 explică (pentru Ioandelasal):

Vă puteți programa/puteți depune cererea la orice SECTOR/LOCALITATE, indiferent de adresa de domiciliu.
Pentru clarificarea problemelor întâlnite în mod frecvent referitoare la subiectul cărții electronice de identitate, vă îndrumăm să accesați acest link
Se poate si la alta locatie

| Marie308 explică (pentru Alex765431):

Se facea cumva o cerere?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru Marie308):

Inca nu s-a generalizat si se refera doar la CEI.
Conform OUG nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 14
  (1) Actul de identitate se eliberează de către serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă a persoanei fizice, pe baza cererii acesteia sau a reprezentantului său legal.
  (1^1) De la data realizării condiţiilor tehnice pentru eliberarea cărţii electronice de identitate, cererea pentru eliberarea cărţii electronice de identitate se soluţionează de către orice serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor, indiferent de locul de domiciliu sau de reşedinţă al persoanei fizice.
  (2) Începând cu data realizării condiţiilor tehnice necesare, cetăţenii români pot solicita eliberarea actului de identitate oricărui serviciu public comunitar de evidenţă a persoanelor."