| KatherinePierce1864 a întrebat:

In cat timp e gata un pasaport normal, facut unui copil de 13 ani? Pentru cel mai rapid raspuns dau FUNDA!

Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Depinde, poate dura 1 zi, 2, 1 saptamana sau 2 maxim. Depinde si de voi, daca va grabiti. Adica le spui alora ca va grabiti, si etc. Dar nu cred ca e cazul sa dureze mai mult de 1 zi, daca nu's ceva probleme, sau daca nu e lume. Daca nu e lume multa, ti-l face in 3-4 ore.
funda?

8 răspunsuri:
| Facebook_4877 a răspuns:

2 săptămâni

| LoveYou_6409 a răspuns:

Unul normal, o saptamana. Unul de ala nou, mai mult de`o luna.

| Facebook_4877 a răspuns:

Păi parcă, ca minor, nu ai cum să-ţi faci paşaport, eşti trecută pe paşaportul unuia dintre părinţi

| LemonCandy a răspuns:

Paşaportul simplu se eliberează cu o valabilitate iniţială de:
- 3 ani pentru persoanele care nu au implinit 14 ani;
- 5 ani pentru persoanele care au varsta cuprinsa intre 14 si 25 ani;
- 10 ani pentru persoanele cu varsta peste 25 de ani.
Paşaportul biometric are valabilitate 5 ani pentru persoanele cu varsta peste 25 de ani.

Valabilitatea pasapoartelor simple inceteaza de drept la data la care se constata de catre autoritatile competente faptul ca sunt deteriorate ori distruse, sau, dupa caz, existente in continutul acestora a unor stersaturi ori modificari operate fara drept.

Valabilitatea mentiunii privind inscrierea minorilor in pasaportul parintelui este de 3 ani dar nu mai mare decat valabilitatea pasaportului, precum si decat, perioada ramasa pana la indeplinirea varstei de 14 ani de catre acestia.
Numai bine.

| raluka186 a răspuns:

O sa dureze cam 2 saptamani...imi amintesc ca si la mine a durat la fel

| MariaO a răspuns:

Buna!happy
In general 15 zile lucratoare

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Va fi eliberat in maxim 20 zile lucratoare. Termenul este si in functie de cat de aglomerat este serviciul de pasapoarte, de obicei este in jur de 10 zile. Este prevazut in art.13 din HG 94/2006, cu modificarile ulterioare, citez:
"ART.13. Cererile se soluţioneazã de autoritãţile competente, în termene care curg de la data depunerii acestora şi care nu pot depãşi:
a)3 zile lucrãtoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple, în regim de urgenţã, depuse în ţarã, şi în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple temporare;
b)20 de zile lucrãtoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple depuse în ţarã;
c)30 de zile lucrãtoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple electronice depuse în ţarã;
d)90 de zile lucrãtoare, în cazul cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple şi a paşapoartelor simple electronice depuse în strãinãtate." Numai bine!

| crissyyo a răspuns:

Buna Andra! deci mi-am facut si eu pasaport de curand in capitala si de acolo mi s-a spus ca termenul de eliberare în regim normal este de maximum 20 de zile în ţară, iar în Bucureşti, de şapte zile. În caz de urgenţe sau de graba, paşapoartele pot fi obţinute, cu plata unui tarif suplimentar de 100 de lei, în trei zile în ţară, respectiv în două ore în Capitală! sper ca ti-am fost de ajutorbig hug FUNDA? :*:*