| alexfab33 a întrebat:

Intre lungime si latime care este orizontal si care vertical?

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| alexfab33 explică (pentru Dm_Anda_1999):

Mereu e asa? ca am citit undeva si spune ca lungimea e dimensiunea ce masoara mai mult

| alexfab33 explică (pentru Dm_Anda_1999):

Mereu e asa? Ca am citit undeva ca lungimea este dimensiunea ce masoara mai mult

Bula
| Bula a răspuns:

Si lungimea si latimea sunt orizontale.
Inaltimea este pe vertical.

| KicDisy a răspuns:

Copacul cerste vertical
Masinele merg Orizontal
_
Ce parere ai despre videoul meu?
https://www.youtube.com/watch?v=GcPp08bIVAY

| udrescuf a răspuns:

Sa; ut, Lungimea este orizonal și lățimea este vertical. Bafta.

Răspuns utilizator avertizat
| Skippy223 a răspuns (pentru alexfab33):

Nu.
Notiunea de lungime si latime depinde de observator, daca pot sa spun asa. In general, latimea este marginea mai scurta intr-un dreptunghi. Daca te uiti la usa, iti dai imediat seama ca lungimea este de jos in sus(verticala), si latimea de la stanga la dreapta(orizontala).
Daca te uiti la un ecran (televizor sau monitor etc...), din instinct vei deduce ca lungimea este de la stanga la dreapta(orizontala) si latimea de jos in sus (verticala).

Aria unui dreptunghi este lungime*latime. Inmultirea este comutativa, deci chiar daca ai dubii, vei afla aria corecta.
Da, lungimea reprezinta laturile mai lungi.(in general)

| sasa1sasa1sasa1 a răspuns:

Aoleu, ma doare capul de la ce am citit!
Depinde cum este aranjata figura. Oricare dintre ele poate fi pe orizontala sau pe verticala. Asta, pentru o figura plana.
Daca este o figura in spatiu, ai trei dimensiuni, si @Bula ti-a raspuns.

| Alexandra1120 a răspuns:

Nu tine de orizontal sau vertical, difera de la caz la caz. Diferenta dintre lungime si lățime este ca lungimea este intotdeauna ma mare. Spun si cuvintele "lungimea" semnifica cat de LUNG este acel obiect, iar Lățimea cat de LAT este acel obiect/ființa. Gandeste-te la un om are o anumită lungime si o anumită lățime, oricat de gras ar fi Lățimea nu poate depăși lungimea

| rrrp a răspuns:

1)

ABCDEFGHIJKLMNOP
ABCDEFGHIJKLMNOP
ABCDEFGHIJKLMNOP

2)

ABCAB
ABCAB
ABCAB
ABCAB
ABCAB
ABCAB
ABCAB

1) latura mai mare e orizontala si cea mai mica verticala.
2) latura mai mare e verticala si cea mai mica orizontala.

Întrebări similare