| federerdinamo a întrebat:

Neatayawn. Am la civica o tema de facut: Rasismul, antisemitismul, xenofobie, sexismul sunt modalitati topice de discriminare. Trebuie sa exemplific cazuri. Cine imi poate da un exemplu pentru fiecare? va rog mult. >funda:

Răspuns Câştigător
IMPERIA
| IMPERIA a răspuns:

1. Rasismul reprezintă un grup de atitudini care își au sursa în convingerea că diferențele sociale și culturale se explică prin diferențe biologice și ereditare. (Teoria arienilor, a rasei pure, promovată de Hitler).
2. Antisemitismul denumește o atitudine (politică, socială etc.) ostilă față de evrei numai pentru faptul că sunt evrei.(În anul 2007, cam 30% dintre români spuneau că evreii își merită soarta pentru că l-au răstignit pe Iisus Hristos. Există un antisemitism de tip tradițional, bazat pe niște clișee care provin din zone mai puțin educate și poate chiar din zona unor preoți ortodocși).
3. Xenofobie (de la ξενοφοβιa în greacă, însemnând frica de străin) este frica sau ura față de străini și de necunoscut. Aceasta nu se referă numai la nesuferirea unei etnii, unei culturi sau unei religii diferite, dar și la frica de oameni necunoscuți și de concepte necunoscute(Xenofobia este adesea provocată și întețită de inegalitățile sociale când acestea se cuplează cu diferențe de etnie sau de religie, ca în Transilvania pe vremea Imperiului Austro-Ungar, în Irlanda de nord (Ulster) între protestanți și catolici, în Algeria pe vremea stăpânirii franceze, în Africa de Sud pe vremea apartheidului, în Statele Unite între afro-americani, caucaso-americani (cum își spun albii) și hispano-americani, sau în Europa între populațiile sedentare și Rromi, sau între populațiile creștine și Evrei.)
4. Sexism este o atitudine sau predjudecată privind superioritatea unui reprezentant al unui sex asupra altui sex și cu discriminarea acestuia din urmă. Termenul provine din limba engleză, sexismul fiind considerat un termen paralel cu rasismul. Anii 1960 au fost pregnați de mișcarea americană care milita pentru drepturile femeii în societate, această mișcare progresistă luptând contra sexismului.
Mai multe poți gasi pe Wikipedia

2 răspunsuri:
| federerdinamo explică:

Stiu ce inseamna...mie imi trebuiau cazuristraight face...dar oricum mersi de ajutor:*

| mihai97_8499 a răspuns:

Ce clasa esti?