| Ale22019 a întrebat:


Deci am primit un laptop fujitsu Siemens amilo a1650g, cu windows XP.
Incerc sa il conectez la wifi, dar apare "local area connection" cu un *X* rosu.
CE AR TREBUI SA FAC SA MEARGĂ?
DAU FUNDA!

7 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Conform
http://www.cnet.com/......hdd/specs/
e capabil doar de Wireless Protocol: 802.11b/g; mai mult ca sigur, router-ul tău are standardul 802.11n. Cumpără-i un adaptor WiFi USB capabil de standardul n, dar care să aibă ȘI drivere de WinXP.

| tpuuser999 a răspuns (pentru mihai69):

Majoritatea ruterelor opereaza in modul bgn mixed, pentru compatibilitate cu dispozitivele mai vechi.

Poate ai dreptate, poate nu. Dar oricum sunt ofticat ca mi-ai marcat un raspuns corect gramatical si informativ, ca fiind eronat, doar pentru ca asa crezi tu happy.

| mihai69 a răspuns (pentru tpuuser999):

Degeaba merg ele în mod mixed, eu unul m-am săturat de router-e care nu mă lăsau să mă conectez la internet, oricât de bgn erau ele. Răspunsul tău o fi el corect în teorie, dar practica ne omoară...

| tpuuser999 a răspuns (pentru mihai69):

In practica am gasit un singur caz ca cel pe care il descrii, si eu sunt persoana tehnica din tot grupul meu de prieteni si familie.

In final nu strica daca da 40 de lei pe un adaptor, cel putin o sa fie 300Mbps si clasa n sau chiar ac (asa ca tot o sa iasa in avantaj).

| mihai69 a răspuns (pentru tpuuser999):

Culmea este că ultima situație era chiar hilară: la un hotel din Madrid (4 stele), telefonul se cupla la router, laptop-ul - nu. happy

| Anonim a răspuns (pentru mihai69):

Diferenta este cam urmatoarea, ori reteaua era extrem de incarcata incat abia se putea conecta practic si telefonul la ea, iar laptopul nu.
Dar, bgn mixed, este atat in teorie cat si in practica real, nu o spun din povesti, ci din viata reala, nu incerca sa ma contrazici ca nu vorbesc din amintiri. Dar in cazul acestui user care spune ca ii apare semnul "x", este pentru ca posibil nu are driverul placii de retea instalat, in consecinta trebuie instalat de pe cd/dvd-ul original cu drivere, sau de pe site-ul oficial al producatorului in cauza adica acest site http://support.ts.fujitsu.com/......Result.asp si de aici le pune pe un stick dupa ce le descarca de pe pc-ul unui prieten telefon, se descurca, ori pe un card microsd, apoi le baga in pc si instaleaza driverul in cauza. Wireless, lan, etc.

| tpuuser999 a răspuns:

Poate nu ai pornit WiFi-ul. Unele laptopuri Fujitsu au un buton pe margine care activeaza Bluetooth+WiFi, altele au o combinatie de taste, cum ar fi Fn+F2.

In primul rand verifica in Device Manager daca ai toti driverii instalati (nu exista dispozitive cu semnul intrebarii galben sau semnul exclamarii), si daca la Network Adapters ai un adaptor Wireless (care nu e dezactivat).