| Stefa0072004 a întrebat:

Salut, generatia trecuta care a facut armata, adica cei nascuti sub 2000 sau 1990 respectiv 1980 sunt chemati din nou in armata?

11 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

In perioada asta s-a făcut în trei județe din sudul țării Teleorman, Giurgiu și Dolj, exerciții de mobilizarea a rezerviștilor. Iar în celelalte județe rezerviștii sunt chemați pentru reactualizarea datelor personale.

| johnnny123 a răspuns:

Iarăși începi cu întrebarea asta? Încă nu ai priceput că ai înțeles prost (sau ai fost dezinformat)?

| Stefa0072004 explică (pentru johnnny123):

Nu bro, primise tata ceva de genu d-aia am intrebat

| johnnny123 a răspuns (pentru Stefa0072004):

Aham. Și ce scria în scrisoare?

| eliancodrut a răspuns:

Problema sistemului de aparare este mult mai complexa decat se vede de pe margine.
Armata, pilonul principal al sistemului de aparare, se compune din armata activa si rezerva.
Armata activa este compusa din doua categorii de unitati: trupe de interventie si trupe teritoriale.
In rezerva armatei se gasesc persoane care au pregatirea militara necesara. Aceste persoane se tin in evidenta Centrelor Militare conform Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populaţiei pentru apărare.
Periodic se verifica existenta acestor persoane, prin chemarea la Centrele militare, iar, conform unui plan intocmit la nivel national (de regula la 5 ani) se mobilizeaza pentru improspatarea pregatirii militare.
Un alt scop al chemarii la CMJ este acela de trecere dintr-o clasa in alta.

| ValentinMihai78 a răspuns:

În primul rând suntem "rezerviști", deci suntem activ militar, nu în retragere, adică pensionari.
În al doilea rând, nu este o chemare la armată, ci o actualizare de date: domiciliu, loc de muncă, starea civilă, situația medicală etc.
Iar, în cazul unei imobilizări se iau arme gradual de la cei mai tineri, cei în rezervă pentru experiență și în rest, nimeni nu scapă de mobilizare în caz de război.
Iar, cine nu se prezintă la mobilizare, suportă consecințele legii!

| eliancodrut a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Nu exista rezervisti activi si rezervisti pensionari. In retragere sunt doar cadrele militare care au iesit la pensie si au depasit varsta chemarii la mobilizare. Ofiterii, de exemplu, sunt in rezerva pana la varsta de 65 de ani, cand trec in categoria "retragere".

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru eliancodrut):

Ești tipic un analfabet funcțional, care citește, dar nu înțelege ceea ce citește! Citește de 10 ori ce am scris eu și ai să vezi că am menționat "rezervist, adică activ militar" și separat am menționat "trecut în rezervă, adică pensionar"!

| eliancodrut a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Analfabet esti tu, care nu cunosti legile. Nu exista rezervisti activi.
Sunt doar rezervisti. Nu mai vinde castraveti la gradinar. Nu stiu daca intelegi ce spun.

| ValentinMihai78 a răspuns (pentru eliancodrut):

Bă prostule, că nu știu ce să mai zic! Bă tu ai făcut vreodată armata? Sau vorbești cu mine din basme?
Bă prostule când, vom ciocnit valizele în gară, atunci să mai vorbești!
Bă prostule, termenul de rezervist activ este pentru profani care nu fac diferența între un rezervist și unul în retragere!

| Bombasar a răspuns:

Ar fi bine