Buna,
Am fost si eu primul din clasa si in gimnaziu si la Liceu dar nu trebuie sa te simti stramtorat de asta, de a fi cel mai bun, pentru ca singurii carora trebuie sa le raspunzi sunt parintii care sunt sigur ca nu sunt asemeni colegilor. Din punctul meu de vedere te poti simti deprimat, poti sa lasi tot la o parte dar sa fii destept este uneori si o corvoada, dar daca folosesti acest lucru cum trebuie poate fi un adevarat avantaj,. Fiind primul din clasa aveam trecere la profesori, puteam pleca daca aveam vreo problema, imi faceau cinste toti colegii, faceam temele pe bani, dansam si toti nu comentau pentru ca eu aveam voie. Ai dreptul cand esti cel mai bun sa faci si alte lucruri fata de altii. Fi tu si lasa-ti personalitatea sa se dezvolte.
Pai multi avem probleme de genu dar incerca sa iti iei gandu de la scoala pentru o zi ca sa te mai linistesti in weekend distreazaate si nu sta mereu cu ochi in carte joacate cu pr pe afara si ia ti gandu de la scoala pentru ceva timp
Sper ca te am ajutat fundita?
In viata nu esti total liber, niciodata. Libertatea este o notiune pur teoretica.