Pai care e faza?
Orice tara are o armata, armata aia trebuie sa fie formata din cineva nu?
La ce intrebare a pus, posibil ca va pica testul psihologic...
Sau se informeaza de pe tiktok unde i-au zis unii ca il ia la razboi
Mereu a exista stagiu militar, cat si cel voluntar. Cu razboiul ruso-ucrainean, tensiunile taiwan-china, razboiul din zona gaza, stirile media au inceput sa observe ca lumea este interesata de subiectul 'razboi', de aici si stirea formatata in asa fel sa indigneze populatia.
Evident ca, intr-un caz de razboi real, o sa fie chemati de urgenta voluntarii cat si modificata conscriptia pentru nivelul de alarmare, dar voluntarii nu vor participa fizic la razboi, ci doar pe plan de rezerva defensiva datorita practicilor acestora de baza. Veteranii actuali si detasamentele regionale au prioritate in aparare fata de trupele noi mobilizate, aici incluzand si voluntari.
Daca vrei dupa 18 ani poti sa faci 4 luni si faci cam 2 mii de euro dar marele dezavantaj RAMAI IN REZERVA PE VIATA CA MILITAR deci in caz de razboi esti in linia 1 deci nu te incurajez desii pentru educatia unui baiat este foarte important acest stagiu
Daca e razboi, poti fi chemat la instructie.
Dar asta presupunand ca au suficiente arme si munitie pentru o armata de masa. Ca ele costa enorm, iar dotarea armatei romane este derizorie.
Majoritatea recrutilor nu e ca nu vor sa faca instructie, ci ca-si dau seama ca cea mai noua arma din dotare este din anii '70. Si atunci nu mai cred ca instructia lor e o chestiune serioasa.
Si, sincer, un om obisnuit nu are conditia fizica necesara pentru a face parte din armata. Si nu trebuie sa arati a culturist pentru a fi militar. Culturistii isi dezvolta musculatura partii de sus, in timp ce pentru a fi militar iti trebuie rezistenta, adica sa prestezi efort timp indelungat, in timp ce muschii culturistilor sunt mai mult de decor.
Adică poti fi pilot de drona sau lunetist cu o conditie fizica obisnuita, dar nu poti fi soldat care lupta pe front.
Clar. Am fost la Macron sa ii zic ca nu vreau sa merg, de aia nici nu am mai intrat pe 3 sept.