Daca nu ai cu cine sa semeni nu ai cum sa cresti inalt indiferent de sportul pe care il faci cunosc pe cineva care face inot de performanta de cand era copil si are abia 1.70 iar eu care nu am facut sport de performanta am 2m inaltime, baietii cresc pana la 16 ani cand se atinge 98% din inaltimea pe care o so ai ca adult asa ca mai ai timp sa cresti
Eu zic sa nu te grabesti. Poate te simti matur, dar crede-ma ca inca esti copil si ai tot timpul din lume sa cresti.
Da,
Deci daca faci exercitii si te tii de bara si greutatea corpului iti trage in maini te ajuta sa te inalti. Totodata este bine sa faci si extensii, dupa ce te tii pe bara, adica te pui pe burta si iti ridici abdomenul si capul deasupra picioarelor ( indicat este sa stea cinea pe picioare cand faci asta ). Aceste doua exercitii iti vor impulsiona musculatura sa se dezvolte, astfel dupa cele doua ramane sa faci jogging ca sa-ti relaxezi musculatura.
Ce nu recomand este sa faci exercitii de forta pentru ca daca se dezvolta musculatura pe abdomen nu se mai dezvota acela. Acuma si genetic vorbind daca parintii sunt inalti sunt sanse mari sa fii si tu - pana la 25 de ani se dezvolta organismul unui baiat.