| ReTz a întrebat:

Salutare, ce vechime trebuie sa am in campul muncii pentru a aplica pentru un credit la banca, spre exemplu Banca Transilvania.
Eu am sunat intr-o zi la banca, si mi s-a spus ca trebuie sa am minim 3 luni la locul de munca vechime, insa nu s-a mai precizat daca trebuie sa mai fi avut vechime si in alt loc de munca inainte, pentru ca asta este primul meu serviciu.Astept raspunsuri, acord Funda.

Răspuns Câştigător
| Salontanul a răspuns:

Nu conteaza cat ai avut inainte. Conteaza cele trei luni din serviciul actual.

6 răspunsuri:
| ReTz explică (pentru Salontanul):

Pai de la banca asa stiu si eu, conteaza sa am minim 3 luni la serviciul actual, insa multi spun ca daca esti la primul serviciu si esti tanar, nu ti se accepta creditul doar in conditiile in care depasesti perioada de 6 luni, pentru a prezenta "garantie", ceea ce mi se pare o prostie bineinteles.Deci, ce spui?

| Salontanul a răspuns (pentru ReTz):

Este adevarat ca scade punctajul daca n-ai mai avut vechime anterioara. Consecinta este, insa, scaderea valorii de imprumut nu neacceptarea. Mergi la banca cu curaj!

| ReTz explică (pentru Salontanul):

De exemplu un credit de 6000-7000 de lei il pot avea, tu ce parere ai? O sa merg si la banca, iti dai seama, insa eu intreb asa pentru mine, sa stiu daca are rost sa incerc sau nu.

| Salontanul a răspuns (pentru ReTz):

Sincer sa fiu asta nu stiu. Eu am lucrat cu bancile candva (credite prin magazin cu banca) dar erau alte conditii. Atunci nici nu te gandeai sa ceri asemenea suma daca n-aveai casa, masina, ceva. Si acum s-ar putea sa-ti accepte daca ai garantie materiala. Depinde si ce salariu ai si ce vrei sa faci cu banii. Una este un credit de consum, alta este creditul pentru prima casa, etc. Nu pot sa-ti dau un sfat la ce nu cunosc. Oricum, te sfatuiesc sa nu disperi din prima. Incerci la mai multe banci.

| ReTz explică (pentru Salontanul):

Pai 6000-7000 de lei nu sunt nici macar 2000 de euro, abia daca reusesc sa-mi cumpar o masina cu banii astia, d-apai o casa...si din cate stiu eu acum totul merge pe adeverinta de salariu, nu e nevoie sa am casa/masina/etc pe numele meu, totusi la 21 de ani cam greu sa am ceva valoros pe numele meu. Oricum, am sa sun maine la banca sa intreb, seara faina.

| Salontanul a răspuns (pentru ReTz):

E adevarat ca nu poti sa-ti iei o casa dar nu despre asta era vorba ci faptul ca valoarea creditului poate fi mai mare sau mai mica depinzand de nevoi. Astfel, daca ai fi casatorit si vrei sa-ti iei prima casa poti primi si 30-40.000 de Euro functie si de salariu. Daca, insa, vrei un credit de nevoi personale in aceleasi conditii poti primi doar 1000 de Euro. Eu la asta ma refeream. Si nu suna la banca ci mergi la ei. Nu prea dau relatii prin telefon. Ai dreptul a-ti dea Conditiile Generale si un scadentar cu suma pe care ei preconizeaza ca ti-o pot da. Le spui ca vrei sa le studiezi acasa. Asa poti face diferenta intre banci. Mai citeste si pe aici: http://www.petreanu.ro/......a-lucruri/ Multumesc si eu si seara buna!