Salut! Hristos a înviat! ✝️
Îmi pare rău să aud de problema ta cu Audi-ul. Ce descrii sună a infiltrare gravă de apă în instalația electrică, posibil în alternator, dar și în alte conexiuni electrice sau module.
Ce ai putea face înainte de a merge la service:
1. Verifică și curăță mufele electrice din zona afectată – în special cele de la tripa spate. Dacă intră apă în conectori, poate cauza scurtcircuite sau contacte slabe.
2. Uită-te la cablajul din portbagaj, în special în zona dreaptă. La A4 B6, firul de masă (împământare) de pe spate face figuri uneori – dacă e oxidat sau rupt, becurile nu merg.
3. Folosește un spray de contact electric (de exemplu, Kontakt 60 sau WD-40 Contact Cleaner) în mufe și siguranțe pentru a elimina umezeala.
4. Verifică releele și modulul de confort (BCM) dacă ai acces la ele. Uneori, acesta controlează luminile și poate fi afectat de apă.
Dacă ai curaj, poți scoate unele mufe și te uiți după urme de oxid (culoare verzuie) – acolo ar fi problemă. Dacă nu, recomand un electrician auto specializat în VAG (nu orice service).
Foarte tare intrebarea.
nu poti sa mai ai incredere in electricieni auto care chiar se uita la masina, dar ai incredere in necunoscuti de pe net care nici nu vad masina nici nu sunt electricieni
Adevarat a inviat!, cred ca s-a ars un condensator dar cred ca inevitabil daca ai verificat circuitele sa nu fi facut un scurt e posibil;( Eu asi incerca inlocuirea bateriei masinii cu alta sa vezi cum reactioneaza alternatorul si daca iti functioneaza. Si acumulatorul este o cauza. De cele mai multe ori alternatorul e bine ascuns si sanse mici sa fie el acuza problemei.
Cand esti paralel cu electrotehnica ar fi ok sa nu mai bati campii.Dezinformezi in loc sa ajuti.
Problema nu este de la alternator daca asta te preocupa, du-te la un electrician auto ca ai mai multe defecte nu doar unul.
Daca ai spălat motorul imediat suflă cu aer toate mufele și contactele electrice unde a ajuns apă și apoi lasă mașina la soare cu capota deschisă