Iti citez din cartea "Scoaterea petelor" de Paulina Rozolimo: "Petele de ciocolata se indeparteaza intai cu un cutit, prin raderea stratului de deasupra, apoi se degreseaza cu ajutorul unui tampon imbibat in benzina usoara, dupa care se curata cu o periuta.In cazul in care in locul petei ramane o aureola galbuie, aceasta se trateaza cu glicerina calda.
Daca petele sunt pe tesaturi albe, ele se pot freca cu o solutie de 10% acid tartric si apoi cu o solutie de 20% piatra acra (alaun), dupa care se spala cu multa apa."
Pata de inghetata se scoate astfel, conform aceleiasi surse:"Petele de inghetata se tamponeaza initial cu benzina, benzen sau sulfura de carbon, pentru a se curata pata de grasime. Dupa uscare, petele ramase se tamponeaza cu o solutie de amoniac 5%.Se neutralizeaza cu acid acetic diluat (10 ml de otet la 100 ml apa) si se clatesc cu multa apa.
Petele de cacao de pe orice fel de tesatura se umezesc cu apa, apoi se freaca usor locul respectiv cu sare de bucatarie si putina glicerina, apoi se clateste cu multa apa."
Multumesc mult pentru raspunsURI , o sa incerc si metodele mentionate de tine, pana atunci, am RESPALAT rochia cu vanish, sare si mult dero, am frecat-o foaarte bine, astept sa vad maine daca le-am scos, daca nu trec la metode mai... grele
.
minim8maxim întreabă: