Bro, eu am spus mereu (fiind mare consumator de știri și ziare) uitandu-ma la comentariile online din zona de presă și mass-media: daca le dai arme românilor comentatori s-ar omorî între ei până ar aduce populația țării la jumătate. Atât de mare este dezbinarea și ura nedisimulată.
Domnule nu mă interesează de ceilalți, dar să știi că eu te apreciez (prin prisma răspunsurilor oferite, pentru că nu am avut ocazia sa te cunosc). Din păcate cam ai dreptate. Exista multe medii toxice la locul de munca, in care bisericuțele, bârfele și miserupismul sunt apanajul acelor repetenți. Ca oameni, nu trebuie sa ne ancoram cu disperare de un job. Sunt o mulțime de domenii în care putem sa fie productivi și să ne și placa ceea ce facem. Îți vei găsi vocația sunt convins. Hai, multa sănătate și nu mai baga toți repetenții in seama. Baftă bro.
Nu mă așteptam la un răspuns așa de nobil! Și pe aici sunt câțiva ca cei pe care i-am enumerat! Adică efectul de turna îl vezi peste tot la români! Ai tot respectul meu! Eu recunosc că sunt un parazit,dar eu măcar nu fur și nu mă droghez, mă comport exemplar pe unde mă duc! Și da, ultima oara am fost abuzat psihic aproape de niste pensionari prosti! Foarte urat s-au comportat cu mine și eram nou acolo! Pun pariu că o să dau exact de același tipar toxic de idioți! Nu zic că toți românii sunt retardați mintal, da pe unde m-am dus nu m-au respectat și eu vorbeam frumos cu ei, le săream in ajutor! Una îmi spunea că o doare spatele se vaita mereu și i-am sărit în ajutor ca ulterior când o întreb o chestie ea să îmi spuna.că daca nu ii spun doamna cutare cum o cheamă pe ea să nu mai o deranjez că nu vorbește cu mine! Apoi tot ea s-a dus la colegi și la șeful de tură și m-a vorbit de rău și denigrat! In loc sa o fac eu că eram îndreptățit tot ea s-a plans!
Sa nu mai zic ce am pățit la ultimul loc de muncă la Unicarm cu niste pensionari debili mintal!
Da, mi-a zis și sefa de magazin sa am grija cu ei că sunt bârfitori când lucram, știa ce caracter au! Până la urmă din cauza lor am plecat de acolo destul de repede! Se lua una de mine că nu pun bine produsele pe raft și o venit șefa de magazin și i-a zis : tu care ești de 4 ani aici îi spui lui ca a greșit care e nou când tu faci exact același lucru!? Și o altă șefa mai mica ii zicea sa mă de-a afara că mă mișc greu! Frate nu știu, da nu mai peste idioți dau! Cred că mi-ar fi mai ușor să nu mai lucrez cu romani că nu sunt deloc educați.
Crezi ca strainii sunt mai buni? Nu tot oameni sunt si ei asemenea romanilor? De alta, oamenii te mustra cand stiu ca nu le poti afecta cu nimic viata, de asta si folosofia ca frica este mai importanta decat prietenia, ei te critica, dar tu cu ce ii poti critica pe ei?
Eu nu sunt genul care o face,eu mai mă plâng pe aici,mai gafez câteodată cu o înjurătură da in realitate sunt extrem de cuminte și civilizat! Eu nu am cum că eu sunt singur ei sunt multi și uniți! Prostii și oamenii răi în general sunt uniți și formează bisericuțe in orice context social! Eu cred că și ultima nație de pe pământ cu cel mai mic IQ din lume sunt mai omenoși decât noi! De ce zic asta? Noi când dam de bani uitam de unde am plecat,nu ne mai ajunge nimeni la nas,nu mai salutam pe nimeni pe strada! Suntem aroganți,figuranți,ne luam de străini că poartă adidași murdari mă refer la francezi la nemți da noi suntem cei mai murdari pe interior! Râdem de alții care sunt bolnavi și diferiți,ii judecam,le dam bullying! Pe dincolo furam la greu unii nu toți e adevărat,dar noi între noi pe dincolo ne producem cel mai mult rău. Dincolo romanul tau te sapa nu străinul! Doamne ferește să te ajungi puțin sa vezi românii cum încearcă cu orice preț să te tragă în jos sa nu fii mai presus decât ei! Termina frate că oameni mai nemernici decât noi nu am văzut și am fost in câteva țări. Acum e adevărat că sunt și români foarte ok,da deja e o raritate! In unele cazuri românii sunt mai răi decât Rromii aia needucați,mă refer la adolescenți și nu numai!
Sunt străini care au milioane de euro și nu se dau așa șmecheri ca noi! Noi cum dam de puțin cașcaval cum ne postam peste tot pe rețele de socializare că avem o viață de lux,când în colo in frigidere e Sahara!
Suntem dezbinați,ne denigram între noi, ne uram de moarte, nu cred că mai vezi atâta răutate la altcineva. Poate la nebunii aia care se războiesc din cauza religiei fiindcă religia i-au dezbinat.
Da nu e asta subiectul, ci că ne dam ceea ce nu suntem! Vad oameni la biserica și care se lauda că sunt creștini și ei judeca și bârfesc toată ziua pe aproapele lor! Suntem un popor de eretici, noi suntem creștini numai cu numele cu mici excepții!
Am susținut mereu ideea să faci ce te pricepi și îți place.
Nu sta frate forțat, îti afectează sănătatea mentală, e cea mai importantă că sa fii eficient și să-ți construiești o carieră.
Acuma, legat de ceilalți care te întreabă despre job, eu de exemplu, daca am un amic și-l întreb de sănătate, poate îl întreb dacă lucrează, dar e doar că îmi pasa de starea lui socială, daca se descurca sau daca e in dificultate, și as putea să-i fiu util cumva, să-i dau o indrumare ba chiar informații despre un potențial job. Dar nicidecum să-l înjosesc sau să-l ponegresc că nu lucrează, e alegerea lui până la urmă daca își permite asemenea stil de viață.
Cheers
Pai daca nu muncesti, esti vazut ca un inamic care sta pe spatele celor care muncesc. In Romania, tara in care statul iti ia jumatate din venit si tara in care platesti TVA si accize usturatoare, cei care nu muncesc ingreuneaza si mai mult situatia.
Pe mine unul nu ma supara foarte tare cei care nu lucreaza din motive bine intemeiate. Inteleg ca unii nu sunt apti de munca din diverse cauze. Dar sa nu te duci la munca pentru ca iti este frica sa te contrazici cu oamenii la locul de munca, de-a dreptul ridicol...
Sa-ti dau o veste. Peste tot in lumea asta vei avea atat prieteni cat si dusmani. Nu conteaza ca esti la munca, scoala, somer sau cine stie ce. Ce ar fi sa nu se mai duca toti copii la scoala? Ca si acolo este bullying si opresiune din partea profesorilor. Hai sa ne construim cu totii cazemate unul fata de celalalt pentru a nu ne rani sentimentele... Sa ne lasam de munca, de scoala, de iesit afara cu oamenii, de tot. Sa stam cu totii inchisi in case si sa ne plangem ca lumea e rea.
Ideea e ca in realitate ai nevoie sa te adaptezi la mediul inconjurator. Nu e vina nimanui ca tu nu esti in stare sa iei atitudine la locul de munca. Si ti-o zice o persoana care a fost toata viata lui marginalizat si batjocorit de cei din jur. Si asta nu m-a oprit din a ma adapta si a demonstra tuturor celor care m-au privit de sus, ca eu pot ajunge mult mai sus decat ei.
Si eu am fost batjocorit, si eu am avut probleme mari de sanatate ( epilepsie si anxietate plus balbaiala ). N-ai idee cat de greu imi era sa vorbesc in fata oamenilor. N-ai idee cat de greu imi era sa plec de acasa in strainatate stiind ca pot oricand sa fac crize epileptice acolo. M-am lovit de ziduri pe care multi le vad adesea in filme. Dar asta nu m-a oprit din a incerca din nou si din nou sa ma adaptez. Stiam ca eu sunt cel care este defect si care trebuie sa tina pasul cu societatea. Nu ma plangeam de societate ca nu vor ei sa se coboare la nivelul meu.
Stiam ca am probleme si stiam ca nimeni nu va sta sa ma dadaceasca in lumea asta. Tocmai de asta am luptat.
Acum am scapat de epilepsie. Nu am mai facut crize de mai bine de 7 ani. Am scapat si de anxietate si de balbaiala. Am o dictie normala acum. Unde am vazut ca gresesc, am rectificat si am muncit sa ma imbunatatesc. Nu m-am dat batut niciodata.
Raspunsul pentru tine nu este sa fugi printre straini si nici sa te plangi. Daca iti doresti ceva in viata asta trebuie doar sa dai din coate. Si sa fi capabil sa te certi cu oamenii atunci cand ceri sa ti se faca dreptate.
Eu cred că mă lovesc de rasism și de aia unii prosti se comporta așa urat cu mine! M-au văzut pe mine mai liniștit și se răzbună pe mine pentru RĂUL ce i l-au făcut unii de etnie! Eu nici măcar nu am vorbit vreodată cu cineva in limba țigănească în viața mea, nu am nici accent de tigan da culoarea mă trage in jos. Lasă că și când șefa mare de magazin m-a privilegiat cu programul toți mureau de ciuda și erau invidioși și supărați! Zici că erau traumatizați! De asta nu ne ajuta Dumnezeu că suntem prea răi! Nu îmi place să mă cert cu prostii asta e ideea, mai ales că eu nu am greșit cu nimic! Eu in realitate nu sunt ca aici pe TPU, sunt umil și la locul meu.
Crede bro. Colegul FreddieM probabil a lucrat (sau încă lucrează afara) cum și eu am lucrat in UK multi multi ani. Acolo este o mentalitate diferită și prietenii, la telefon sau la o întâlnire chiar se întreabă între ei: "cum îți merge, unde lucrezi, ești mulțumit?" "Nu vrei sa vi sa lucrezi cu mine?" Etc. Prietenii se interesează de bunăstarea celuilalt (chiar daca nu s-au mai auzit de ani de zile). Oricum ai luat-o, in UK îți găsești de munca absolut pe toate drumurile, fără birocrație, acte medicale de la medicul de familie și alte rahaturi.
Mulțumesc pentru aprecieri dar exagerezi. Am dat un răspuns cat se poate de normal. Recunosc, nu m-am lovit de bullying nici la job (oricare a fost acesta) nici în școală (deh, eram "ăla popular"), dar mereu am fost civilizat și m-am comportat cat se poate de frumos cu oricine indiferent de persoana. Am prieteni foarte buni din toate categoriile sociale și rase. Între noi nu contează nici culoarea pielii, nici crezurile și nici faptul că unul are doua facultăți și master și altul nu are liceul terminat. Prietenia ne leagă, nu diferențele. Fii pozitiv bro, va fi bine.
Mi-ai luat cuvintele din gura. Foarte bine spus. Subscriu.
M-a făcut parazit odată în pm că nu lucrez
deci nu cred in vorbe siropoase de astea! Cum am zis, multi suntem un popor de eretici
ne dam ceea ce nu suntem! Câți vezi care se duc la biserica în România sa ajute pe cineva sărman de pe strada? Știi ce spun unii? Că merită, că din cauza lui a ajuns așa! Eu cunosc extrem de bine mentalitatea noastră. De ce? Pai, e simplu! Eu stau mereu pe rețelele de socializare și pur și simplu am văzut ogramada de români ( culmea e că erau și femei) ce se bucurau efectiv de moartea unora! Da, se bucura la propriu! Deci, noi ne bucuram când unul de sl nostru moare sau trece prin suferințe cumplite! Așa de răi suntem! Pe Tiktok vad cum unii râd de francezi și nemți că poartă adidași murdari și îi și postează sa rada și alții de ei! Îți dai seama pe cine am ajuns noi sa judecăm? Pe niște nații care sunt cu 100 de ani lumina superiori noua din toate punctele de vedere! Ne credem buricul pământului peste tot! Suntem aroganți și nu avem un ban pe noi, reglam foamea din pateu da ne dam smenari că avem BMW! Zi tu frate că nu am dreptate? Că pe tine te vad mai înstărit decât pe mulți de pe această platformă care nu au trecut nici de granița României!
In Italia se duc multi după 2-3 luni nu mai știe lb. romana,și nici nu te mai saluta că are cetățean de Italian nu mai e român
Frate tu nu vezi cat suntem de penali? De aia nu ne ajuta Dumnezeu râdem unul de altul,ne prigonim, judecăm, ne bucuram de moartea semenilor da noi suntem creștini
Și când le zici in fata adevărul te numesc prostii rasist! Le doare adevărul!
Nu e nici userul pe care îl lauzi așa cum crezi tu! Aparențele înșală! Eu sunt autentic, și în realitate sunt la fel, la multi le zic adevărul în fața și îi traumatizez! Da la locul de munca pe unde m-am dus m-am comportat exemplar și nu a fost suficient. Cu cat ești mai bun cu atât șansele să fii luat de fraier cresc semnificativ!
Nici un user de aici nu are curaj sa scrie ce gândește cu adevărat, eu sunt printre puținii useri care e 100% transparent! Adevărul deranjează și doare rău! Multi nu mă suporta fiindcă le zic in fata,da ei o fac mereu pe la spate fiindcă acolo le e locul,nu au demnitate sa îmi spună în fața.
Noi in vremuri așa tulburi trebuia să fim mai uniti ca niciodată să luptăm cu sistemul corupt,cu politicienii psihopați! Noi ce facem? Noi toată ziua facem mișto unul de altul, ne bârfim, ne judecăm, ne bucuram de necazul altora! E normal că străinii ne fac mereu țigani și nu ne suporta daca noi între noi nu ne suportam sa ne suporte alții?
Noi nu ne mai revenim, asta e realitatea.
Majoritatea celor care întreabă nu cred că o fac în nume de rău, e pur si simplu subiect de discuție ca și "ce ai mâncat azi, ce faci de revelion", deci posibil să o iei prea personal.
Cu oamenii cu care te vezi rar întrebarea este destul de ok, este pur și simplu interes despre situația ta, nu neapărat că vrea să bârfească sau să râdă de tine.
Ăia care râd de tine nu prea sunt cu toate țiglele pe casă și ar cam trebui să renunți la ei.
Nu pot decât să îți dau dreptate mon cher. Cam așa este cum spui din păcate. Am rude în Germania și Franța "fugite" p vremea răposatului la sfârșitul anilor '70 început de '80. Cum crezi că m-am simțit când mi-am vizitat verișorii in Franța în anii 2000 (după multe vizite începând cu '90) și fiind la metroul parizian, la statia Étoile, am rămas mască atunci când a sosit metroul in statie. Subliniez era începutul anilor 2000. Pe geamul de langa ușile metroului era o foaie A4 lipită (asta la fiecare ușă). Și cum nu am văzut de la distanță, in timp ce mă apropiam cu rândul de oameni să intrăm în vagon, am putut citi: (in traducere) Atenție la hoții de buzunare! (Și mai jos cu caractere mari și bombate) ROMÂNI. In alt caz, in Germania într-o benzinărie (eram cu mașina nu motocicleta), un grup de motocicliști mai în vârstă m-au abordat după ce m-au auzit vorbind în românește. "Ești român?" Am răspuns: "Da, sunt roman". Și din partea lor a venit prompt: " Și noi suntem romani, dar nu ne lăudăm cu asta". Am rămas paf. Erau români stabiliți în Germania de multi ani. Dar na, ca sa vezi cum ne vad alții din păcate.
Lumea e din ce în ce mai rea. Și eu m-am izolat de oameni. Vorbesc doar cu părinții mei.
"de ce trebuie sa fim buni unii cu alții" - pai e simplu și tot odată ironic! Noi ne dam, considerăm cei mai creștini oameni de pe pământ! SI in realitate și la TV ne batem mereu in piept că la noi e gradina Domnului și noi suntem mari creștini! Așa de creștini suntem că : râdem de handicapați, de bolnavi, de săraci, ne bucuram când moare cineva ce nu îl suportam și bârfim efectiv 24 din 24! Ne credem perfecți,inteligenți, creștini, sfinți, genii și omniscienți! Când în colo prin străinătate fuge român de român de nu ai văzut așa ceva. Știm și noi de multi ani cine ne este dușman dincolo, propriul român!
In vremuri de astea lugubre noi trebuia să fim mai uniti ca niciodată, de asta sistemul ne subjuga și ridiculizează fiindcă a văzut ce trebuia să vadă de mult timp! Faptul că ne săpăm între noi in loc sa fim solidari pe ultima sută de metri. De 35 de ani repetam aceleași greșeli la infinit.
Uită-te la țigani,daca te iei de unul de al lor sar toți! Noi ne uitam și filmam sa postam pe Tiktok sa adunam vizualizări și like-uri și omul ăla poate moare cu zilele.
Din păcate nu se mai poate face ceva,cine e trezit în conștiința știe cum suntem noi,ce ne bate capul. Nu o sa ne mai schimbam,e o infinită competiție între noi
Noi nu realizăm că suntem prin trecere aici, că viața e scurta, noi ne dam in cap sa ne fie bine, nu ne interesează prin ce chin și necaz trece,, adversarul"
Din punctul meu de vedere cred că dacă acest Dumnezeu chiar exista și-a luat de mult mana după noi.
Ce am prezentat eu aici e 10% din răutatea nativa pe care o avem! Lista e interminabilă. Ok,am înțeles că așa ne-am perpetuat că specie prin bârfe și răutate,așa am supraviețuit! Da noi nu ne mai permitem luxul sa ne batjocorim între noi,in final și în zile asa de catastrofale noi trebuia să fim uniți sa luptăm cu raul suprem. O sa ajungem sa mâncăm cu porția, da nu din cauza politicienilor, ci din cauza faptului că dormim pe noi, suntem indiferenți și că ne dam in cap pentru binele propriu!
Noi ne luăm de toți că ne-au invitat tara, dar noi nu am invadat peste tot țările UE? De 35 de ani noi suntem peste tot in Europa și nimeni nu ne-a bătut pe strada cum am făcut noi cu imigranții din Nepal ce lucrează la Glovo.
Poate chiar din cauza politicienilor suntem așa răi, ostili da 35 de ani sa nu ne trezim e grav! Noi nici acum nu știm că nu președintele creste taxe și impozite și că ne vrea distruși, ci de fapt sunt cei din guvern și parlament! Mergem sa votam da nu știm nici noi ce votam.
Da nu intrăm în politica că nu e domeniul meu.
Sănătate tuturor, și cam atât!
Făceam crize de anxietate pe străzi câteodată și râdeau unele de mine! Numai în Romania vezi așa ceva! Daca muream și cădeam pe jos ele continuau să râdă!
Dacă lucrăm cred că se afla destul de ușor, aveam și card bancar nu cred că e necesar să mă intrebe toți aceeași vorba. Pe unii îi preocupă prea mult situația mea, pe mine nu mă interesează viața lor personală. Făceam de multe ori cumpărături la un magazin și o nesuferita ii zicea unei vânzătoare " a luat pensia", mai și râdea târâtura! Astia suntem noi creștinii Europei, care ne bucuram când moare cineva ( vad mereu pe rețele sociale reacția noastră ) sa nu mai aduc la cunoștință faptul că suntem un popor de agramați.
Ori sunt nebuni bata-i Dumnezeu sa ii bata ori sunt idioți! Daca le spui durerea ta imediat te bârfesc la toți, absolut toți afla ce probleme ai și cine ești! Ăștia suntem noi creștinii Europei, ce ne credem sfinți și perfecți.
Aici e problema că mulți Rromi se dau drept români pe dincolo și lumea crede că toți sunt așa! Da Rromii sunt Rromi și românii sunt totuși români! Oricum e o mare diferență,ce e drept românii muncesc deși în ultima vreme vad țigani peste tot muncind de rup! Da țiganii nu zic că sunt țigani ci Rromi și la recensământ. Dar,sunt și români care au femei la produs și fura de rup! Da ca idee românii sunt mult mai ok decât etnici minoritari. Doar că te sapa indiferent că e român sau tigan in străinătate te face praf,e mai bine sa fugi de români!
Pai nu se lauda că suntem marginalizați și numiți țigani! Da unii și-au dat seama că românii sunt români și țiganii au o alta origine deși au cetățenie română.
Sunt unii oameni care te impresionează de ramai mut cu zilele cu bunătatea lor indiferent că sunt români sau țigani da nu știu ce să zic,poate unii avem o karma și o vibrație și frecvența joaca că atragem numai osmeni toxici indiferent cat de buni am fii noi.
Ce pot sa zic! Vrei sa îți mai spun un lucru ce te va uimi? Cei mai mari rasiști cu țiganii sunt însuși țiganii nu românii! Asta m-a învățat viața și unele experiențe!
Când am fost mic eram marginalizat fiind mai închis la culoare,mi se spunea cioara sau când mai am de gând să albesc
se combinau cu toți pe mine mă lăsau la o parte, deși eu eram de departe cel mai cuminte și cel mai civilizat și singurul care nu fura! Ce aflu mai târziu că fetele alea majoritatea rasiste cu îndoctrinări xenofobe erau de etnie Rroma de fapt! Puține erau românce! Și am mai văzut cazuri când țiganii se dădeau români și țigănci românce și își atacau propria rasa! Nu știu frate, da e tare ciudata viață asta! Oricum și românii sunt rasiști cu țiganii chiar daca nu admit ei asta, in adâncul sufletului lor îi urăsc de moarte! Ipocrizia e maxima și teatru fals! Nu sunt rasist da nu te vreau gen că esti gipsy, acum rasismul e undecover, mai subtil așa nu pe față ca in anii 80!
Acum rasismul fata de țigani se manifesta prin indiferenta toată si ignorare completa,de abia dacă țiganul se baga in seama e și el la randul lui băgat în seamă! Înainte rasismul era tragic,acum e mai frumos împachetat,ambalat! Dar eu omniprezent peste tot,doar trebuie sa ai ochi sa vezi și puțină minte
Ba e problema ta daca te mândrești că ești român, la urma urmei nu toți sunt la fel. Sunt români care ne-au adus prestigiu țării. Țiganii mai mult ne-au făcut de râs!
Și eu pățeam înainte prin tramvaie când mă apropiam de unii sa aștept să cobor sa se teama, sa fie agitați. Unii m-au și atacat cică aveți grijă la portofele, cică ia vezi mai ai portofelul in buzunar, chiar și în zona la un magazin am pățit sa se facă aluzii! Și românii sunt idioți da nu toți! Mai grav e că sunt farisei și răi nu altceva!
Da tu câți ani? Eu credeam că ai maxim 25 de ANI
Btw,eu nici măcar nu am pensie, dar invidia și răutatea a ajuns la cote maxime. Și vânzătoarea mă bârfea de rău la clienți! Mi greu sa cred că există oameni mai răi decât noi. Acum fiecare cu părerea lui. Până la urmă nu toți au trecut prin aceleași experiențe sa mă poată aprobă, da nici nu caut aprobare. Eu de mult am tras concluzia cine suntem noi cu adevărat.
Ai dreptate in ceea ce spui. Totuși să știi că la propriu am prieteni rromi (țigani cum chiar ei doresc sa li se spună). Oameni absolut extraordinari. Simpli, fara multa școală, dar extrem de muncitori și de o omenie cum nu am mai întâlnit. Daca ii vizitez, nu doar că aștern masă și se bucură sincer sa ne vedem, dar mă opresc sa dorm, îmi pregătesc camera. Și vorbesc mai corect gramatical decât multi români. Că sunt uscături in tagma lor, de acord. Sunt uscături in orice nație și țara de pe glob. Cred că eu am fost norocos. Și încă ceva, până nu uit. Șocat de ofertă salarială din vestul țării (după ce m-am obișnuit cu UK), am ales să mă angajez la București (remite, după ce m-am întors în Ro... încă nu am anul de când sunt în România). La București am întâlnit mulți oameni (am și colegi) care sunt mai tuciurii de felul lor, dar români (nu că ar conta daca sunt rromi sau români). Cu toții suntem oameni. Cu toții râdem, plângem, ne bucurăm sau ne întristăm... indiferent de culoarea pielii. Personal, consider că trebuie să ii tratezi pe ceilalți așa cum ți-ai dori și tu să fii tratat. Un zambet și o vorba buna nu costa nimic, însă ar putea să-i facă ziua frumoasă unui om, chiar și necunoscut.
Respect StoicAnalisys. Bravo. De admirat și luat exemplu domnilor și doamnelor. Clap clap
De ce nu crezi, sunt cele mai simple și la îndemâna metode in care ai putea sa te faci util pe gratis, nu te costa nimic, nu vad unde e nedumerirea. Pe tine nu te costa nimic, in schimb câștigi un prieten, și ca si consecință, automat îți crește reputația și imaginea socială. Ba chiar sunt surprins de reacția ta, nu mă așteptam să primesc o metaforică palma pe obraz, am oferit o părere onesta fara frunzareli inutile, poate ar trebui sa-ti schimbi cercul tau social și să începi să cunoști și alte persoane, vei rămâne surprins câți ar sari sa te susțină daca ai avea nevoie.
Cheers
Mersi de apărare de ai nimerit-o, da, sunt stabilit aici în UK, și da ai dreptate cu mentalitatea, daca au posibilitatea, toți vin cu o idee, un suport chiar și o recomandare, fara sa te judece. Uite de exemplu, un fost coleg, Steve, plecase de la firma unde lucrez eu și m-am sunat daca vreau sa vreau sa vin unde e el pe o poziție mai bună, dar aveam motivele mele să rămân unde eram. Și nu eram foarte buni prieteni, doar colegi. La fel fac și eu, sar indiscriminat cu orice pot, nu mă costă nimic, dar sunt mai apreciat că persoana și îmi fac mai mulți prieteni
Cheers
Always mate. Mă bucur să întâlnesc un roman din UK
. Și da, așa este precum spui. Ar fi ideal sa se ajungă și în România la această mentalitate. Și eu am procedat exact ca și tine. Și nu o dată ci de zeci de ori, cum probabil ai făcut și tu. Numai bine domnule și spor in tot ce faci.
Am avut și eu niște rude care mureau de invidie că pe mine mă duce capul și pe verișorii mei nu. Până nu demult, cam de vreo 7 ani, țineam legatura cu unchii și verișorii mei, și se vedea întotdeauna o presiune foarte mare. Adică toate subiectele de discuție între mama și frații ei erau despre cum eu pot să învăț atât și să neglijez prietenii, ieșirile cu ceilalți copii, ba chiar mă făceau antisocial. Dar toate astea erau spuse din frustrare. Au trecut vreo 7-8 ani de atunci și am putut să scap complet de ei, sunt mutat în Brașov, am un cerc de prieteni restrâns dar de calitate, am un job respectabil și nu mai aud indivia și frustrările nimănui.
Asta îți recomand și ție, să pleci cât mai departe și cât mai repede.
tonyc7 întreabă:
vichinata57 întreabă: