| samcost a întrebat:

Urmeaza sa incep facultatea si deja am stat 3 ani in camin studentesc. Nu mai vreau! De asta apelez la TPU pentru a imi explica ce si cum despre cum imi iau garsoniera in chirie.
Asadar, va rog sa imi explicati care este procedeul, ce sa fac in cazul in care nu mi se prezinta un act anume sau in cazul in care nu vrea sa facem contract. Vreau sa imi spuneti ce intrebari as putea pune in timpul vizionarii garsonierei. Pe langa asta, daca nu cer prea mult, as vrea sa imi spuneti care au fost experientele voastre si ce ati facut (indiferent daca a fost totul ok sau daca nu a fost) daca aveti timp sa imi povestiti.
Multumesc!

4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu vrea sa îți facă contract nu închiriezi, nu e așa greu.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Mai bine stai in camin, ideea cu chiria este proastă, ai bani? Sunt mari chiriile peste tot, plus vine iarna facturile intretinerea lumina cablu internet astea trebuie sa ti le platesti tu sinngur/a, nu ti le plateste proprietarul, au parintii bani sa te ajute? Ce varsta ai de unde esti? Esti fata sau baiat, ai loc de munca? Fara serviciu si banii tai nu ai la ce chirie sa te bagi pe banii cui? Parintii tai poate nu iti vor da nimic, si cand inchiriezi o garsoniera trebuie sa platesti inainte avans pe 3 luni proprietarului, mergi la notar cu el sa iti faca toate formele legale si daca strici ceva prin casa lui platesti.

| Frank51 a răspuns:

Am găsit anunțul, am sunat, am programat o vizionare cu proprietarul, 99% în aceeași zi, am ajuns am văzut locuința, am dat garanția și în aceeași zi m-am mutat acolo.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cand planuiesti sa cauti chirie, mai ales cand esti student, treuie sa iti pui atat tie cat si proprietarului urmatoarele intrebari:

1. In ce zona este chiria? ( daca este aproape de facultate sau ce distanta esti dispus sa parcurgi de la domiciliu pana la facultate )

2. Ce vecini ai sau daca cartierul respectiv este linistit ( Cu siguranta nu vrei sa te chinui sa dormi noaptea cu vecini care fac scandal si petreceri, iar tu a doua zi sa ai seminariu sau examen )

3. Cat iti permiti sa cheltui lunar pe chirie si pe utilitati ( da, pe langa chirie, platesti si utilitatile ( curent, gaz, apa, intretinere )

4.La ce etaj iti permiti sa fie chiria. Daca esti tanar si singur, aspectul asta nu prea conteaza, dar sunt persoane care nu vor sa urce si sa coboare 4-10 etaje.

5.Cat de spatioasa vrei sa fie chiria si daca are baie inauntru. Mai sunt garsoniere care au bai la comun. Trebuie vazut si aspectul asta.

6. Daca e la ultimul etaj, sa te interesezi de acoperisul blocului. Cu siguranta nu vrei sa-ti ploua in casa daca acoperisul este varza.