| Varsson a întrebat:

1) De ce numai la noi si la italieni trebuie procura pentru minor la parasirea tarii? Am rude daneze care au venit aici cu un parinte si nu le-a trebuit nimic. Sunt minori.
2)E vreo sansa sa se schimbe legea asta? E total absurda.

10 răspunsuri:
| express11 a răspuns:

Nu-i nici o sansa. legea este foarte ok, impotriva traficului cu persoane.

| Varsson explică (pentru express11):

Se face destul trafic de persoane.
Oricum se da destula spaga ca sa treaca oamenii cu minorii fara procura.
De exemplu, Bulgaria, o tara vulnerabila traficului de persoane nu are aceasta lege. Totusi, ei o tin. Vrem in Schengen dar noi nici macar nu facem schimbari europene.

| Varsson explică (pentru Varsson):

Ei=romanii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu e deloc o lege absurda. O sa se modifice cand intram in Schengen. Pana atunci e foarte ok sa se controleze traficul de copii in afara unei tari atat de sarace precum Romania

| Varsson explică (pentru suntserios):

Sunt tari mai sarace care nu au aceasta lege. Vezi Moldova. Legea asta da planurile peste cap la multi oameni, chiar eu am o prietena care venise singura in Romania din Anglia, si trebuia sa plece cu tatal ei in Grecia, intr-o scurta vacanta. N-a putut pentru ca mama ei nu era in Romania sa semneze, ea traind cu mama ei in Anglia. Se face trafic de copii la greu, nu asta-i treaba, in plus ies minori la greu zilnic fara procuri prin SPAGA. Asta ar reduce si spaga. Cred totusi ca si emigrarea e un factor important, ar pleca enorm de multi parinti divortati cu copiii daca s-ar intampla asta.

| Varsson explică (pentru suntserios):

In plus, mi s-ar parea normal daca ar exista procura doar in cazul in care minorul pleaca cu o persoana cu care nu are grad de rudenie. Dar daca pleaca cu un parinte, e absolut INUTIL.

| suntserios a răspuns (pentru Varsson):

Pai vezi tu ca de fapt asta e toata smecheria. Au fost destul cazuri in care unul din parinti a scos copilul din tara fara acordul celuilalt. Cand atat de multi romani sunt plecati la munca in afara a devenit o problema acordul parintilor (de obicei cei divortati) in scoterea copilului. Deci fix cazul pe care tu in crezi INUTIL e fix cazul in care se intampla cele mai mari probleme.

In al doilea rand legea e lege, nu e pusa acolo sa dea planurile peste cap oamenilor, ca asa si mie legea care nu imi da voie sa beau la volan imi da planurile peste cap, dar asta e o respect.

In momentul in care iti faci planuri de genul cu un copil minor mai iei in calcul ci astfel de probleme, ca legea aia nu a aparut peste noapte. Si cand a a fla de ce are nevoie se putea face chiar daca mama era in Anglia ca de aia exista consulate si ambasade

| express11 a răspuns (pentru Varsson):

Legea este buna, mai ales ca semneaza amandoi patintii. unde-i lege nu-i tocmeala.au fost multee cazuri cand parinti divortati si unul dintre ei a vrut sa scoata copilul din tara fara stirea celuilalt.

| Varsson explică (pentru express11):

In regula, dar legea asta ar trebui aplicata DOAR in cazul in care copilul nu pleaca cu un parinte. Daca pleaca cu un parinte, ce mai conteaza, se stie ca e sigur acolo unde merge, ca are un insotitor sigur

| suntserios a răspuns (pentru Varsson):

Tu nu prea vrei sa intelegi.
Fix asta e unul din motivele pentru care a aparut legea. Au fost multe cazuri de parinti care au plecat din tara cu copilul fara acordul celuilalt. De unde sa stii cei de la frontiera ca parintele ala scoate copilul de buna voie din tara? Au existat o groaza de cazuri de parinti divortati care au scos copii din tara fara acordul celuilalt.