| maytha a întrebat:

daca cineva din familia voastra are multe multe datorii si ar urma sa vina statu sai ia din bunuri si acea persoana nu are nimic. ce vor face statu o sa ia de la familia lui sau va plati altfel?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Va plati. Prin zile de puscarie. Nu stiu exact, insa in ceea ce priveste o anumita plata (sa zicem la vreo banca), fiecare zi isi are plata ei. Daca ar fi sa ai 100 milioane datorie la banca si o zi de puscarie ar fi de 1 milion ca plata (zic asa, ca nu stiu care e suma reala), ar trebui sa faci 100 de zile puscarie ca sa iti platesti datoria in cazul in care nu ai nimic.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de mai multe elemente, respectiv daca persoana este minora ori majora, de ce natura sunt datoriile si daca de acele sume a profitat ori nu si familia. Ca sa nu trebuiasca sa fac ipoteze fii mai precis si expune complet situatia, tinand seama de ce am spus mai sus. Daca nu vrei sa dai detalii aici poti sa-mi scrii pe privat si o sa-ti raspund tot asa. Numai bine!

| CataC a răspuns:

Fiecare este raspunzator pentru propriile fapte.
Exceptie fac copiii aflati in intretinere, pentru care raspunde parimtele, respectiv tutorele, si sotii casaoriti legal, bunurile consiiderandu'se comune.
Altfel nu, nu raspunde familia.

| clarobscur a răspuns:

Dacă nu are nimic pe numele său, nu are ce să-i facă.Va primi multe citaţii, iar recuperatorii îl vor căuta. Din căte stiu există posibilitatea să îi ia maxim 45 % din salar ori îi opresete o anumită sumă din pensie (după caz), care de asemenea nu poate depăşi 45%. Copiii, fraţii sau alte rude nu păţesc nimic.

| Robert a răspuns:

Daca nu sunt trecute pe numele lui nu pot face nimica.