| george1971 a întrebat:

Am o nelamurire in ceea ce priveste alocatia complementara.Anul trecut mi-a fost taiat o parte din suma pe baza faptului ca unul dintre copii a acumulat mai mult de 10 absente desi se specifica clar ca pentru acesta nu primeam bani.Anul acesta a implinit 18 ani si din nou s-a apropiat de acest prag, exista riscul sa imi reduca din nou din bani avand in vedere acest lucru?

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Alocatia complementara se acorda FAMILIEI (inclusiv celei monoparentale) ---prin "familie" se intelege sot, sotie si copii in varsta de pana la 18 ani care locuiesc impreuna! Familia beneficiaza de alocatia complementara numai daca realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pana la 466 lei.

Familia beneficiara are obligatia ca :

* " pentru copiii de vârstă şcolară, să prezinte Primarului, din 3 în 3 luni, dovada frecventării cursurilor.
* " să comunice în scris Primarului în termen de maximum 5 zile orice modificare cu privire la componenţa familiei şi/sau a veniturilor realizate de aceştia."
In cazul neindeplinirii obligatiei de a prezenta din 3 în 3 luni dovada frecventarii cursurilor scolare pentru copiii de varsta scolara, plata alocatiei complementare se suspenda.
Vezi sursa :http://www.primaria-voluntari.ro/......entara.php

In conformitate cu art. 27, punctul 2) al Legii nr 277/2010 :
"(2) In cazul in care se constata absente nemotivate pe parcursul unui semestru scolar, cuantumul alocatiei se diminueaza proportional cu numarul absentelor, dupa cum urmeaza:
a) cu cate 20% pentru fiecare copi care inregistreaza un numar cuprins intre 10 si 19 absente;
b) cu cate 50% pentru fiecare copil care inregistreaza un numar de 20 de absente. "(http://www.dreptonline.ro/......iliei.php)

| Arkadian93 a răspuns:

Da, daca strange iar de 10 absente se taie nu mai stiu cat % si la un anumit numar de absente poti ramane fara alocatie se poate taia toata pe anul respectiv... dar in mod normal la inceputul urmatorului an ar trebui sa revina la normal nu ai specificat daca s-a intamplat asta daca nu s-a intamplat asta ar trebui sa te duci sa vezi ce s-a intamplat de nu a revenit la normal

| george1971 explică:

Insa daca acesta nu primeste acea suma de bani si mai nou a trecut de 18 ani, anul acesta face 19 in mai, teoretic nu face parte din program.Mai exista riscul sa imi mai ia acei 20%? Multumesc oricum.