| DianaBurgess a întrebat:

Am trimis o petitie online la politie in legatura cu un pui de caine pe care vecinii il tin legat afara si nu se ocupa de el (frig, mizerie in ultimul hal, nu il plimba, etc) Mai au un caine si asta dupa ce l-au tinut legat 1 an, acum traieste ca un maidanez de 1 an si nu e castrat.

Acum, eu vreau sa nu mai fie caini in fata blocului. (bloc mic, in camp, locuim 2 familii in el) Dar nu vreau vecinul sa primeasca amenda sau ceva, nu vreau sa distrugem orice sansa sa ne mai intelegem vreodata.

Nu stiu ce va face politia in baza petitiei mele. Vor veni aici intr-o zi aiurea? Ma vor anunta pe mine cand vin sau se vor duce direct la vecin? Vor da amenda?

De cand am depus petitia, am ajuns la o semi-... mica intelegere cu vecinul, cat de cat, se ocupa mai bine de caine, pastreaza mai curat, vremea se incalzeste oricum, si a zis ca se ocupa sa ii castreze amandoi si sa construiasca un adapost calumea.

Daca ei refuza sa dea cainii (sau sa ii ia in casa, etc), tot nu vrem sa fie amendati. As vrea politia sa le explice ce au si ce nu au voie sa faca si ce se va intampla daca vor mai face.
Ideal sa le zica ca nu au voie sa tina caini la bloc, dar, in fine, nu cunosc legea.

Sa imi retrag petitia?

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Plangere se depune doar daca nu va puteti intelege in mod pasnic.
Eu m-as intelege pasnic cu vecinul si as retrage plangerea.

| Miruna333 a răspuns:

Vecinul a gresit de atata timp si a chinuit niste vieti, MERITA de nu se poate sa ia o ditamai amenda.
Pai el sta la bloc si tine cainii legati in fata blocului sau in gradina acolo? N-am mai auzit asa ceva, doamne fereste. E ilegal sa tina cainele legat, asta e barbat.
Dar ce va fac cainii in fata blocului?! Familia, nefamilie nu conteaza deloc, sunt niste suflete si nu va fac NIMIC. Asta e rautate pura.
Clar singura solutie e sa ii ia in casa, cum sa ii dea, sunt de jucarie? Nu.
Nu-ti retrage nimic, politia va veni si va face ce trebuie, asta daca se implica, tu nu vei fi anuntata cand vin ca nu te priveste pe tine, tu vei fi infoemata doar cu ce a reiesit din intalnirea lor

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Miruna333):

Vorbesti fara sa stii situatia concreta. In plus a spune ca un caine nu se tine legat e o prostie pe care doar un nepriceput o poate debita. Dupa tine, toti taranii care isi tin cainele legat in curte sunt delicventi.
Taranul a stiut din totdeauna sa convetuiasca cu animalele lor, asigurand fiecaruia locul lor. Mergi la tara si ai sa vezi ca nimeni nu-si tine cainele in casa (mai putin cei lipsiti cu duhul ca tine).
Cat priveste tinerea cainilor legati in fata blocului, da este ceva anormal, o contraventie, daca nu mai multe. De ce? Pentruca terenul de langa bloc nu-i apartine, plus ca ii deranjeaza pe ceilalti locatari. Asta este altceva decat ceea ce invoci in nepriceperea si nestiinta ta.

| Miruna333 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Nu este nicio prostie, cainele acela are nevoie de spatiu si de atentie. Ce viata are un caine legat de gat si hranit cu paine cu apa? Doamne fereste. Sa le dea taranilor dupa suflet, vorba aia. Aia nu e viata, mai bine pe strada decat legat de gat, si 0 atentie si grija. Nu am spus sa isi tina toti cainii in casa, sunt unii tarani au si 10 caini, frumos in curte ii tine, dar sa aiba CONDITIILE necesare, daca nu, ramai fara caine.
Clar este ceva anormal, nu am spus ca este, tu cauti raspunsi, dupa tot tie nu iti convin. Tu pui intrebari sa auzi un anumit raspuns?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru Miruna333):

Daca esti idioata si legata la tarus, tu nu cunosti realitatea. Este lege ca un caine sa fie tinut legat, pentru a nu musca oamenii. Raspunde pentru asa ceva. Ce s-ar intampla daca trec copiii pe drum si cainii ii musca? Ca la tara nu se tin caini de apartament. Dar uneia care nu cunoaste problemele si legile nu ai de unde sa-i ceri.
Ineptii mai mari nici nu am auzit in aceasta privinta: sa le dai drumul pe strada, in loc sa-i tii legat la gat. Dupa tine, in nestiinta ta, cred ca nici caii, vacile si boii nu ar trebui legati(e).
Eu nu caut raspuns dupa placul meu, eu cunosc realitatea si legislatia.
Stai si citeste, nu mai scrie, ca numai idiotenii debitezi.