| acelceva a întrebat:

Am vazut ca Dancila si Nastase au fost in China sa comemoreze 80 de ani de la victoria impotriva Japoniei.

Vreau sa avem o discutie bazata pe argumente. Ce parere aveti de treaba asta?

PS. Nu vreau propaganda aurista si nici nicusorista.

Incep eu.

Nu cred ca realizam inca ce influenta de politica externa au Nastase si Dancila de au fost invitati personal sa fie prezenti. Nu sunt ei in masura pentru ca nu reprezinta statul roman sa discute ceva afaceri, miscari de politica externa, investitii etc

Sa nu uitam ca probabil 90% din tehnologia din fiecare smartphone sau laptop ce il foloseste fiecare utilizator TPU este chinezeasca si au si fost asamblate acolo.

14 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Au mers în nume personal. La Năstase mă așteptam are legături vechi cu chinezii- când era prim ministru trimitea avion special cu care aducea materiale din China pentru vila din Zambaccian. Pe Dancila am apreciat-o în perioada în care a fost premier dar acum a devenit o mare dezamăgire. Din poză mai lipsea Ponta ăsta a fost pe față cu chinezii.

Referitor la tehnologie greșești - marile companii internaționale de produse electronice au transferat tehnologie în China care produce în baza unor licențe.

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Ai perfecta dreptate in ce susții. Cum bine știm, Dancila și Năstase sunt foști premieri și/sau oameni politici. Fiind persoane fizice și ieșite definitiv din sfera de conducere politică, au dreptul să facă ce doresc. Pe asta au mizat puterile estice. Într-o imagine de ansamblu, estul puterii globale arata un oarecare suport indirect din partea vestică, prin invitarea unor foști politicieni din Romania, Belgia, Polonia, chiar și Noua Zeelandă. O modalitate de a re-trasa, daca vrei, liniile care conturează o pictură de ansamblu, statornică și preponderent pseudo -propagandistica. Evident, China este un jucător foarte greu. Avem peste tot in lume produse făcute în China (datorită costului redus al mâinii de lucru). Chiar și așa, daca in anii 60 China era o țară preponderent rurală, acum se lauda cu 14 megalopole de peste 10 milioane de locuitori. Nivelul de evoluție în aceste mega orașe este covârșitor. Străzile nu prezintă nici o fisura, au autobuze electrice complet automatizate (te duc unde dorești fara a avea șofer). Gradul de cercetare și inovație din nou, ne depășește, furnizează echipamente radiologice)CT)RMN de top la un preț multe mai scăzut decât Philips și Siemens (liderul de piata). Calculatoare și componentele aferente, de top. Industria lor auto, in speță electrica este complexă și atotcuprinzătoare. Industria filmului (vezi Wandering Earth) Este incredibil de bine pusa la punct și mai au Tiangong că statie spațială. Nu elogiez China, ci doar expun realitatea lor economică. Buuun. Partidul lor "comunist" a adoptat o democrație (cică), dar e una modificată, pentru a putea fi eficienta autocrației de care are parte China. Lezarea imaginii Rusiei, ca stat puternic și independent a fost grav afectată în urma invadării Ucrainei. Puțin caută aliați. Nu doar dpdv economic ci și de imagine. Aliații săi nu fac decât să îi re-ajusteze imaginea. Aducerea unor politicieni sau foști oameni politici din vest va fi că o subliniere a politicii alianței respective. Ce va ieși de aici... Nu știm încă. Dar sunt pași mici și chibzuiți de puterile estice, care cu siguranță vor duce spre ceva.

| acelceva explică (pentru gabicoo):

Referitor la ultima parte, este adevarat ca spre ex Apple a transferat si licentiat tehnologia pentru a fi produsa de chinezi.

Dar te intreb invers, procesoarele de le folosesc Apple, cine le produce?

Toti tranzistorii folositi in orice GPU, CPU de Nvidia cine le produce?

| GabiDumitrescu a răspuns:

Cica nu vrei propaganda. Faptul ca pesedeul a fost mereu frinarul progresului si ne-ar fi pus fix in bratele Rusiei in anii 90-2000 daca Rusia nu ar fi fost praf si pulbere in perioada aia crezi ca e propaganda? Faptul ca perioada Iliescu-Nastase a fost cea mai neagra de dupa 1989 crezi ca e propaganda? Faptul ca astia doi sinistri mentionati aici au fost intr-o adunare de dictatori responsabili de mortile a milioane de oameni il consideri propaganda? Daca da, tu esti cu propaganda, din pacate.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru acelceva):

Sint deja citiva ani de cand marile companii din Vest muta productia de cipuri si nu numai in afara Chinei...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

"Fiind persoane fizice și ieșite definitiv din sfera de conducere politică, au dreptul să facă ce doresc." Nope. Nu sunt iesite nicaieri. Daca pica Ucraina, vom ajunge sa ne conduca sinistrii astia. Sa nu uitam CINE a dat nastere aur-ului si de ce.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu îmi plac ciorbele. Și ce scrii tu asta este. Dancila și Năstase sunt înafara politicului, doar membrii de onoare ai partidelor. Punct! Nu s-a vorbit de AUR și Ucraina a fost adusă în discuție colateral.

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ne bucuram că tu, Unicul, deții adevărul absolut și ne înveți pe noi, idioții. Îți mulțumim, partid iubit. Btw, așa când ai timp, fă-ți pomana și soune-ne și nouă de unde ai luat 'shrooms. Hai, să trăiești fără să chelești!

Amuzant, dar ar fi fost misto sa contesti cu argumente ce am zis eu mai sus. Sau macar sa intrebi "de ce" in loc sa o incerci sa o faci pe filozoful.

Nu am stat sa fac o analiza cu bullet points. Poti citi pe diagonala si intelege, sau nu. Dancila si Nastase sunt "in rezerva" dar asta nu inseamna ca nu vor fi reactivati cand/daca va fi cazul. Si la cum se misca treaba si cit de retarzi sintem ca natie, s-ar putea sa fie cazul. Depinde ce va vota Moldova si daca se va termina nebunia din Ucraina inainte de urmatoarele noastre alegeri, cand vor prinde sugeranistii majoritate.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

... dar sper sa n-am dreptate si sa se miste ceva pozitiv pana atunci, desi e aproape imposibil cu mizerabilii de pesedei in coalitie. Totusi, exista ca precedent referendumul urii, atunci cand si pesedeii si bor-ul si-au luat-o peste bot.

| gabicoo a răspuns (pentru acelceva):

Apple produce o parte dintre componente in Taiwan.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu te gandi ca e cine stie ce rahat. Au fost chemati si ei acolo in calitate de fosti lideri ai partidului comu... pardon social democrat. Din moment ce ei insusi sunt comunisti.

Nu te gandi ca ne afecteaza in cine stie ce fel. Tu nu vezi ce bucuroasa era Dancila? laughing)) ziceai ca l-a apucat pe Dumnezeu de picior.

A fost doar asa o invitatie formala la un eveniment irelevant din punct de vedere politic. Cum ar fi sa celebram si noi ziua cand i-am batut pe tatari? laughing) E praf in ochi, doar de show.

O influenta puternica o are presedintele de stat sau vizitele oficiale, referitor la relatiile politice si economice directe si relevante in momentul actual. Contracte, proiecte, finantari de stat, etc. nu o petrecere in pijamale de clasa a patra in care sa ne mandrim cu o batalie oarecare.

Lasand mascarada asta la o parte, sunt si eu de acord cu Oana Toiu referitor la imaginea noastra. Ci anume ca nu vom fi vazuti bine si nu vom atrage fonduri daca parlamentarii nostri bat campii si se lasa surprinsi in ipostaze compromitatoare.
E ca si cum maica-ta te vede ca umbli cu un golan de cartier. Chiar daca tu nu esti golan, cei din jur te vor asocia cu el. Asa si in cazul nostru. Nu e ok sa ne asociem cu ideologii care sa ne compromita sansa la a prospera.

| StoicAnalysis a răspuns (pentru StoicAnalysis):

Si nu te gandi ca tin cu o tabara anume. Ma doare in cot de Nicusor si de AUR. Eu personal, l-am ales pe Nicusor, doar ca sa nu iasa rahatul celalalt cu ochi. Stiam de la bun inceput ca Nicusor este incepator in asa ceva. Nu era nevoie de gorilele auriste sa-mi puna mie filmulete cu Nicusor in ipostaze neindemanatice.

Pentru mine, a fost o alegere tipica de oferta. Care e mai buna decat cealalata. Sau in cazul nostru, care era cea mai putin rea decat cealalta.

Nea Bolo pare ca vrea sa miste ceva si da din coate sa redreseze economia. Nimanui nu-i place sa plateasca 10 lei pe o paine, dar aia e. Trebuie cumva sa se repare greselile cancerului rosu din trecut.