| GamingSoloInRetea a întrebat:

Ar trebui sa fie legiferate și în România căsătoriile LGBT și adopțiile de copii de catre aceasta comunitate?

25 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Parerea mea este ca ar trebui legiferat parteneriatul civil.
Cat despre adoptii sunt deja legiferate.

| mihai69 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Subscriu!

| GamingSoloInRetea explică (pentru Ioandelasal):

Serios? Poate un cuplu lgbt sa adopte copii în România

| Ioandelasal a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Da, chiar foarte serios.
Te invit sa citesti prevederile privind adoptia din Codul civil si L.273/2004 si o sa vezi ca nu este interzisa adoptia de cate un adoptator, indiferent de orientarea sexuala.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Romania, o tara profund ortodoxa si needucata nu e pregatita pentru asa ceva.

| doctorandus a răspuns:

Statul roman are obligatia juridica sa recunoasca familia homosexuala. A fost un proces pe tema asta la CEDO care obliga tara noastra sa faca asta.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Romania poate alege intre casatorie homosexuala si partneriat civil. Alte optiuni n-are.

| Mosotti a răspuns:

Da, ar trebui sa se legalizeze si la noi, e un drept democratic sa te insori/mariti cu cine vrei, drepturile nu se voteaza.
E treaba lor, la nemti e lagalizata si adoptia de copii la LGBT, pentru ca nu conteaza ca-s parinti LGBT, conteaza daca stii sa fi parinte, atat. Doar ca mai trebuie rezolvata o problema, poate adopta doar unul din ei, celalalt trebuie nu stiu cum sa faca ceva sa adopte si el, ceva de genul.

Ca asa sunt sute de milioane de copii traumatizati in familii clasice, deci nu LGBT sau nonlgbt dicteaza educatia copiilor.

Iar aia ca iese si el LGBT e o prostie, ca orientarea sexuala nu e data de medicu ci de genetica, majoritatea LGBT-ilor provin din familii clasice.

| gabicoo a răspuns:

Eu personal nu sunt de acord. Dar nu putem sta în fața evoluției societății și aș fi de acord cu legiferarea unui parteneriat civil. Adopțiile de copii de genul ăsta de cupluri se practică și acum - unul din ei adoptă un copil în calitate de persoană singură, dacă poate dovedi că deține resursele necesare creșterii copilului respectiv. Simplu.
Dacă trecea referendumul pentru familie propus de Dragnea - altfel se putea pune problema. Așa...

| DandG2304 a răspuns (pentru gabicoo):

Din ce-mi amintesc, la acel Referendum ai fost intrebat doar daca esti de acord cu modificarile facute de guver, NU ca e vorba de familia traditionala si cum e ea vazuta. Deci... cine stie ce mai voiau sa schimbe si nu le-a reusit.

| Frank51 a răspuns:

În România ar trebui relegiferată toată constituția, la cât de subiectivă și discriminatorie este.

| Seba2013 a răspuns:

Legea din política este un principiu care modeleaza tot. Cand o Lege sa da, se reduce totul la Unitate, nu se accepta contradictie. Se accepta "discursul unic" ca dupa aceea te pedepseste legea. Adam Smith spune ca política trebuie sa ia doar Decizii Rationale.

Legea din política inseamna stiinta si epistemologie iar Legile Macanice nu sunt stiinta ci noutate.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Nu, Niciodată! Nu suport homalaii deloc.

| doctorandus a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Nu e dupa ce vrei tu. Romania are obligația juridică sa recunoasca familia homosexuala.

Niciun guvern roman postdecembrist nu s-a opus jurisdictiei CEDO.

| MMP2000RO a răspuns:

100% daaaa!

| angel6lust a răspuns:

Nu. Să facă ce vor ei în pat, dar să nu bage alți oameni (în cazul ăsta, copii) în treaba lor, pana mea.

Și-apoi nu trebuie neapărat să fii însurat cu cineva să constitui un cuplu cu respectivul om.

| Holiday a răspuns (pentru angel6lust):

Casatoria iti ofera niste drepturi si niste avantaje, pe care e normal sa le poata avea toata lumea, daca doreste.

| eliancodrut a răspuns (pentru angel6lust):

Dar drepturile pe care le reprezinta un cuplu nu le are.

| DandG2304 a răspuns (pentru angel6lust):

Sunt chiar curioasa cum baga copilul in treaba lor. Ca decat sa stea saracul la orfelinat sau sa aiba o familie cu tata betiv si violent + o mama dezinteresata, mai bine merge la un cuplu de gay, unde macar are liniste si poate sa se dezvolte.

| angel6lust a răspuns (pentru DandG2304):

Se poate dezvolta în liniște și alături de o femeie și un bărbat.
Na, pana mea, îi o țară liberă, faci ce vrei cu viața, da` cred eu că un copil se crește cel mai bine atât de o mamă cât și de tată. Aceasta este părerea mea.

| chironescu a răspuns:

Da. Dar biserica (instituția care, de altfel, conține cel mai mare număr de pedofili) plus Haur și restul partidelor de genul vor face scandal pe chestia asta și se vor opune.

| eliancodrut a răspuns (pentru chironescu):

Lasa ca si in celelalte partide sunt destui bigoti, homofobi. Dar char si cei care n-ar fi, nu vor sa-si piarda beneficiile, fiind opusi cerintelor bisericilor.

| LIME04 a răspuns:

Sincer sa fiu, da, până la urmă toți suntem oameni, nu ar mai trebui să facem diferențe

| Crissyjs23 a răspuns:

Deci in Romania se inmultesc gay/lesbiancele si sincer copiii nu ar trebui sa vada asa ceva niciunde, nu este normal sa va afisati pe strada in halul asta, va puteti iubii numai intre 4 ochi.