| AvalohAlen a întrebat:

Așa cum sunt interzise drogurile de ce nu sunt interzise și sucurile carbogazoase și fast food-urile daca fac atât rău și de ce sunt lăsate să ne ispitească prin orice mijloace?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Fiindca sucurile si mancarea fast-food nu au efecte atat de nocive asupra sanatatii si psihicului, nu dau dependenta si nu cauzeaza moartea ca supradozele.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca sucurile si fast food nu cauzeaza moarte, nu te fac sa devii iresponsabil fara de propriile fapte, si consumul lor nu ii afecteaza iar.

| doctorandus a răspuns:

Sucurile carbogazoase nu sunt acelasi lucru cu sucurile cu zahar. Daca ar fi dupa minte, as introduce o taxa de 50% din pret pentru sucurile cu zahar. Sucurile carbogazoase (fara zaharuri) nu sunt periculoase.

| aXy99 a răspuns:

Ar fi interesant sa fie legalizate toate drogurile. Probabil la inceput ar fi o mica nebunie, dar ulterior s-ar calma spiritele, nu cred ca ar creste cu mult numarul consumatorilor. Poate chiar ar scadea.

| TheGentleman a răspuns:

1. Pentru că fastfood-ul, pe lângă efectele nocive pe care le are, „salvează" mulți oameni, din pricina prețului scăzut pe care îl are, respectiv scutește timpul persoanelor ocupate.

Adică: orice sărac își poate permite să mănânce un hamburger sau o shaorma. Pe de altă parte, activitatea umană și economia este de așa natură, încât omul nu mai are timp liber la dispoziție. Lucrează de la 8-16 sau 18, respectiv în schimburi, până ajunge acasă se face seară. Când să mai gătească?

Așa, pac! pui mâna pe telefon, comanzi o pizza sau un doner și te-ai scos.

2. Drogurile, cum au spus ceilalți colegi, au efecte atât asupra sănătății consumatorului, cât și a celor din jur. Ca să înțelegi mai bine lumea drogurilor, îți recomand această carte: „Drogurile : o carte obligatorie", disponibilă aici și cam în orice librărie: https://www.libris.ro/......59069.html

3. Știi cine se opun cel mai mult legalizării drogurilor? Traficanții!

De ce? pentru că activitatea lor ar deveni neprofitabilă și nu și-ar mai avea rostul. Veniturile lor ar fi impozitate, iar profitul lor s-ar reduce drastic. Dacă sunt ilegale, piața drogurilor generează venituri de miliarde de $.

Că na, combini „făină" cu diverse substanțe de uz casnic, și o vinzi ca și cum ar fi „curată". Plus că poți stabili prețul în funcție de cât de gros are clientul buzunarul sau cât de fraier și șantajabil este.

Pe piața reglementată, nu s-ar întâmpla niciodată asta.