Buna.
In sesiune ( fara restante) la mine la facultate trebuia sa se respecte, sa fie minin 3 zile libere intre examene, dar nu se punea si restantele, adica daca eu avea restanta din anul 1 si eram in anul 3 doream eu musai sa dau restanta din anul 1, se punea doar sesiunea de examene din anul in care faceam parte, bine nu toti profesorii doreau asta ( fiecare aveau probleme sale si doreau sa scape cat mai repede de sesiune, dar respetau minim 3 zile intre examene).
Dar asta doar in sesiunea de examene, restantele se dadeau si cate 4 in aceeasi zi.
Nu este preavazut nicaieri in lege, ci doar in regulamentul facultatii si universitatii, care acest regulament difera in functie de universitati.
Eu mergeam doar in toamna, si dadeam 14 intr-o saptamana. Legile astea nu au sens. Fiecare facultate are propriul set de legi, dar si la alea te poti intelege daca dai de-un om intelegator.
Universitatile au autonomie!--- isi fac "legi "(regulamente) proprii numai lor.
Cauta in regulamentele universitatii la a carei facutate esti student, mai precis, cauta regulamentul care se refera la "activitatea profesionala a studentilor" ( de regula, poate fi gasit pe site-ul universitatii).