Nu știu unde s-a înțeles să o iau acasă la mine, ca eu nu am menționat asta.
Tutela legală am nevoie ca să mă pot ocupa în numele ei de ce ține de pensie, bănci, etc, unde este necesară prezența ei, să o pot reprezenta legal la diverse instituții.
Verifica-ti mesajele, te rog.
In primul rand trebuie bunica ta trebuie sa fie pusa sub interdictie judecatoreasca pe baza documentelor medicale. Pentru asta se face cerere la instanta de tutela (judecatoria de domiciliu a bunicii tale). Cererea trebuie sa fie insotita de documentele medicale in original si copie. In aceiasi cerere se precizeaza si persoana care va indeplini tutela speciala.
Bunica ta va fi evaluata de o comisie in cadrul medicinei legale.
Dupa depunerea cererii la judecatorie, un procuror se va interesa de caz si te va anunta.
Pentru punerea unei persoane sub interdicție, trebuie să depuneți la instanță o cerere, documente medicale care să ateste boala sau starea de sănătate a persoanei în cauză (inclusiv expertiza medicală de la Institutul Național de Medicină Legală - INML), actele de identitate ale persoanei ce urmează a fi pusă sub interdicție și ale persoanei care va fi tutore, precum și acte care să ateste legătura de rudenie sau alte relații dintre aceștia.
Documente necesare pentru instanță:
Cerere de instituire a tutelei/interdicției: Aceasta este cererea prin care solicitați instanței să dispună punerea sub interdicție a persoanei.
Actul de identitate al persoanei care urmează a fi pusă sub interdicție: (copie).
Certificatul de naștere al persoanei care urmează a fi pusă sub interdicție: (original/copie).
Documente medicale:
Certificat medical: sau acte medicale care să ateste diagnosticul și starea de sănătate a persoanei.
Expertiza medicală de la INML: care confirmă imposibilitatea persoanei de a se îngriji de interesele sale, prin urmare, de a fi pusă sub interdicție.
Documente referitoare la persoana tutorelui:
Actul de identitate al viitorului tutore: (copie).
Certificatul de naștere al viitorului tutore: (original/copie).
Adeverința de venituri sau cuponul de pensie al viitorului tutore.
Cazierul judiciar al viitorului tutore.
Adeverință medicală din care să rezulte că viitorul tutore nu a fost și nu este în evidență cu boli psihice.
Declarație: din partea soțului/soției că este de acord cu numirea sa ca tutore (dacă este cazul).
Documente adiționale, în funcție de caz:
Certificat de căsătorie sau sentința de divorț: (copie), dacă este cazul.
Certificat de deces: (original), dacă este cazul.
Extras de carte funciară, dacă se instituie tutelă asupra unei persoane cu bunuri imobile.
GamingSoloInRetea întreabă: