| Sawarekh a întrebat:

Ce este de facut cand un contabil nu mai raspunde pe mail, pe watsapp lasa seen.

Iar eu l-am platit timp de 10 luni si am avut doar o factura.

Credeti ca face intentionat sa traga de timp, ca sa-i platesc si luna viitoare?

Ma pot opune sa-i mai platesc luna viitoare pe motiv ca se misca prea incet si ca il suspectez ca doreste sa faca intentionat?

PS: Eu vreau sa-mi suspend firma pe 2 ani, dar am nevoie sa-mi spuna cat am de platit impozitul...

Multumesc!

15 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Îl suni pe telefon direct și dacă nu-ți răspunde îi dai mesaj că îi faci reclamație - la instituția de control al contabililor parcă Cecar îi zicea. Dacă îi pasă îți va răspunde.

| Sawarekh explică (pentru gabicoo):

L-am sunat de 2 ori in ultimele 2 saptamani si nu m-a lamurit.

Eu nu ma pricep foarte bine, i-am spus ca e in regula, dar mi-a spus un amic ca el trebuie sa-mi spuna atat: ce impozit sa platesc catre stat, mai am o suma mica de bani pe firma eu si i-am spus ca doresc sa retrag atat cat se poate.
Posibil sa nu stie ce trebuie sa faca, asa pare.

| gabicoo a răspuns (pentru Sawarekh):

Atunci apelează la alt contabil - unul care se pricepe.

| Sawarekh explică (pentru gabicoo):

Dar e frustrat, l-am platit timp de 10 luni....pe gratis.
Iar el nici macar cu atat lucru nu vrea/poate sa ma ajute.

| gabicoo a răspuns (pentru Sawarekh):

Atunci o reclamație la CECAR nu ar strica - dept cadou de adio.

| MistarGoGu a răspuns (pentru Sawarekh):

Pai cati au facut *( cumpărat) diplome de contabil si au dat pe la cursuri in prima si ultima zi ce te mai miri?

| Sawarekh explică (pentru MistarGoGu):

Da inteleg ce spui, e jalelaughing

| MistarGoGu a răspuns:

O reclamație la CECAR *,( Corpul Experților contabili ). Poate își baga mintile in cap! Și il schimbi după...

| Sawarekh explică:

Aveti idee daca se poate sa nu mai platesc luna viitoare? in caz ca trage de timp intentionat?

| Whitte a răspuns:

Si de ce nu-l suni? Daca nici la telefon nu raspunde, e ceva.

| Whitte a răspuns (pentru Whitte):

Dar sunat normal, nu pe whatshapp.

| Sawarekh explică (pentru Whitte):

L-am sunat de 2 ori in ultimele 2 saptamani, i-am spus ca o sa-mi suspend firma si in ambele cazuri a spus ca o sa se uite sa vada pe firma sa vada ce mai pot face.

Eu nu ma pricep foarte bine, i-am spus ca e in regula, dar mi-a spus un amic ca el trebuie sa-mi spuna atat: ce impozit sa platesc catre stat.

| Whitte a răspuns (pentru Sawarekh):

Ei, atunci se schimba situatia.
Cum spun si colegii, reclamatie. Si fara plata salariului de azi inainte. Sa reclame. Ai dovezi ca nu raspunde.

| Konstantinos99 a răspuns:

In calitate de administrator puteti schimba persoana imputernicita in vederea depunerii declaratilor. Este vorba de declarati a150 ce trebuie redepusa nu stiu daca mai exista varianta fizica dar cel mai bine sutati la numarul anaf persoane juridice sectiunea alte informatii si intrebati care e procedura exacta. Acesta solutie o recomand daca nu raspunde persoana insarcinata cu situatia contabila pentru ca un nou contabil poate depune rapid declaratia pe 0 si sa o declarati rapid inactiva firma sau puti sa faceti singur / cu noul contabil calculul daca sunteti platitot pe venit 1 sau 3 % din venit realizat in ultimile 3 luni in functie de categoria in care va incadrati sau 16%. Partea buna este daca sunteti hotarat sa o inactivati timp de 2 ani ca nu veti mai avea nevoie de documentele si situaita contabila depusa anterior pentru bilant (decat daca in caz de domane fereste vine un control in maxim 3 ani de la reactivare, dar va puteti scoate facand o notificare in numele companiei pentru contabil pentru predarea documentatiei, si din acel moment va deveni raspunzator de netrimiterea acesteia companiei).

| Konstantinos99 a răspuns (pentru Konstantinos99):

Sfatul meu nu va complicati cu reclamatii si nebunii i so fi intamplat ceva procedat pe calea cea mai scurta si fara sa afecteze pe altii.