Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
As vrea sa fie locuri de munca pt.toti romanii.Bogatiile naturale sa nu mai fie ale strainilor.Sa lupte pt.promovarea Romaniei in lume.Sa fie cu adevarat un guvern pt.romani.
LE CER POLITICIENILOR : constiinciozitate, corectitudine, sa gandeasca la un viitor mai bun pentru generatiile de acum si mai ales pentru cele ce vor veni dar nu numai sa gandeasca ci sa si intreprinda ceva cu adevarat bun in acest sens! sunt doar cate-va cereri dar consider ca indeplinindu-le pe acestea romanii isi vor rcapata increderea in viitor si foarte important demnitatea!
Să facă ceva cu sistemul educaţional din ţară, dacă nu vor să rămână fără populaţie ca să-şi întreţină buzunarele în următorii ani!
As vrea tare mult sa nu se mai fure, indiferent de domeniu, sa scada taxele si preturile produselor, sa avem un BAC corect, sa nu ni se ceara bani pe fata ca sa putem copia, si pur si simplu sa fim si noi o tara civilizata. Doamne-ajuta!
Sa imi dea pe nevastasa sub 25 de ani frumosa si buna cate o zi fiecare ) deci 100 de zile am ce face
)))))
Doresc DEMISIONAREA "MOSILOR" CARE DORM IN PARLAMENT.
De 10 ani in coace nu ati observat ca aceleasi fete batrane si obosite ne conduc tara?
Vreu sa vad in parlament fete tinere care au chef de munca care nu au o caracatita prin institutii.
Toti care au furat si 1 cent sa plateasca pentru asta sa le confiste averile pana la ultimul banut sa vada cum este sa nu ai...
Nu am nimic de cerut de la ei decat sa accepte cuminti abolirea puterii politice si a pozitiilor lor, impreuna cu democratia.
Să dea legi care să interzică finanţarea religiilor de către stat. Să nu mai meargă bani către salariile popilor şi construirea de biserici. Să impoziteze afacerile popilor. Să scoată absurda religie din şcoli. Să eradicheze marea corupţie şi marea evaziune fiscală, ca să fie bani la buget.
Sa-si dea cu toti demisia sau, si mai bine, sa se arunce de pe Casa Poporului, apoi sa aducem la conducere austrieci, nemti si elvetieni.
Le cer să se gândească bine la ceea ce sunt și la ceea ce ar trebui sa fie. Vreau să-și dea seama că ei reprezintă țara și că ar trebui să îndeplinească nevoile poporului, și nu dorințele lor. Ţin să le spun că, deși sunt abia la început de drum, având în vedere că am împlinit de curând 18 ani, am văzut destule cazuri în care unii oameni abia se pot întreține, în timp ce alții sunt putred de bogați. Dacă România este o țară în care merită să trăiești, atunci cum se face că există diferențe așa de mari?
Le cer politicienilor să se gândească și să facă ceva bun pentru toate categoriile sociale. De asemenea, vreau să respecte mediul înconjurător și să promoveze istoria țării noastre. Mai mult, resursele naturale exploatate pe teritoriul României, vreau să rămână și să ajute România, nu alte țări.
În final le cer să rezolve problema locurilor de muncă. Îmi doresc să duc o viață decentă aici, lângă familia și prietenii mei, nu să mă îngrop în bani prin alte țări!
Hm...Greu de dat un raspuns scurt si la obiect,pentru ca problemele sint asa multe si apasatoare, incit romanul de rind, pur si simplu uita de unele, in avantajul, celorlalte.Sa incerc totusi sa dau un raspuns,desi cred,nu,nu cred, sint sigur ca imi pierd timpul degeaba, o rezolvare nu vom vedea, cel putin, nu in viitorul apropiat.Deci,ce le-as cere eu politicienilor? Iata:
1)Sa lase lacomia deoparte cind ajung in scaunul cu raspundere pentru. tara.
2)Daca e cinstit si candideaza cinstit si ptr.binele natiunii, intr-adevar, sa nu se lase atras in jocurile de culise ale banditilor celorlalti(desi e cam greu si tentatia sau oferta, sint mari)
3)Legi oneste si transparente, valabile pentru orice persoana din Romania, nu doar pentru cei slabi si necajiti.
4)Solutii drepte si cinstite pentru cresterea nivelului de trai al tuturor, nu doar al lor.
5)Un cod al muncii in care si angajatorii sa aiba obligatii,care sa fie verificate cu adevarat nu doar de fatada,astfel creindu-se un echilibru intre angajat si angajator. Spun asta deoarece angajatii,mai ales in sectorul privat,au ajuns sclavi cu carnet de munca, cu alte cuvinte cu acte in regula. Daca solicita un drept, care in hirtii este garantat prin lege, este expediat imediat dincolo de poarta.
Cam acestea fiind zise eu urez succes echipei cu redactare si trimitere a scrisorii si in ce ma priveste, mi-am luat gindul de la binele pe care il tot asteptam de 22 ani, pentru care au murit oameni in 1989.
Simplu ce vrea toata lumea sa ceara ce atata bataie de cap:
-politicienii sa nu-si ma-i bata joc de oameni
-sa-si respecte promisiiunile din campanie
-sa creeze cu adevarat locuri de munca pentru tineret, nu statistici fictive ca s-a angajat oameni ca de fapt le-a expirat somajul si de aia nu mai figureaza.
-centre gratuite s-au finantate de macar jumate din guver pentru prezatirea la bac a tuturor materiilor (in ianuarie ar bine sa existe asa ceva daca vor sa ne redresam promovabilitaea la bac).
-pedepse mai dure pentru soferii prinsi bauti la volan.
-inchisoarea pentru politistii rutieri care nu-si indeplinesc datoriia cum trebuie
si se lasa influentati de nustiiu cine si amendeaaza pe nevinovat si pe cel vinovat il scoate nevinovat (am trecut prin asa ceva).
-cinste si corectitudine.
asta ar fi un esential cu cinstea si corectitudinea dar daca e de cerinte umplem 20 de miliarde de scrisori si catralione de servare si tot nu ne ajunge l-a problemele care sunt in Romania.
Singura mea doleanta e sa se trezeasca la realitate si macar pentru un an sa fie oameni cinstiti. Se vor face progrese mari in ceea ce priveste bugetul tarii.
Sa termine cu mascarada. Politica e prea mediatizata, nu vrem sa va vedem cum va certati sau cum pierdeti vremea si dormiti in parlament.Serios,e jenant. Terminati cu copilariile si faceti-va treaba pentru care sunteti platiti si pe care ar fi trebuit sa o faceti.
Si inca ceva, incercati sa va intelegeti in ceea ce faceti, nu cred ca partidul politic din care faceti parte inseamna totul.Parca ati fi din lumi diferite,unul vrea una, altul vrea alta si pana la urma nu mai iese nimic.E mai bine asa? E mai bine sa fiti intr-o continua lupta decat sa respectati si ideile altora, sa le luati in calcul. Poate daca va veti uita mai atenti veti descoperi ca si cel din partidul X are cam aceleasi idealuri cu voi, idealuri care ar putea salva Romania ni pozitia aceasta de codasi.
Cred ca ar trebui ca sa fie mai accesibile fondurile europene pentru toate firmele, inclusiv cele mici.O cunostinta a incercat sa obtina acest tip de fonturi si a fost pus sa plateasca peste 3.000 lei pentru acte si alti 15.000 lei pentru a primi fondurile[aceasta era de fapt nu stiu cat la suta din fondurile pe care le va obtine, bani pe care ii va folosi la dezvoltarea firmei] in termen de cateva zile.Nu cred ca e prea normal...
Multumesc ca v-ati deranjat sa cititi, sper ca veti lua in considerare si parerea mea.
Sa faca examenul de bac mai usor. Atata materie avem de invatat ca nu exista ora sa nu aud de bac...Au macar idee ce ne pun sa invatam? E foarte multa materie inutila pe care trebuie sa o invatam si nu doar e spun asta am fost aprobata de profesorii care imi predau.
Dragi politicieni, sa va fereasca dracu' sa castig marele premiu la loto ca va execut pe toti cu toata scarba!
Politicieni un cuvant care oamenilor de rand le da fiori si incep sa se comporte negativ. DE CE? Pentru ca politicieni nu sunt altceva decat oameni care nu se pricep la altceva decat la propaganda si cam atat ei au impresia ca daca mint cateva generati le pot minti pe toate si pe deasupra oameni se asteapta chiar de la cei mai darnici sa le faca ceva dar cand colo este viceversa sincer eu nu as mai merge la vot si as astepta sa vad lucrurile cum merg daca niemni nu ar merge la vot ar sti toti banditi ca au dat faliment in politica si s-ar retrage majoritatea mosnegilor. Ce as vrea sa faca? tara noastra sa ajunga in primele locuri din lume in chestiile pozitive -de exp. tara cu o economie de fie...
Le-as cere sa nu se rezume doar la promisiuni, in primul rand, asa cum fac majoritatea politicienilor.
Si sa incerce sa fie mai cinstiti.
Sa nu mai fure! Si sunt sigur ca noua majoritate de dupa alegeri va fura mai putin. ( sau mcar sper asta )
Banii care sunt cheltuiti in campaniile electorale sa fie investiti in construirea de spitale si aparatura necesara investigatiilor, mai ales in cazul copiilor.
Sa vorbeasca mai putin si sa faca mai mult,( in sensul ca tot promit marea si sarea, dar asta doar in campinie, cand sunt alesi,, uita" tot ceea ce au spus) si sa se gandesca si la interesul poporului, inaintea interesului personal.
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: