Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Sa mai lase dracu furaciunile si scandalurile, sa se preocupe mai mult de nivelu economiei tarii, ca in cativa ani o sa fie la 2 metri sub pamant
Sa gandeasca mai mult la ceea ce fac, sa nu ne mai insele atata si sa ne dea banii furati inapoi
Le_as cere sa traiasca si ei cu un salariu de 1000de lei pe luna 4 persoane sa stea intr_o camera.De alocatiile copiilor ce sa mai zic cat ia copii nostri pe luna copii lor cheltuie intr_o zi. Sa vada si ei cat de bine o duc romani in urma"promisiunilor lor".
Sunt multe de cerut, si nu ma obosesc sa scriu, ca oricum nu are rost.
ceea as vrea este sa investeasc in agricultura, sa ii ajute pe saracii agricultori sa iese la piata sa isi vanda marfa, sa nu fie nevoiti ca dupa un sezon de munca sa isi vanda marfa cu 70 de bani sau 80 sau in cel mai bun caz 1 leu. (depinde de marfa) de ex am niste prieteni la tara, in jud mures care au 4 vaci. si vand litrul de lapte cu 70 de bani.
pentru cei ce cultiva pamatul sa ii ajute cu subventii sa faca sa se obtina mai usor aceste fonduri, sa faca in fiecare comuna sat, regiune, cum vor ei, un spatiu climatizat in care sa vina taranii cu legumele, sa le depoziteze, nu sa mai cumparam de la turci tot ce este pe masa.
apoi sa faca motorina cat mai ieftina pentru fermieri. sa fie pe nivele: cu cat cultivi mai mult pamant sa ai pretul la motorina mai mic, ideal ar fi sa fie pentru ei, 3, 5 lei. apoi tot mai putin... cum am spus in functie de pamantul lucrat.
apoi sa dea o lege care sa ii excluda total din politica pe cei care au trecut de 50 de ani.
stafida aia de iliescu ce mai cauta? sa nu mai enumeram pe altii care numa besesc la fiecare pas... si stau ca parazitii pe spinarea romanului.
ar mai fi multe dar nu mai scriu ca tot degeaba scriu.
.Doresc copiilor nostri o viata fara generatii de sacrificiu, doresc ca fiecare om sa dea dovada de corectitudine, integritate si fiecare politician sa incerce sa faca educatie acolo unde lipseste..fiecare om din aceasta societate sa raspunda pentru ceea ce face si sa caute sa-si faca fiecare treaba bine, ajutati de cei ce pot ajuta, mai doresc ..sa nu ne mai fudulim atat, sa traim decent, frumos cu fruntea sus,,,, sa lasam fitele cu totii si sa mancam si slanina cu ceapa..caci toate au rostul lor... vreau sa fim onesti si sa nu mai permitem nimanui sa ne batjocoreasca,sa fim buni,sa nu ne uitam in ograda vecinului sa nu mai alergam dupa bani,pentru ca nu suntem balauri sa mancam cu zece guri,,, politicienilor va rog nu mai mintiti si daca telul vostru este sa va imbogatiti,,,, mai bine culcati-va. daca nu treziti-va si fiti oameni, tati mame pentru copii vostri nu va mai imbatati cu iluzii si minciuni, fiti sinceri si merge-ti drept..atat am de spus..sa spuna fiecare ce spun eu si totul se va schimba..bine va doresc!
... vrem legi drepte pe intelesul tuturor oamenilor de rand,,,, nu mai lasati loc de interpretat caci asa nu va disparea golaneala si hotia! va pup..pe portofel nu am cum nici nu-mi doresc, am portofelul meu, sunt mandra de el, n-am nevoie decat sa fim drepti sa analizam starea in care ne aflam ..sarbatori fericite in casele voastre....in inimi! Scuzati ortografia, imi place sa pun multe puncte, defect profesional!
Buna ziua, eu ce as putea sa le cer daca nu un loc de munca.
Viata mea e cam complicata, sunt un om care am mi-am luat viata in primire de la 19 ani, la acea varsta am avut primul meu copil, nevasta de 17 eu de 19 ani am inceput fara ajutorul nimanui la drum prin greutati am lucrat peste tot unde a fost nevoie pentru bani putini pentru familie am fost plecat din tara am luat multe tape cum se spune lucram si nu eram platit si asa cu foarte mare greu mi-am intretinut familia formata din nevasta si 2 baietei de 5 respectiv 7 ani. Din august de cand m-am intors din Italia nu am mai lucrat nicaieri si traiesc de pe o zii pe alta, numa eu stiu cum am facut sa ii pot lua cele necesare copilului pentru scoala, ajutor pentru rechizite nu mi-a dat pentru ca am de platit impozit din urma la primarie ajutor de cadura la fel, gazul mieste inchis si acum mi-a inchis si curentul. Vin sarbatorile si le astept ca pe moarte fara nici un chef cand ma gandesc ca ar trebui sa le ofer atatea copiilor si eu abia le asigur mancarea de zi cu zi. Am facut ce am putut si am mers cu ziua la munca pentru a le lua si lor ca la toti cate o ciocolata de mos niculae dar de craciun cand toata lumea asteapta brad si multe altele eu ce pot face decat sa incerc sa iau unul cu spini din padure si sa le fac si lor. Asta pe scurt e viata mea un calvar.
Nu doresc de la nimeni din conducere sa faca minuni peste noapte pentru ca astea se intampla doar in povesti, dar ma rog din suflet la dumnezeu si la cei ce vor fii in fruntea tarii sa imi dea un loc de munca stabil si platit mediu. Multumesc celor care poata siau pierdut timpul de a citi aceste randuri scrise de mine. Va doresc sarbatori fericite tuturor.
Vreau sa ma simt acasa. nu sfidat, jignit si cu o stare de nesiguranta.
Sincer, Tuturor politicieniilor le-asi cere sa se impuste in cap. Doar atat.
NU VREAU nimic DE LA EI. Vreau doar sa nu-i mai votez pe nici unu, ca sa rada dupa aia de mine:
- Uite prostu ma ales, acum eu o sa ma imbogatesc, si ma doare in basca de el.
As cere doar trei lucruri :
1.Responsabilitate,
2.Competenta,
3.Bunăstare.
1:sa nu mai fie TVA asa de mare 2:sa se faca o ieftinire la haine si jucari pentru copii
Buna ziua ma numesc bosa augustin si as vrea ca noul candidat sa ofere locuri de munca tinerilor nu as vrea alce va de cit un loc de munca stabil nu cum am avut numa vara si iaran stai acasa eu am mai lucrat la mai multe firme dar ca anotimp de iarna nu muncesc din cauza ca santierele nu lucreaza iarna asaca as vrea un loc de munca stabil iarna vara va rog daca se poate dl.va multumesc ca mati in vitat pentru aceasta scrisore de in tentie astept un raspuns din partea dv-ostra va multumesc
.
Dezamagirea a fost mare cand Ponta a acceptat cvorumul, la referendum. Tot asa va accepte ce vor cere cei din UE. Asa ca.degeaba am cere noi ceva.
Le-as spune ca nu stiu sa conduca tara! Si preturile de la alimente sunt mari! Salariile, alocatile, pensile MARITE!
Adoptarea secularismului, precum in statele occidentale. Oprirea finantarii cultelor, in special BOR de la bugetul de stat, in conditiile in care acestia au afaceri de milioane de euro si primesc si donatii de la credinciosi. Nu mai putem sa numim neputinta noastra "dumnezeu" si sa finantam cu bani publici vrajitorii si superstitii, ori pelerinaje la lins oase. Cu banii statului sa se faca proiecte de infrastructura, spitale, scoli, iar bisericile sa se finanteze singure! Din pacate popalaii fac propaganda politicienilor in fata prostimii care le pupa mana, asa ca ma indoiesc ca se va adopta legea si la noi. Respect totusi lui Prigoana, care a avut curajul sa spuna acestor lucruri pe nume!
As vrea si ma rog ca toti politicienii din Romania, toate partidele din Romania sa se inteleaga si sa lupte pentru Romania sa nu mai fie ura intre ei sa puna deoparte URA SI ORGOLIILE intre ei si partide, doar atunci Romania va prospera impreuna cu ei Romania este a tuturora si a lumii, fiindca suntem o pata mica pe glob, trebuie numai sa ne remarcam in lume cu fapte bune, TRAIASCA ROMANIA
Nu mai am ce sa scriu:in colegiul in care votez eu-sectorul 5 P-ta Rahova scoala nr. 141... e jale de 22 de ani!
M-am saturat sa votez raul mai mic.
Voiam sa nu ma duc.Dar m-am decis:ma voi duce si voi anula votul!
NU se mai poate recupera nimic din tara asta:toti fura, toti mint, toti lingusesc...eu doar muncesc, platesc si incerc sa traiesc educandu-mi copilul sanatos.Dar asta dauneaza intr-o societate in care promovarea valorii a incetat demult; nasii, finele, cumetriile, incuscririle fac legea in Romania.Cumulul de functii la stat-functii de conducere in "n"institutii de stat! Cu salarii, de sute de milioane luate de o singura persoana, in vreme ce asistenti, doctori, profesori traiesc la limita subzistentei!
Mi s-a facut o sila iremediabila!
Totul e putred.
Lupt de 20 de ani impotriva unui sistem -oamenii fac sistemul-, lucrand in aceeasi bransa/breasla cu ei...Sistemul Sanitar! E mort!
Tot ce va doriti!
Eu?
Imi doresc sanatate si putere sa lupt pana la capat.
Vreau sa mor cu ei de gat! Cu colegii, nu cu bolnavii!
Suntem o natie eterogena si tocmai de aceea consider ca pentru rezolva aceasta mare problema este mai intai sa recunostem ca majoritatea electoratului alege dupa,, ureche,, pentru ca nu comunicam intre noi alegatorii si pentru ca nu suntem instruiti cum trebuie sa optam.Solutia este la noi alegatorii si nu la alesi.Noi suntem vinovati ca nu-i urmarim si nu-i pedepsim.Trebuie sa fim extrem de exigenti in primul rand cu cei care i-am ales.Nu este bine sa ne,, spurcam,, alesii in fata strainilor!
In primul rand salarii mai bune, alocatiile la copii mai mari, cu toate ca nu-i prea intereseaza parerile noastre, soarta noastra am spus ce ma doare pe mine. daca au ei viata frumoasa si nu le lipseste nimic, mai putin contaza soarta noastra a oamenilor de rand.toti sunt hoti sa le fie lor bine, rusine, nici nu ma duc sa votez.mi-e rusine ca traiesc in Romania.
Politicienilor: voi nu sunteti oameni, sunteti o rasa de fiinte extraterestre, nu va pot incadra in nici-un tipar, regn animal sau vegetal, nu va place aceasta tara adica Romania, oamenii care o locuiesc; va bateti joc de tot ce inseamna valori morale, etice si sociale, culturale; va bateti joc mai ales de cei sarmani, de cei bolnavi, de cei fara case, mai ales de copiii orfani, de copiii si tineretul acestei tari, slaviti si protejati hotii si hotiiile, protejati mafia si mafiotii, calcati dreptatea si adevarul in picioare iar minciuna o proslaviti; din ce rasa faceti parte politicienilor? ce specie sunteti? cum a-ti ajuns pe aceasta planeta si mai ales in aceasta tara?; va dati drept crestini, dar de fapt sunteti ca niste demoni, pe dinafara sunteti cea mai frumoasa casa dar pe dinauntru sunteti putrezi; politicienilor voi sunteti niste fiinte aparte, o rasa noua in acest univers; aveti si voi copii si sotii, familii, va pasa doar de cei apropiati voua, egoisti, sunteti plini de ura si invidie, etc.; intruniti toate conditiile celor mai obscure entitati (demonii); eu personal si cred ca tot poporul acesta, ne-am saturat de voi, se va satura si Dumnezeu cat de curand de toate necuratiiile ce sunt pe aceasta planeta, doar ca atunci nu o sa va puteti ascunde nicaieri (voi si toti cei ca voi) si nimeni nu o sa va ia apararea in fata lui Dumnezeu, firar voi sa fiti de ganganii; eu cer rasei politicienilor, opriti-va pana mai puteti si nu e prea tarziu, opriti tampeniile prin care conduceti aceasta tara, cere-ti sfatul Lui Dumnezeu sau ceret-I sa va dea intelepciune sa puteti conduce aceasta tara cu adevarat, intrebati oamenii de rand (care stiu mai multe ca voi si sunt mai intelepti ca voi) ce ar trebui schimbat in aceasta tara (voi politicienilor a-ti fi primul raspuns); daca vreti sa va ridicati deasupra tuturor, mai intai slujiti tuturor. Nu mai puneti accent total pe starea materiala, puneti accent si pe latura spirituala; voi va lafaiti in averi in timp ce altii se chinuiesc si mor de foame, nu ca nu ar putea lucra, dar nu au posibilitatea aceasta (mai sunt si acei care au posibilitatea asta, dar aceia sunt acolitii vostrii); daca a-ti simtii toate necazurile pe care rasa voastra le-au facut oamenilor de rand, a-ti murii (fizic). Sa aibe Dumnezeu mila de oamnii de rand, sa ne pazeasca de rase asemenea voua si mai ales ca a voastra.
Buna la toii, ...in primul rind totii sunt la fell, nu-i e nici o diferent intre voi si ei dar am pute schimba ceva.:sa va inpuscam pe totiii! si sa se naca altii si probabil se va schiba ceva.pa
Sa se gandeasca la un pachet de legi pentru sporturi, la educatie ca sa devina mai competenta si sa realizam cat mai multe proiecte in zonele slab dezvoltate, mai ales in zonele rurale, sanatatea sa devina mai buna si salariile mai mari pentru toti.
Dat fiind ca nu noi ne hotaram soarta ci altii aflati cand in vest cand in est, nu mai am nici o speranta! Totusi, daca vreodata in aceasta tara va conta parerea cetatenilor ei, mi-as dori o justitie cu adevarat independenta iar institutia fiscului sa functioneze ca in vest.
Sa invete cum sa se comporte cu lumea si sa se gandeasca la tara si la cetateni nu doar la ei
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: