Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.
Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.
Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.
Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.
Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.
Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.
Iti asteptam ideile aici!
Demnitate.
Degeaba ne spunem parerile si degeaba votam sau nu, oricum va iesi invingator cine este in ''schema''
Oricum ne continuam viata ca romani corupti, furam, inselam etc sau lucrand in strainatate, unde ne rupem oasele si ne calcam orgoliul si inteligenta, dar muncim si suntem platiti.
Cu banii de acolo putem avea un viitor, putem spera ca intr-o zi ne vom cumpara o casa, vom avea o familie si vom putea avea un trai decent, pe cand aici si pe speranta platim impozit...
E trist, dar e adevarat
Frumoasa Romania, dar pacat ca e locuita...
Va scriu mai jos o mica poezioara ce din perspectiva mea oglindeste realitatea, am scris-o anul trecut de 1 Decembrie.E dreptul meu sa am parerea mea!
ROMANIA
Un loc de vise nu mai esti de mult
Esti doar povestea spusa de bunici … esti un trecut
Esti o provocare, un raliu, o realitate trista
Ce ii incearca zilnic pe cei ramasi pe pista
Dar nu e vina ta,
Tara o fac oamenii din ea
Basescu si cu restul practica egoismul
Iar noua ne baga pe gat patriotismul
Viata in tara asta nu ti-o poti trai decat de azi pe maine
Salariul minim pe economie inseamna de 233 de ori o paine
Pensia batranilor ce candva fugeau printre bombardamente
Nu ajunge nici macar pentru medicamente
Totul se bazeaza pe ‘’altecele ‘’, pile sau cunostinte
Incepand de la vanzatoarea de la abc pana la presedinte
Bine ca avem tot mai putine spitale
Si tot mai multi parlamentari care se sprijina pe foale…
Totul a devenit comercial, romanii nu mai au dorinte, nu mai au vise
Romania esti tara portilor inchise
Esti frumoasa, dar nu mai pot credee in tine, oameniii te-au distrus in ultimii ani
Asa ca Romania. pentru mine insemni doar …sete de bani
Si totusi suntem oameni, am vrea sa credem in ceva
A mai ramas Dumnezeu, e acolo undeva…
Reducerea indemnizatiei lunare; a cel putin 1000 de euro pentru parlamentari si directori regii autonome.
Nu-i suficient. Sa dea inapoi ce au furat si sa intre de buna voie in puscherie. Sa economisim banii cu procesele
Sa-si aminteasca ca fiind in politica, automat te gandesti la imbunatatirea prezentului, cunoasterea trecutului si planuirea viitorului.
Pur si simplu asvrea ca toti politicienii sa tina cont si de noi cei saraci sa vina sa stea de vorba si cu noi nu numai cu cei bogati care le dau spaga sa le rezolve anumite probleme, si noi avem probleme grele
Orice ar fi sa nu se mai laude ca fac lucruri la care nici nu se gandesc.In general toti spun ca fac lucruri de nu incap intr-un caiet dictando...asta doar pentru a impresiona lumea sa ii voteze, pe cand ei nu fac absolut nimic pentru lume.
Sa se tina de cuvant in ceia ce spun, iar daca vor sa le si rezolve sa stie ca pot conta pe noi, daca sunt in adevar cu inima si sufletul la aceasta tara.
Daca doriti sa faceti ceva pentru. tara aceasta, scapati aceasta tara de Basescu, care stie numai sa hahaie aiurea si sa jigneasca, precum jignea tata Ileana din Aciuatii din deal, cand se imbata.
Pai in primul ar trebui sa se gandeasca la tineretu care nu au unde sa munceasca, deci crearea locurilor de munca, vrem ub trai decent sa ne putem permite sa fim cu taxele la zi si sa nu ne mai plece copiii din tara in cautarea existentei, am vrea sa dispara din numarul enorm de parlamentari, sa nu mai beneficieze de atate facilitati, sa se gandeasca si la patura sociala cu un nivel scazut de trai, cum gandesc acesti guvernanti ca muncind o viata se poate trai cu o pensie de 370 de roni? dansii ar putea sa traiasca si sa fie si cu taxele la zi? degeaba ne lamentam aici, cine va lua in seama aceste neajunsuri ale noastra? vom ramane iar la statutul de visare?
Parlamentul ce se va naste sa legifereze asa incat cei ce fura sa-si piarda bunurile obtinute pe cai ilegale si prin licitati publice corecte sa se intoarca banii furati in bugetul statului.Nu incalzeste pe nimeni ca cei in cauza fac mai multi sau mai putini ani de puscarie(unde au de toate) dupa care se intorc pentru a-si mari si mai mult averile...
In coclaurile politice drept colivie o sa stai tu, nu crezi? Hocus pocus, uite spitalul 9. O zi faina, sa-mi doresti si sa fi om, nu politician, altfel voi aplica legea Minotaurului eu si Ariadna nu te va cauta! Apropos, nici tu nu ai voie sa treci pe rosu, mai ales femeia ta cu Jeepul, nici sa mergei pe stadutele cu sens unic, invers, sa dea prostii inapoi, ca e o intimidare placuta.
Sa ma explic. Nu e vorba de moralitate. E vorba ca in coclauri se afla sfarsitul speciei, in spectrul labirintului. Coclaurile politice nu duc la evolutie sau involutie, ci doar la epuizare naturii pana la moarte, puteti sa si iesiti cu politica romaneasca in afara naturii si deci sa nu va mai intorceti. A fi om inseamna natura sa domine, sa lupte, poti fi ghidat, indreptat, etc. Eu nu ghidez pe oricine. In cazul poporului roman, spiritul meu il alege pe Vad Tepes sa-l indrume si educe, iubeasca si venereze si salveze spiritul din lupta cu politica romaneasca de cand e ea.De aici, de la el sa se intoarca carma in directia buna. Nu votez altceva.Nu e pe liste oficiale, nu votez. II votez spiritul, investesc in el, fara ideea de om in stil clasic.
Stii cand e vorba undeva de un genom deviat de politica, te epuizeaza.Simplu.
Ma simt obosita? Nu, ma simt sfarsita, uneori.Depinde cine trage de mine. Cine vrea ceva de la mine.
Sfarsitul lumii nu va fi pentru genomul romanesc, universal.Pentru ca va ramane in credinta, in iubire.
Nu va fi sacrificat politicii romanesti, genomul romanesc, si nici altei politici. Ajunge cu tortura.De acum vom repara totul.
In primul rand va salut pe toti, ce doresc eu de la politicieni nostri saraci, sa faca in asa fel ca tineretul sa nu mai plece din tara lui, sa ramana sa lucreze aici asta ar trebui sa faca, eu am fost in ollanda dar acolo nu ai sa vezi toata ziua la televizor politica nici nu sti care este regina acolo, dar la noi numai pe purcelusi ii vezi, grasuti plini de bani din munca noastra si multe altele, mult succesc in continuare.
Modificati legea pensiilor,adoptati legea politistului,o lege clara si corecta,legea sanatatii,reduceti nr de deputati si senatori,mandatul de presedinte,deputat, se nator sa fie UNUL SI ATAT, reduceti ptretul alimentelor, reduceti TVA-ul, pretul gazelor si carburantilor.REVIGORATI INDUSTRIA ROMANA PE CARE ATI DISTRUS-O. Faceti ca aceasta tara sa fie una atractiva din toate punctele de vedere.
Sa-si caute un loc de munca adevarat! Sa nu mai huzureasca pe spinarea oamenilor de rand!
Mult stimbililor politicieni Romani nu va mai obositi cu dormitul si cu caratul aerului vrac pe colidoarele parlamentului, senatului, guvernului eu va rog dar va rog mult de tot faceti un bine poporului Roman si muriti dar muriti toti nici -o etnie sau culoare politica sa nu scape atit va rog muriti.asta e rugamintea mea simpla pe care o doresc din inima de Roman
Raspunsul meu e sincer, de efect si izvorat dintr-un cumul de emotii de tot felul la adresa clasei politice; si dupa cum urmeaza: Eu le cer sa se adune toti la un loc, eventual pe Intercontinental, pe acoperis, la aer si sa sa testeze o teorie sa vedem daca se confirma. Vreau ca toti politicienii sa testeze teoria gravitatiei. Ar ajuta mult omenirea daca teoria gravitatiei va fi transformata intr-o certitudine de toate mintile luminate care bat la pas holurile colosului comunist denumit sarcastic "Casa Poporului". E lesne ca teoria sa fie pusa la incercare de toti politicienii, fara exceptie ca sa nu existe marja de eroare.
Sa faca Prelungirea Ghencea mai lata incat fiecare sens de mers sa aiba 2 benzi. E o necesitate!
Sa dispara tramvaiele si autobuzele! sa fie doar maxi-taxiuri si taxiuri
slam întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: