Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Ce le-ai cere politicienilor intr-o scrisoare deschisa?

Peste 3 zile vor fi alegeri parlamentare. O parte din voi nu aveti drept de vot sau va aflati la primele alegeri. Altii ati mai trecut prin aceste proceduri.

Suntem convinsi ca sunteti nemultumiti de starea actuala a lucrurilor.

Pentru ca sunteti implicati si aveti ceva de spus politicienilor, contati foarte mult. Multi sunteti la inceput de drum, iar viata va va fi determinata si de situatia politica din tara.

Vrem sa facem impreuna o scrisoare deschisa pentru politicieni, in care sa includem ce v-ati dori, lucruri mari si lucruri mici. Noi ne luam angajamentul ca vom trimite apoi scrisoarea catre organizatiile de tineret ale partidelor si alesilor natiunii de dupa 9 decembrie.

Scrie-ne, asadar, ce ti-ai dori sa se-ntample in Romania in urmatorii 4 ani si ce ti-ar schimba viata in bine.

Ne-ar placea sa strangem cel putin 1.000 de raspunsuri, asa ca te rugam sa ne acorzi 5 minute de sinceritate. Daca ti-ai putea invita si prietenii sa ne fie alaturi in acest demers, ti-am multumi din suflet.

Iti asteptam ideile aici!

327 răspunsuri:
| rezervatro a răspuns:

As vrea sa scada Taxa pe Valoare Adaugata, alocatii mai mari si burse de merit pentru elevi si studenti.

| Smileforme40 a răspuns:

Este primul an in care am si eu drept de vot si as vrea ca alegerea mea sa schimbe in bine tara asta.Ce este gresit la noi este ca noi dam vina pe tara, vina pe care de fapt o poarta oamenii pusi sus, care nu stiu decat sa stranga pentru ei, nepasandu-le de situatiile jalnice in care sunt ceilalti.As vrea ca politicienilor sa le pese de noi, vreau egalitate intr-o tara unde unul este mai increzut decat altul si unde fiecare crede ca tara e de vina.Saraca tara ne-ar da averi daca am sti cum sa o exploatam in interesul nostru.Noi nu stim.Vin strainii sa ne-o cumpere si sa faca din ea ce noi nu am fost in stare.Romanii sunt oameni foarte destepti, dar prost organizati.Amprenta comunismului s-a pus enorm pe comportamentul oamenilor si calitatea lucrurilor ce ies din mainile noastre. Putini oameni isi fac treaba cum ar trebui, fara sa incerce sa insele sau sa ia cu amandoua mainile pentru el si familia lui.La noi e deviza: "Timpul trece, leafa merge, noi muncim cu spor.". Daca am invata ceva bun de la cei din afara tara noastra ar fi iar in varf, ar fi iar prospera si poate atunci am fi si noi mandri ca suntem romani.Eu inca sper la o schimbare si nu numai din partea politicienilor, ci si din partea oamenilor de rand.

| ADBadea a răspuns:

Cel mai bun lucru care ar putea sa il faca toti politicienii, este sa se implice mai mult, sa fie mai onorabili, sa lase propria persoana la o parte si sa se gandeasca si la celelalte mii de suflete, lucrurile astea le-ar putea face ori cine, fara exceptie, in felul acesta vor fi rezolvate multe probleme.

| ku990 a răspuns:

Ca taxele sa scada!

| AndreeaPucca a răspuns:

Să fie alocaţiile mai mari şi să se ieftinească alimentele

| karellia58 a răspuns:

In primul rand,le-as sugera sa nu mai faca promisiuni fara acoperire,sa fie trasi la raspundere toti cei care au facut abuzuri si au deturnat banii statului folosindu-i in scopuri personale,sa fie incurajati mici producatori si micii mestesugari, sa se faca o corelare justa intre salarii si preturile care se aplica la combustibil, apa, electricitate, gaze.Atunci as crede ca traiesc in tara mea, pana atunci nu sunt decat un aparat de votat si atat.

| AlexandruRares a răspuns:

Sincer, Tuturor politicieniilor le-asi cere sa se impuste in cap. Doar atat.straight face

| ionghidonHD a răspuns:

Dosar de canditat,o mare parte din politicieni fac afaceri ilegale,tata timp cat ei fac asa ceva desi sunt politicieni, tara tot la nivel cesta ane adica, coruptie, mita, santaj.
Nu vreau sa par un COMUNIST.dar mai bine era pe timpu lui Nicolae Ceausescu
1-Locu de mucna era asigurat de la varsta 16 ani

Eu nu cer mai nimic de la oameni statului pentru ca tot asa va fi.C.M.S.Cum spunea si colegu, daca ar fi in viata Vlad Tepes doar el ar face dreptate tragandu-i in teapa rolling on the floor

| georgiana9419 a răspuns:

Le-as cere sa se duca dracu'.Au distrus de tot tara asta.

| AndYnuStiu14 a răspuns:

Sa incercam sa scapam de daorii cea ce nu e posibil, tara asta e ca si vanduta sad

| Clau95200 a răspuns:

Să-si păzească bine sistemele că vine anonymous peste ei si le descoperă minciunile!

| David_Pop_Daniel_1996 a răspuns:

Politicieni un cuvant care oamenilor de rand le da fiori si incep sa se comporte negativ. DE CE? Pentru ca politicieni nu sunt altceva decat oameni care nu se pricep la altceva decat la propaganda si cam atat ei au impresia ca daca mint cateva generati le pot minti pe toate si pe deasupra oameni se asteapta chiar de la cei mai darnici sa le faca ceva dar cand colo este viceversa sincer eu nu as mai merge la vot si as astepta sa vad lucrurile cum merg daca niemni nu ar merge la vot ar sti toti banditi ca au dat faliment in politica si s-ar retrage majoritatea mosnegilor. Ce as vrea sa faca? tara noastra sa ajunga in primele locuri din lume in chestiile pozitive -de exp. tara cu o economie de fie...

| extremer11 a răspuns:

In primul rand un lucru care ma preocupa, pe mine personal, sunt padurile Romaniei. Asta le-as cere: reimpadurirea Romaniei. In al doilea rand le-as da exemplu alte tari care au fost intr-o criza financiara mult mai grava decat a noastra si care au reusit chiar sa prospere. Acest exemplu ar fi urmat de faptul ca in Romania cu putin cap, ingeniozitate si creativitate, s-ar putea realiza multe afaceri. Insa pe parlamentarii nostri nu-i mai intereseaza acest lucru si vin cu scuze de genul: "Nu sunt bani europeni!" sau "Nu sunt fonduri!" etc. Insa un lucru e cert: indiferent de situatia financiara a tarii sunt mandru ca sunt roman, sunt mandru ca m-am nascut in Romania si tot aici am sa mor!

| Catalin_Robert_1990 a răspuns:

Demisia..sa se impuste toti happy si toata lumea va fi fericita

| alecs14alecs96 a răspuns:

Buna, Alecsander 17 ani. S-a intamplat acum cativa ani intr-o tara Europeana, cineva candida pentru primarul localitati/orasului, si le-a spus frumos tuturor, eu voi fura pentru mine, sa-mi fac o casa sa-mi iau o masina, dar in schimb voi incerca sa va ajut si pe voi. Iar surpiza de la final, chiar a ajuns primar. In concluzie, intelegem ca fura toti, dar macar sa faca si pentru noi cate ceva... Stau intr-o comuna aproape de granita cu Ungaria, nu ai pur si simplu ce sa faci, doar daca mergi la oras sa te ocupi cu un sport ceva, dar naveta(transportul) te omoara, si preferi sa stai in casa si sa lenevesti. Tv-ul iti spala creieru', si nu ai incotro! Poate chiar is oameni buni in ceea ce fac, dar la noi in zona noastra nu au facut nimic ce ne-ar face sa ii votam, fac doar lucruri de mantuiala inainte de alegeri, doar sa vedem ca au facut ceva si sa-i votam! De la mine toate cele bune, si multa sanatate la toata comunitatea de pe TPU! Sarbatori fericite!
p.s. scuzati-ma pentru eventualele greseli gramaticale

| cosi9 a răspuns:

Orice ar fi sa nu se mai laude ca fac lucruri la care nici nu se gandesc.In general toti spun ca fac lucruri de nu incap intr-un caiet dictando...asta doar pentru a impresiona lumea sa ii voteze, pe cand ei nu fac absolut nimic pentru lume.

| bosss45 a răspuns:

SA amenajeze parcuri
Si sa faca drumuri unde sunt deloc drumuri

| pceli2007 a răspuns:

Sa-si dea cu toti demisia sau, si mai bine, sa se arunce de pe Casa Poporului, apoi sa aducem la conducere austrieci, nemti si elvetieni.

| larisuka12 a răspuns:

Am numai 12 ani dar stiu ce anseamna sa traiesti an saracie si fara loc de munca pentru ca multi oameni din localitatea mea nu au unde sa se angajeze familia mea a avut noroc si suntem bine dar cand ma gandesc la cati ajung pe "drumuri" si fara case si mancare di aceasta cauza.....va rog impuneti scaderea taxelor si : VREM LOCURI DE MUNCA

| jurnalistu a răspuns:

Sa imi dea pe nevastasa sub 25 de ani frumosa si buna cate o zi fiecare laughing) deci 100 de zile am ce face laughing)))))

| cipri3 a răspuns:

Sa se dea la scoli latopuri sau ebook!

| IonelaDY a răspuns:

Eu le-aş cere să-şi respecte promisiunile, să nu mai mintă, să le pese mult mai mult de oameni decât să se îmbogăţească, mai ales pe spinarea noastră. Să fie cinstiţi şi să nu mai fure atât de mult.

| verbal a răspuns:

Sa scada taxele si demisia multora de acolo care dorm si la luna ies cu buzunaru gros sad
O mica paranteza: Succes cu aceasta scrisoare da nu cred ca se mai poate face ceva bun in Ro cu frumosu peace sign

| PeterMan a răspuns:

Sa scada TVA-ul, pentru ca produsele sa fie mai ieftine --> familiile cu un buget mai mic sa se poata intretine si sa traiasca in conditii europene.

| DARKHAWK a răspuns:

Eu le doresc politicienilor cate un glont in frunte.Sau poate doua, daca primul nu a fost destul.

| IulianOvidiu a răspuns:

In primul rand sa se gandeasca de 3 ori la ce este mai bine pentru tara, sa faca alegerile cele mai corecte si cel mai important sa nu mai "fure".

| Rake a răspuns:

Raspunsul meu e sincer, de efect si izvorat dintr-un cumul de emotii de tot felul la adresa clasei politice; si dupa cum urmeaza: Eu le cer sa se adune toti la un loc, eventual pe Intercontinental, pe acoperis, la aer si sa sa testeze o teorie sa vedem daca se confirma. Vreau ca toti politicienii sa testeze teoria gravitatiei. Ar ajuta mult omenirea daca teoria gravitatiei va fi transformata intr-o certitudine de toate mintile luminate care bat la pas holurile colosului comunist denumit sarcastic "Casa Poporului". E lesne ca teoria sa fie pusa la incercare de toti politicienii, fara exceptie ca sa nu existe marja de eroare.

| ingerashmeu a răspuns:

In primul rand mi-as dori ca spitalele din Romania sa fie mai spatioase si cu mai multe medicamente, ca niciunul dintre oameni sa trebuiasca sa astepte pe afara sau la intrarea intr-un spital.Si mi-as mai dori ca taxele sa scada un pic, iar salariile sa creasca un pic mai mult.

| pufygirl26 a răspuns:

Le-as spune ca nu stiu sa conduca tara! Si preturile de la alimente sunt mari! Salariile, alocatile, pensile MARITE!

| ancuta67 a răspuns:

Sunt multe de zis...dar oare conteaza s-au intereseaza pe vreun politician care sunt problemele oamenilor de rand? Dinozauri au disparut...dar hotii, niciodata!