| ghineanamaria a întrebat:

Ce parere aveti despre acest gest extrem?
Video:http://www.youtube.com/watch?v=BGsrL7KJ0bE

Răspuns Câştigător
| Melody a răspuns:

Voi aveti habar de ce vorbiti macar? Adica trebuie sa fii miliardar acum ca sa-ti personalizezi un tricou? Reprezentatie, platit sa se sinucida? Omul ala are acasa un fiu adolescent care sufera de autism, si o fetita mica, slava Domnului ea sanatoasa. Castiga un salar mizer + un ajutor de la stat pentru handicap grav. Costurile unei terapii pentru autism variaza intre 1000 si 1500 de EURO LUNAR! Oare cum e sa intrerupi un astfel de tratament, sa stagnezi sau sa periclitezi insanatosirea unui copil sau progresele pe care le-a facut pana acum? Autismul necesita terapie CONTINUA altfel risti sa strici tot ce ai obtinut. Oare nu e un motiv destul de bun ca sa-ti pierzi ratiunea?
Sa va ierte Dumnezeu ca tare mai aberati. Voi v-ati fi aruncat de la balcon pentru PDL? A avut noroc, dar putea sa-si piarda viata.

11 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Spectacol, circ, reprezentatie sau orice altceva!( se poate, chiar, sa fii fost platit bine pentru acest gest de catre cineva! )--- in nici un caz protest! --- are dreptate @ aDe cand spune ca nu parea sa fie asa distrus de saracie daca si-a personalizat tricoul! Vreo cateva zile, de aci-nainte, trebuie' sa ne asteptam la mare tam-tam pe la Antene si Realitatea!

| alessia5158 a răspuns:

@Melody,
Incepe sa gandesti fetito!--- daca nebunul care s-a aruncat de la balcon( pentru ca i-a fost micsorat ajutorul de la 500 la 450 lei pentru. copilul cu autism) ar fi murit, cei DOI COPII pe care-i are ar fi RAMAS FARA TATA pentru totdeauna dar si cu mai putini bani( cu o pensie de urmas care este oricum mai mica decat salariul lui de la TVR! ).

As vrea sa stiu, tu ati face acest gest, lasandu-ti copiii in voia sortii, motivatia fiind de natura materiala? Este adevarat, si institutiile statatului pot fi responsabile, dar PRINCIPALA RESPONSABILITATE pentru destinul nevinovatelor fiinte o are parintele! Destinul acestor copii ar fi fost frant tocmai de gestul tatalui
Acesta e un gest de un EGOISM extrem!

Abh
| Abh a răspuns:

Este gestul unui om depresiv, caruia i-a ajuns cutitul la os si care a vrut, in felul acesta, sa atraga atentia asupra saraciei si necazurilor din aceasta tara. Sa dea Dumnezeu ca gestul lui sa nu ramana fara folos!
Ce m-a uimit a fost nepasarea multor parlamentari din sala care nici macar nu s-au ridicat de pe scaunul lor. Nemernici!

| Melody a răspuns:

Un om care a ajuns la capatul rabdarii. Asta e tara in care traim...

| Melody a răspuns:

Voi face precum mi-ati recomandat, doamna matura si inteleapta.

Dar pana atunci mai am cate ceva de zis
Nu tolerez sinuciderea nicidecum, ci doar o consider un act fara discernamant.
In primul rand, daca toti cei ce au intentia sa-si curme viata, s-ar gandi inainte la parintii, fratii, copiii indurerati care ii lasa in urma, ar exista mai putini sinucigasi.
Dar...
Iti citez ceva :
« E. Ringel a dat definiţia sindromului presuicidar: "un complex psiho-dinamic care apare atât la persoane sănătoase, cât şi la cele bolnave, caracterizat prin îngustare dinamică progresivă, inhibare a heteroagresiunii, refugiu într-o lume imaginară". Conduita presuicidară ar cuprinde trei etape:
1) Suicidul este luat în considerare ca o soluţie la problematica individuală. În această etapă un rol important îl au evenimentele sugestive sau agresivitatea neexteriorizată, lupta dintre forţele de autoapărare şi atuodistrugere. 80% dintre sinucigaşi îşi exprimă intenţia înainte, fiind vorba de aşa-numitul "cry for help"
2) Urmează o perioadă de ambivalenţă, în care coexistă curajul, laşitatea, perioadă caracteristică în special persoanelor care suferă de tulburări afective, fiind incapabile de a se adapta la cerinţele vieţii.
3) Persoana ia decizia definitivă, iar calmul ce apare după o perioadă de nelinişte
şi agitaţie, surprinde, de obicei anturajul. «


Oricat de libera si constienta ar fi alegerea, nu poti numi un sinucigas « om normal din punct de vedere psihologic ». Nu degeaba in trecut, la prima incercare, respectivul era inchis intr-un spital de boli nervoase si tratat de depresie. Nu se sinucide nimeni ca e prea fericit. Un om care atenteaza la propria viata are mintea intunecata, se vede fara scapare, se simte complet neputincios si inutil, nu mai gaseste nicio urma de speranta si prin urmare nici vointa de a merge mai departe.

Nu e egoism aici, e neputinta, tensiune maxima, refuzul de a-si mai vedea copii in suferinta. E durere, nu e egoism.
Si cred ca ne dam seama toti ca nu ne indreptam spre nimic mai bun in tara asta. Probabil omul ala a trait in depresie fiecare zi din cei 15 ani ai fiului sau. S-a zbatut atata timp, si pentru asta merita toata admiratia, altii clacheaza din primele zile. Dar s-a umplut paharul(mai pe romaneste) si la el.

M-ai intrebat daca as proceda vreodata ca el? In momentul asta in spun clar si raspicat ca NU. Dar psihicul nostru e prea sensibil ca sa stim cum va reactiona in fata unei probleme dure. Nebunie de moment(scurta), ai mai auzit expresia? Nu tine de noi.

| Cretaker a răspuns:

A plonjat destul de bine.
Pacat ca nu a rezolvat nimic, saracul om, nu a facut nimic decat sa atraga atentia celorlalti cameramani.

Overall: +20/10 pentru curaj si parkour

| Cretaker a răspuns:

Problema e ca, de-aia nu mai poate PDL.

| yoo23 a răspuns:

Am vazut la stiri...socant.Ce sa zic, vad ca nu prea sunt alte metode de a atrage atentia conducatorilor in situatia tarii si de a o reglementa intr-un fel.

| UniQue_1752 a răspuns:

Fomist... Crede ca e singurul din tara care nu are bani? Altii duc o viata intreaga cu aceeasi perece de chiloti pe ei si nu se arunca de la balcon in fata lu` Boc oh go on Daca era chiar asa de distrus de saracie nu avea bani sa`si personalizeze tricoul happy

| xxBRDxx a răspuns:

Tu crezi ca asta este un gest extrem? Asta este un gest de prostie, cine stie din ce cauza sa aruncat ala poate din cauza lui boc, sau poate avea probleme cu capu, dar nu este ceva normal este anormal n-am ce sa spun un legatura nu asta tot felul de lucruri se intampla in palatul parlamentului sunt oameni nebuni, care nu are ce face daca boc tine discursul unde era basescu? In patu lui acolo era. Funda?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Decat sa se arunce mai bine il impusca pe Boc si gata... ajungea erou nationalbig grinhappy