| Anonimafarahaz2 a întrebat:

Dacă casa era pe numele tatălui însă acesta a decedat, 20 de ani mai târziu mama face succesiune, având 5 copii dintre care 2 decedați, cei 3 frați care sunt în viață sunt de acord să lase partea lor doar unuia dintre frați. întrebarea este copiii celui decedat pot ataca cumva acesta acțiune după ce este finalizată?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, copiii biologici ai tatalui decedat pot ataca, pe calea unei actiuni la judecatorie, daca nu au renuntat la mostenire si daca nu au fost chemati la procedura succesorala.
De asemenea si copiii unui frate decedat pot ataca tot asa.

| Violleta2022 a răspuns:

Pai la mostenire au dreptul si copii celor decedati, fiind mostenitori legali alaturi de frati parintilor lor, ramasi in viata si este decizia acestor copii daca sunt de acord sa renunte la partea lor in favoarea unui singur unchi mostenitor, sau isi cer partea legala la care au dreptul legal.
Am trecut prin asa ceva acum cativa ani, dupa moartea ambilor parinti mostenirea s-a impartit la noi, copii ramasi si la nepoata noastra, care este fiica sorei noastre decedate.
Deci la mostenire vor veni si acei nepoti care-si mostenesc parintii decedati!

| J0B0MAT a răspuns:

Nu știu exact legile, însă cred că nu puteți lăsa doar unui singur frate, fără acordul copiilor celorlalți frați decedați.Din ce știu eu, le revine partea tatălui fiecăruia, gen ei sunt acum în postura de moștenitori. Poate s-a schimbat legea, însă așa știu că era.

| Solane a răspuns:

Succesiunea nu se poate face fara toti mostenitorii. E drept, unii mai incearca sa fenteze. Intrebati copiii fratelui decedat daca renunta la mostenire. Daca nu, fratele sa-i despagubeasca.