| GamingSoloInRetea a întrebat:

Dacă Luxemburg și Spania vor sa treacă dreptul la întrerupere de sarcina în Constituție noi de ce nu am putea? De ce sa nu se facă și în România un referendum pentru a introduce avortul in Constituție? Eu cred că acest referendum ar trece fără probleme!

12 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Nu orice e permis (in Ro, intreruperea de sarcină e permisă) trebuie să fie in constituție!

Știi ce zic?

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se va trece deoarece ar fi prevazute doua drepturi fundamentale contradictorii, respectiv dreptul la viata cu dreptul la avort.
De altfel nici nu este nevoie, in Romania avortul este permis pana la 14 saptamani si chiar mai mult in anumite conditii.

| LisaJulie a răspuns:

Il vom avea si noi, dar mai tarziu, cand vom legaliza si noi casatoriile intre persoanele de acelasi sex si vom avea eutanasirea legalizata, dar la noi toata astea vor ajunge mai tarziu

suntserios
| suntserios a răspuns:

Intr-o tara profund ortodoxa, cu ZERO educatie sexuala si ZERO emptie pentru concetateni si femei cum crezi tu ca ar trece un astfel de referendum?

| GamingSoloInRetea explică (pentru Ioandelasal):

De unde știi? Dacă se modifica Constituția se poate! Noi mereu am luat model la Franța! Avem nevoie urgent de asta deoarece multor femei și fete li se refuza avortul! Mulți medici pupatori de moaște refuza sa facă avorturi din motive religioase

| GamingSoloInRetea explică (pentru suntserios):

De cat este nevoie ca să treacă acest referendum? Trei milioane de oameni eu cred ca ar vota da! Mai ales ca în România violența sexuala și femicidul sunt la cote alarmante! Eu cred ca ar trece! Oricum noi suntem prieteni cu francezii și am luat mereu modelul de la ei

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Pai in primul rand trebuie sa participe 5 milioane minim sa treaca un referendum... si din astia jumate sa fie de accord...

In tara in care femeile inca sunt privite ca niste probleme mai mult decat ca victime si ca niste unelte de biserica... mai ai rabdare 50 ani

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Stiu pentru ca sunt jurist si dreptul la viata este cel mai important drept fundamental. Si este sigur ca nu s-ar aproba modificarea Constitutiei pentru ca avortul sa fie declarat drept fundamental.
Si se refuza avortul doar in cazul ca totul ar fi in regula daca femeia ar naste, nu si in cazurile de exceptie si cu asta si eu sunt de acord.
Sunt atatea mijloace contraceptive, asa ca sa fie folosite.

| GamingSoloInRetea explică (pentru suntserios):

Dar suntem totuși prieteni cu francezii și avem multă mentalitate de la ei! Eu cred ca ar trebui făcut un referendum pe tema asta! Sunt sigur ca va trece!

| GamingSoloInRetea explică (pentru Ioandelasal):

Eu cred ca s-ar aproba! Și nu doar pentru asta! Ar putea fi sa fie modificate multe! De exemplu cenzura sa fie permisa în caz de propaganda pro Rusia și în anumite cazuri vaccinarea sa fie obligatorie! Ar trebui modificata Constituția și sunt sigura ca aceste legi ar trece

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Tu crezi multe

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru GamingSoloInRetea):

Fiecare poate crede ce vrea, chiar fara a avea argumente.