Plătesti taxele aferente, inclusiv taxa de timbru fiscal şi te prezinţi la evidenţa persoanei de care aparţine domiciliul tău cu următoarele documente: certificat de naştere, certificat de căsătorie -dacă este cazul, certificatele de nastere ale copiilor tăi minor- după caz, actul casei (originale şi copii xerox). Nu uita să prezinţi cartea de alegator şi dacă nu o mai ai, o declari şi pe aceea pierdută. Atenţie, nu furată, pentru. că în acest caz trebuie să faci dovada ca ai declarat furtul autorităţilor competente. Completezi formularul, ţi se preia imaginea şi gata, pe programează să vii să o ridici.
Nu trebuie sa spui ca ti-a expirat de doi ani, spui ca ti-a fost furat in... piata, se plateste o taxa (simbolica), iti trebuie, certificatul de nastere, casatorie(daca e cazul), un timbru fiscal...si atat.Bafta.
Mergi la politie si-l declari pierdut, nu e musai nevoie de cel vechi. Dar de ce a durat asa mult? Nu stiu cum se procedeaza, dar s-ar putea sa primesti amenda doar pentru simplul fapt ca ai stat doi ani fara buletin.
Nu primesti amenda. L-am avut si eu pierdut vreun an de zile. Alaltaieri mi-a iesit noul buletin. Dureaza max 1 saptamana pana e gata noul buletin. Nu mai trebuie sa-l declari pierdut/furat in Monitorul Oficial.
Bine ai facut ca l-ai aruncat in mare, si eu as fi facut la fel, cetatenia romana este de cct cand strainii aud ca esti cetatean roman le vine sa te stranga de gat ceea mai mare greseala pe care o poti face daca mergi in Europa este sa te declari cetatean roman, mai bine zici ca esti bulgar.
Conform legii ar trebui sa fii amendat. dar nu o sa fii. du-te cu incredere. stiu ce vorbesc.
De obicei...in caz de furt sau pierdere...platesti amenda... dar nu este mare amenda...acum vezi si tu... poate sa mai schimbat cu amenzile acum
Ba sa stii "gabrielutzu" ca nu suntem vazuti asa rau afara mai ales daca te vede la locul tau, pot spune ca intr-un bar kraoke din Sete- Franta ne-au pus Dragostea din tei-Ozon si cantau in Romana cu noi, mai pocit dar faptul ca se straduiau ne-a impresionat si n-o sa crezi dar jumate din bar nu stiau ce este Grecia dar cunosteau Romania si era si un grec cu noi si nu-l bagau in seama, deci suntem iubiti