| 9PM a întrebat:

Daca niste hoți s-ar baga in seama cu voi cum ați proceda? Le dați feedback? Sau ii ignorați complet? La mine in zona vad că în ultimul timp se tot fura din magazine, și fete am văzut că ciordesc! De ce nu ii închide? De ce sunt in libertate? Ăștia sunt cei care îți dau in cap fiindcă poliția tot a trecut cu vederea și nu ia închis!

Răspuns Câştigător
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Stimabile, eu rămân la aceiași concluzie: că te apreciez ca om. Un spray de self-defense este extrem de binevenit (acum nu zic sa iei de urși laughing ->mergând des pe munte eu mi-am luat Bear-Defense de la Wagner, dar pe langa că este peste 100 euro, și mare - 200+ ml- are și concentrație imensa, comparativ cu cele de auto-aparare). O atitudine fermă în același timp face foarte mult. E un instinct străvechi, animalic. Ființa slabă din gașcă (fa o referire la wolf-pack) este eliminata. In majoritatea cazurilor când o "gașcă de șmecheri" vad că ai o atitudine fermă și pregătită, nu vor insista.

28 răspunsuri:
| 9PM explică:

Unii au tactica sa se bage în seamă ca sa te citească, sa vadă cum reacționezi, ce spui, cum te comporți etc.

| JohnnyBravo123 a răspuns:

Să se bage în seamă cu mine în ce sens? Să mă întrebe cât e ceasul? Sau să încerce să mă fure?

| 9PM explică (pentru JohnnyBravo123):

Pai se baga in seama că sa te analizeze,sa vadă dacă ești prost sau nu,daca ești o țintă ușoară sau greu de doborât.
Da,am pățit sa fiu întrebat cât e ceasul de niste țigani perverși,și le-am zis sa se uite pe perete că e ceasul mare! Era într-o gară la Cluj,plin de hoți și golani.
Rău e sa fii lupul singuratic,sa nu ai pe nimeni! Ăștia simt și dacă ești temător.
Sa nu mai zic că e un bar langa mine unde vin numai golani, tâlhari, țigani, pușcăriași! Înainte se omorau in bătaie vedeai sânge peste tot pe jos. Acum s-au mai calmat puțin, dar tot periculoși sunt.

| gabicoo a răspuns (pentru 9PM):

Ce-ai făcut Bobiță? Ți-ai răspuns singur?winking

| 9PM explică (pentru gabicoo):

Prima data am adăugat încă un răspuns înafara întrebării, mi-a fost lene sa editez întrebarea și să o refinisez, și a doua oară lui Johnny i-am răspuns.

| Frank51 a răspuns:

Depinde despre ce fel de hoți vorbim, la noi în țară nu sunt foarte mulți periculoși. Am fost abordat de vreo 3-4 ori pe stradă dar numai noaptea după miezul nopții, îmi cereau bani de bolt să poată ajunge în nu știu ce localitate, e un scam tipic. Dar mai mult decât astea nu am pățit, nici măcar să înjure sau să pună mâna pe mine. Brașovul este un oraș foarte safe, în afară de tineri dopați de mini scamatori, de boschetari care îți cer o țigară, mașini cu muzica în blană, nu vezi altceva pe străzi noaptea.

| UnchiulRamiz a răspuns:

O bata de baseball nu ai? In caz de ceva da la oua tare

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Mai ce sa spun. Daca ne referim la perioada actuală, întâlnesc genul acesta în parcări la Lidl și Kaufland ( in orașul meu sunt agresivi și a apărut în ziare cum au bătut un cuplu cu copil că nu le-au dat bani). Te văd că mergi la mașină cu copii și vine cate unul sănătos și zdravăn să-i dau un leu (pentru Ateneu). Eu sunt om calm și politicos cu cine trebuie. Ii spun frumos de ce nu merge la muncă că sunt joburi destule și primesc o înjurătură de mamă. In momentul acela uit de educație, facultăți și altele. Și iese vikingul din mine promitandu-i la individ că îi rup o mana și un picior și îl bat cu ele. Daca sunt prea multi și nu mă descurc, am spray (de urși cu 12% capsaicina) și un câine-lup pe bancheta din spate.
Ca și fapt divers, nu am avut probleme cu genul acesta de indivizi în general. Daca adopți o atitudine de genul "stand my ground" fug in toate părțile. Mi se rupe de ei. Ce pot să-mi facă înafara de bătaie (daca sunt prea multi)? Sa mă omoare? Ete fâs. Iau și vreo câțiva cu mine. Nu mi-e frica de bătaie sau sa intervin într-o dispută. Și asta s-au schimbat pe la 19 ani când eram cu prietena de atunci la un suc pe o terasa în Cluj și a sosit la fața locului Radu Clase, un căcănar de bani gata cu părinți influenți. S-au legat de toată lumea de la terasa (unii au fost și loviți). Omul avea aceeași vârstă cu mine și era însoțit de un amic la fel de ordinar. Am tăcut mâlc și am stat low-profile. Dar na, s-au oprit la masa mea și a prietenei. I-au vărsat sucul in poala și mie mi-au spart paharul de cap. Nimeni, absolut nimeni nu a zis nimic și nu a intervenit. Câteva săptămâni mai târziu fiind cu fratele meu, l-am văzut pe tip într-o stație de troleibuz. Am urcat în același troleibuz și deși era ziua în amiaza mare, după ce s-au dat jos, i-am aplicat o corecție cum scrie la carte (că na eram doi contra unul), deși omul se făcea că nu mă recunoaște și nu știe nimic despre situația de la terasa. La vremea respectivă fiind tineri, ne credeam invincibili și ne durea undeva de consecinte. I-am făcut niște promisiuni interzise de biblie și de atunci omul a devenit un nimeni. El care umbla prin Cluj cu o gașcă in urma lui care îi recuperau telefonul (Nokia 2010/ 1998) pe care îl aruncă ostentativ la coșul de gunoi de pe stâlp, ca sa arate ce bani conduce.

| AryGuster a răspuns:

Păi, e cum ai zis și tu. Caute să se afle ei în control de parcă ar intra ca Lică Sămădău.Pur și simplu ignoră și treci mai departe.
N-am văzut vreodată ca la un magazin din ăsta mic sa se facă ceva legat de furt.În India defecarea publică e din aceleași motiv.Am văzut că la supermarketuri de tip Profi îi ține și o zi dacă e nevoie.
Ca să fiu mai fericit mă gândesc că poate unii din ei chiar au nevoie. (Deşi eram atât de des aproape să insult bietele ciori murdare. Zic de păsări.)

Deja știai răspunsul dar nu puteam să te las înfumurat singur happy

| 9PM explică (pentru AsgaardSephiroth):

Pff ce tare! Răzbunarea e dulce laughing nu te-ai lăsat! Felicitări!

| 9PM explică (pentru UnchiulRamiz):

In momentul ăla nu, doar nu umblu cu mine cu bâta. Unii au și obiecte contondente cu ei, arme albe nu e așa simplu. Da și eu când dau o torpila cad 3 deodată. Da sunt anxios și nu e ușor.

| 9PM explică (pentru Frank51):

Ai avut noroc zic eu.

| 9PM explică (pentru AryGuster):

Și la noi au scaune pe drumuri unii puradei. In magazine mici nu prea, dar la mine nu e mic magazinul ( unicarm )

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru 9PM):

rolling on the floor Nu recomand nimănui răzbunarea (deși asta a fost atunci). In timp am mai crescut și eu, m-am mai maturizat. Dar situația respectivă (in care m-am simțit un neputincios, un laș și un ratat că nu mi-am putut apăra iubita) mi-a schimbat atitudinea. Ca băieți, cat suntem la grădiniță sau in primară/gimnaziu, ne mai batem cu colegii. Ne mai batem cu copiii de la joaca din fata blocului. Cum devenim maturi, cum ne căcăm cu totii pe noi. Vezi unul că bate o femeie pe strada -> nu intervii s-a.m.d. Recomand tuturor sa mai dea pe la o sala de box/lupte etc. Pe lângă exteriorizarea energiei acumulate (că vrei să-i crapi capul lui "șefu", că una, că alta), mai faci și mișcare și te eliberezi de toată energia negativă acumulata. Din păcate în zilele noastre, majoritatea bărbaților sunt anti-violenta, nu ar misca un deget să facă puțină mișcare, abia de rup 10-15 flotări amărâte, dar se visează apărătorii familiei. Cu ce daca situația o cere? Cu experiența de pe canapea din fata televizorului?

Sunt aspre legile acum, daca te bati poți ajunge la mititica, nu recomand!
Așa e, când ești matur devii reticent, nu mai ai latura aia de smardoi din școală gimnazială: ))

| Frank51 a răspuns (pentru 9PM):

Nu cred. Eu sunt nocturn, ziua îmi fac treburile și noaptea ies pe afară. În Brașov poți merge liniștit pe afară noaptea fără să-ți fie frică, spre deosebire de București unde am auzit multe povești.

Drept dovadă nu am simțit nevoia niciodată să iau cu mine cuțit, spray sau electroșoc, deși le am în mașină preventiv.

Ei ai și tu dreptate, dar în același timp, daca e vorba de familia ta (sotie, copii) cred că mulți bărbați (și vreau să sper) nu dau doi bani pe câțiva ani la mititica, daca in contra-partida și-au apărat familia. Eu am și acum un tricou pe care îl port cu mândrie vara (când sunt cu fiică-mea) pe care scrie: "I have a beautiful daughter, a shotgun, a shovel and an alibi". Cat sunt in putere, fara sa exagerez și, încercând toate variantele decente și politicoase, îmi mențin pozitia. Daca nu se poate altfel, nu se poate, și schimb placa. Mno, ce sa faci. Nu poți nici să fii o mulă care acceptă toate mizeriile în viață.

| 9PM explică (pentru Frank51):

Tu ești pianist nu cred că ești tu scandal laughing

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru 9PM):

Pai acasa sa ai bata. Un spray antiparalizant sau cum ii zice sa ai, am vazut la TV ca e periculos rau pe la voi.

Serios? laughing ce ai auzit?

Trafic de carne vie, droguri. Sunt convins ca mai sunt si altele, asta e ce a dat televiziunea doar.

Ba nasolcrying
Doamne ferește! Peste tot e la fel, da nu e mediatizat

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Corectare: Radu Vlase (se intampla în vara anului 1998).

Înseamnă că tu ai mai mult de 35 de ani. Nu o sa uiți anul gloriei, apogeului laughing

Da, stie si politia dar sta cu mainile in san. Ce mai arata la TV e nimic, sa nu zici ca nu fac ceva si ei.

Logic mon Cher laughing

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Nu contează în definitiv vârsta. Cu toții am avut 15 ani, 20 ani etc. Ceea ce este important, este că ai o singură viață, cu bune și rele. Cu neajunsuri și castiguri. Cu fericire și tristețe. Ca fiecare dintre noi, ai năzuințe, plângi și râzi. Caracterul îți este determinat de experiențele trăite și abordarea acestora. Nu spune nimeni sa fii un bătăuș, dar nici sa fii un laș. O atitudine fermă, consecvența in a fi ceea ce ești, modestia, bunul simț (fara a deveni prostul oricui) te vor face sa simți că trăiești fără să fii o umbră ascunsă într-un colț uitat de lume.

| Frank51 a răspuns (pentru 9PM):

Nu sunt deloc pe scandal, dar nu ști niciodată ce se întâmplă. Cum nu știu să mă bat, e bine să am ceva la mână deși nu le folosesc, vorba aia mai bine moare altul decât mine laughing