In asemenea caz mecanicul trenului nu va ajunge la inchisoare, deoarece nu este vinovat de producerea accidentului, vinovatia integrala este a persoanei ce traverseaza calea ferata fara sa se asigure.
Trenul nu se poate opri in cativa metri.
Cel mai probabil nu, se va deschide un dosar penal dar va fi finalizat cu neurmarire penala daca se constata ca ai facut totul posibil sa eviti accidentul si ai respectat procedurile
Dar in general un tren nu poate opreasca? Gen sa puna o frana brusc ca la masina
Trenurile nu sunt conduse de "soferi".
Conducatorul trenului nu poate fi tras la raspundere pentru accidentarea unor persoane, vehicule sau alte obiecte, deoarece distanta de franare a unui tren este de cateva zeci de metrii (din cauza inertiei).
Salut. Conducătorul trenului nu e vinovat de nimic, deoarece trenul nu frânează cum vrea lumea. Cel care a traversat neregulamentar va fi vinovat.
Nu. Conductorul nu este luat la raspundere pentru nimic, in fisa postului, el este responsabil in cazul in care pune o frana brusca ca sa fereasca pe cel care trece neregulamentar si se lovesc pasagerii.
Desi, am vazut odata un biciclist care a sarit cu bicicleta si trenul a oprit pentru el, si nici dupa incident nu a incetinit( a fost destul de amuzant pe moment)
Au fost cazuri cand trenul a oprit ca sa nu faca accident. Dar cu o conditie: sa aiba o vizibilitate de cateva sute de metri si sa-si dea seama de la acea distanta ca acea persoana vrea sa moara sau o masina, caruta nu poate fi indepartata la timp de pe sine. Am avut ocazia sa cunosc despre asemenea opriri. Am avut prilejul sa calatoresc de cateva ori pe locomotiva.
Distanta de franare depinde de nr. de vagoane si tonajul de incarcatura a acestora. Daca trenul este intr-o curba, daca ar frana brusc, ar sari de pe sine. La fel s-ar intampla cu acele vagoane a caror frane sunt mai slabe. La o franare prea puternica s-ar produce un carambol.
Exact asta zic și eu, câteva sute sau poate chiar peste 1000 de tone nu le poți opri în doar câțiva zeci de metri
Poate o să ți se pară ciudat dar eu am văzut cu ochii mei in viața reală nu le tik tok tren care circula de puteam să-l întrec lejer cu o bicicletă sau să fug în rând cu el, aproape că puteai să cobori din mers din vagoane un tren poate opri la o distanță scurtă dacă are doar câteva vagoane și circulă cu viteza unui tramvai undeva între 20 și 50 km/h sau mai puțin, dar chiar și așa cred că îi trebuie vreo 200, 300 m să oprească
Nu că nu are nicio vina! E de vina pietonul care traversează neregulamentar. Trenul nu are cum sa oprească așa ușor.
Nu ajungi la puscarie ca nu poti opri trenu pentru un dobitoc la comanda, asa e pe tot globul.
Peste ce dobitoc dai, vaca, cal, oaie? Deasemenea, nu ai cum sa bagi un animal in mormant; probabil ai facut confuzia asta pentru ca stii ca un animal, un dobitoc e termenul pe care l-ai preferat, lovit de tren, nu poate fi abatorizat. In aceste cazuri carcasa este distrusa, nu se inmormanteaza. Probabil te referi la un mecanic de tren care este si sofer, in afara programului. Raspunsul este ca mecanicul nu va fi urmarit penal.