| blacknoise a întrebat:

Daca vreau sa pun masina pe numele mamei prin donatie ce demersuri trebuie sa fac in afara de notar, mai trebuie sa ma duc la politie la rar ...etc?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Mama ta va trebui sa mearga la Serviciul de inmatriculari, cu contractul de donatie, ca s-o treaca pe numele ei. Daca masina este in regula cu ITP si celelalte atunci nu mai trebuie sa mergeti nicaieri, in afara de notar si inmatriculari.

regis
| regis a răspuns:

De ce sa mai mergi pe la notar? Mergi direct la intermedieri, cu ambele carti de identitate si cu documentele masinii, faci un contract de vanzare-cumparare acolo pe loc si ei iti completeaza documentele pentru finante si politie (asta daca nu te descurci solo) sau chiar se ocupa de toate formalitatile. Iti trebuie RCA pe 6 luni pe numele mamei, mai trebuie dusa masina la RAR pentru autenticitate, insa atentie la taxa de poluare. Daca a fost recuperata, va trebui platita din nou, daca nu este necesara o adeverinta de la ANAF cum ca s-a platit si nu s-a recuperat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca nu ma insel, prin donatie nu scapi de taxa de timbru daca e cazul

| adinaTPU a răspuns:

Daca doriti sa donati masina mamei dumneavoastra va trebui sa parcurgeti pasii clasici necesari unei noi inmatriculari: politie, RAR(identificare), RCA. Doar in momentul in care in cartea autoturismului si talon va fi trecuta mama dumneavoastra veti putea incheia corect si legal asigurarea RCA. Eu am polita de la Asirom, am incheiat prin http://romasig.ro/ Firma este serioasa si livreaza repede. Mi-a luat 7 min. sa fac comanda online, super rapid. Succes!